10 Ağustos 2020 Pazartesi

Joher Rassoul & Galatasaray, Donk'un durumu?


Çok konuşulmasa da, Galatasaray'ın stoperle de alakalı bir gündemi olabilir. Luyindama / Marcao ikilisi şu an takımın en değerli noktası ve büyük paralar kazanılabilir. Yine de bu dönem onların ayrılmasını beklemiyorum. Gündemden kastım onlara oluşturulabilecek alternatifler. Donk kalacak mı gidecek mi? Bu yazıyı yazarken herhangi bir hareket yoktu. Kalması halinde alternatif olarak Donk / Emin Bayram deriz, gitmesi halinde ise transfer konuşulmaya başlar.

Donk'tan açılacak 1 yabancı kontenjanı olacağı için de, yeni bir yabancı stoper konuşulabilir. O isim de tecrübe olmaz, genç bir isim konuşuruz. Adana Demirspor forması giyen Joher Rassoul ismi Galatasaray'la anılmış. 24 yaşında ve Adana Demirspor'la 2022 yılına kadar sözleşmesi var. Piyasası nedir bilmiyorum, kulübü ne ister? Fatih Terim kaynaklı güzel ilişkiler var, transferde çok büyük sorun olmaz.

Bu sezonu da oldukça iyi geçti. Adil Demirbağ ile iyi bir ikili oldular ve Adil Demirbağ'ın da adı birçok takımla geçiyor. Hatta onu da Galatasaray için konuşmuştuk. Joher Rassoul'un ayağı fena değil, geriden oyun kurmada iş yapar. Agresif, hamleli bir stoper. Fiziği de hiç fena sayılmaz, potansiyel vaat ediyor. 24 yaş da stoper için genç. Stoperler biraz daha geç olgunlaşıyor ve Rassoul'un Türkiye'yi tanıması da diğer avantajı.

Sadece Galatasaray değil, birçok takımla adı anılıyor. Alt liglerde önemli yerli ve yabancı futbolcular var. Belki de maliyetleri düşürmek amaçlı bilmiyorum da, o liglerden birçok transferi konuşur olduk. Hatta bu transferler gerçekleşiyor da. Donk'un durumuna göre Joher Rassoul ismi daha net ortaya çıkar. Böyle bir değişime soğuk bakmam, yetenekli ve genç bir stoper kazanmış oluruz. Maliyet de doğal olarak düşer. Donk'un indirimli diye kabul edilen sözleşmesinin dahi yarısına gelir oynar.

2 yorum:

  1. En önemlisi maliyet. Savunmada Marcao ve Luyindama'yi yedekleyecek oyuncuya verilecek para olabildiğince az olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Yine de "ya biri giderse" üzerinden de düşünülebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir