28 Ağustos 2020 Cuma

Johan Carbonero & Galatasaray, sürekli bir Kolombiyalı iddiası


Kimsenin bilmediği, nereden çıktığını anlamadığı bir Oscar Cabezas gündemi var. Sosyal medyada sürekli bu konuyla alakalı bir şeyler dönüyor. Kolombiya basını da aynı şekilde, sürekli Galatasaray ismi ön plana atılıyor. Türk basınında ise konuyla alakalı 1-2 haber gördüm. Onun da kaynağı dış basın aslında. Twitter arama bölümüne "Galatasaray transfer" diye yazınca birçok şey önünüze dökülüyor. Kimse de paylaşmamış ise, özel haber diye yazıyorsunuz. Orayı tara ve haber yap. Herkes için değil, bazıları için kolay bir yöntem.

Kolombiya basınında bir de Johan Carbornero'nun adı Galatasaray'la anılmış ve futbolcunun kiralık olarak transfer edilebileceği söyleniyor. Kolombiya Ligi'nde Once Caldas takımının formasını giyiyor. Futbolcu 21 yaşında ve Kolombiya Milli Takım havuzunun içinde olan bir isim. Alt yaş kategorilerinde boy göstermiş. River Plate'nin de futbolcunun peşinde olduğu yazılıyordu. Sürekli bir Kolombiyalı iddiası var, nedenini ben de bilmiyorum.

En azından daha mantıklı bir isim diyelim. Her ne kadar "kanat" ihtiyacı yok desem de, oraya da bir hamle yapılacak sanki. Genç isimler gündeme geliyor ve ortak noktaları da hızları. Johan Carbornero, sağ ayaklı bir sağ kanat. Hareketli, çizgide sabit bir isim değil. Dripling özelliği, fena olmayan bitiriciliği ve teknik düzeyiyle potansiyeli olan bir futbolcu. Daha iyi tanıyan ya da takip edenlerden detaylı bilgileri de alırız. İş yeter ki olgunlaşsın.

Genç isimlerle adımızın anılıyor olması güzel. Elimizde biraz daha iyi kaynak olsa, eminim ki bu işler daha rahat ilerleyecek ve çok daha iyi isimleri konuşacağız. Şu an 1.5 milyon avro harcayabilecek durumdayız ve transferi düşünülen, özellikle orta saha kaynaklı birçok isim var. Kanat işi biraz daha sonra gelir ve bence öncelik de değil. Yine de konuşuluyor işte, belli ki hamle yapılacak. Sola mı gelir, sağa mı bilemiyorum. Hızlı, hareketli, patlayıcı özelliği olan bir kanat düşünülüyor.

6 yorum:

  1. kiralik lerma yada kadrodisi kaldigi soylenen mvila 6 no icin yetebilecek isimler Kanat transferi icin son gune kadar firsat transferi beklenebilir oda garry kalu tarzinda bi adam olmali.
    Sahsen kimse gelmezse sadece maasinin bir kismina garryi isterim takimda. Kimse gelmezse gelsin diye cunku sprintet adam yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry'i istemem, bence bir kanat ihtiyacı yok. Sprinter var, Emre Kılınç yeterince hızlı zaten.

      Sil
  2. Kolombiyalılar acayip yetenekli adamlar 94 DK elemelerinde Batistutalı Arjantini eze eze 4 attıklarında hatta 1990 DK'da Almanya ile 1-1 berabere kalan Rinconlu Valderamalı takımdan beri. S.Bukreş fornasıyla bizi sallayan D.Moreno vb. Ama biz gidip 2. 3. sınıf Kolombiyalı alıyoruz arıyoruz.

    Doğru yol ama biz bu beceriksizlikle Metz'e yeni gelen Ribery'i bile alamayız Guingamp'a yeni gelen Drogba'yı da yani scout adam bulsa bile mantıklı koşullarda oyuncu almayı beceremiyoruz.

    Luyındama'yı 8 e almak bile başarı bu yönetim için bemim bildiğim Galatasaray eldeki 3 kuruşla Belhanda'nın CAS'ta kazanılmış tazminatını taksit taksit öder bu yüzden Luyindama ve Marcao'nun ödemelerini aksatır ve bu oyuncularda bonservisini alıp gider 2 sene sonrada maaş alacaklarını faiziyle taksit taksit alır vizyon budur.

    Hayır Mpenza Shpear Horvath Ribery Heinz vb. hep böyle yaptık. Scout diye ancal Denizlispor kalibresindeki adamları alırız.

    Bir başkan gesin Terim dahil kimseyi ve hiçbir akbaba Galatasaray liseliyi dinlemeyip kendi bildiği yolda gitsin. Ali Koç gibi sınır sız kaynak ve elinde her sektörde profesyonel üst düzey insan gücü varken iyi yönetemiyorsa Galatasaray Alp Yalman'dan sonra bir daha iyi yönetilir mi zor.

    Ünal Aysal'ın 10 lira gelire karşılık 20 lira gider yaptığı basketbolda gereksiz bonservis ödenen futbolda scout diye ontivero burdisso hajrovic gibi adamlatla parayı çarçur eden sözde vizyoner başkanlat sevilir o ayrı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskilere hiç girmeyeyim, işin içinden çıkamam. Bugün bence de zorlaştı bu yönetimle, bu işler.

      Sil
  3. Kolombiya ligi takımlarına oyuncu yetiştiriciliği yapmak... Çok büyük bir vizyonun göstergesi olmalı benim anlayamadığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetiştiricilik değil, ffp oyunu. Opsiyon olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir