9 Ağustos 2020 Pazar

Kamil Jozwiak & Galatasaray, kaynak Polonya olunca ilgi çekiyor


Dün, Trabzonspor'un gerçekleştirmiş olduğu transferleri gördünüz. Medyaya duyurmadan, sessiz sedasız gerçekleşti. Yine düşük maliyetler ve bu işi de iyi beceriyorlar. Bugüne kadar getirdikleri isimler arasında elbette tutmayanlar oldu ama tutanların da farkı büyük. Sen o maliyetlere ligi 6. bitirdin, adamlar şampiyonluğa oynadı. Etiketten sıyrılmak gerekiyor. Maalesef bu hataya ben de çok düştüm, her etiketli ismi alkışladım. Hele ki bu saatten sonra çok büyük yanlış.

Galatasaray'da da hayal ettiğim tarz bu. Sessiz sedasız, medyada duyurmadan, transfer açıklandıktan sonra herkesin şaşıracağı işler. Sen farklı birini beklersin, gelen ise bambaşka olur. Yapabilir miyiz bilmiyorum. Sattığın kadar al varken bu tarz transferler zor. Düşük bonservis bedellerini dahi ödeyebilecek durum yok. Paran olsa dahi satış yapmadan veremiyorsun. Ffp anlaşması bittikten sonra bu tarz işleri daha çok görürüz.

Polonya basınının iddiası, Galatasaray'ın Lech Poznan forması giyen Kamil Jozwiak için 2 milyon avro bonservis bedeli ödediği yönünde. Poznan da 3 - 3.5 milyon avro arası bir rakam istiyormuş. Şu günlerde ağırlıklı olarak "kiralık" ya da "bedelsiz" isimleri konuşuyorduk. Türk basınında konuşulsa çok dikkate almam da, kaynağın Polonya olması ilgimi çekti. Kiralık isimlerin 2. planda tutulduğu, ilk önceliğin bu tarz "scout" adımı diyeceğimiz isimler olduğunu hayal etmek istiyorum.

Futbolcu 22 yaşında ve geçtiğimiz sezon 39 maçtaki istatistiği 9 gol 7 asist. Polonya Ligi'nde önemli potansiyeller olsa da şu ana kadar oraya hiç bakmadık. Biraz da bu yüzden seviniyorum. O ligden müthiş isimler çıkıyor. Kuzey deyince sadece İsveç ve Norveç gibi ligleri düşünmeyin. Polonya gibi liglerde de ciddi potansiyeller var. Kamil Jozwiak da onlardan biri. Görünüşe göre Galatasaray'ın da istediği tarz futbolculardan.

Kalu'yu konuşurken "acaba daha dikine bir oyun mu" diyorduk. Jozwiak için de bu geçerli. Yine dikine oyunun öncelik olduğunu görebilirsiniz. Sağ ayaklı ve ağırlıklı olarak sol tarafta oynuyor. Kanat forvet gibi biraz daha. Hızlı bir futbolcu, kanat için fena da bir bitirici sayılmaz. Teknik özelliği fena değil, orta kalitesi var. Forvet edasıyla gole odaklı değil de, biraz daha ön alandaki hareketliliği sağlayacak, dikine oynayacak, forvetini besleyecek bir kanat. 

13 yorum:

  1. Yine tek forvet oynayacagiz anlasilan; solda Emre K, sagda Kerem (simdilik:), forvet arkasinda Jozviak ilerde Falcao- alternatif olarak solda Arda-sagda Sekidika-forvet arkasinda Emre A, ileride Diagne; Ogulcan-Adem-Ali Yavuz-Yunus diye 3. bir alternatif dahi hazirlayabiliriz. Aslinda hucum rotasyonunda elimiz kuvvetli, az sayida tramsferle bir ust seviyeye cikmamiz mumkun ve Babel- Belhanda- Feghouli'nin ayrilisini planlayabiliyoruz. Orta saga rotasyonu ise Serinin durumuna gore sekillenecek gibi gozukuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek forvet olacak zaten, 4-4-2 gibi düzenler Arda, Akbaba gibi 10 numaralarla zor.

      Sil
    2. Jacub Moder'le birlikte gelseler ve Seri-Lemina yeniden kiralansa, 4-1-4-1/3-4-3 (Leminanin top bizdeyken stoperlerin arasina gecmesiyle) ile bu sefer cok farkli bir tablo ortaya koyabiliriz, baska bir transfere ihtiyacimiz olmayabilir bile. Sanirim oyun sistemini degistirmek yerine Serinin pres ile etkisizlestirilmesine karsi formul ariyor Fatih Hoca, kanatta yine Onyekuru tarzi bir oyuncuyu mutlaka istiyor, Lemina ve Seri icin de son dakikaya kadar bastiracagiz fakat bu sefer Seriyi tek birakmayip yanina bir pasor orta saha daha ekleyecegiz.

      Sil
    3. Moder'i tanımıyorum, araştırmam lazım. Katılıyorum söylediğine, Seri'yi takım içinde biraz daha özgür bırakma düşüncesinde.

      Sil
    4. Yanına ekleyeceğiz dediğin pasör isim de Mensah. Hem pas yapacak, hem de topla çıkabilecek, koşu atan bir orta saha.

      Sil
  2. Bunlar güzel haberler güzel sonuçlar bekliyoruz ancak ağabey bu takım orta saha almayacak mı? Geçen sene zaten dilimizin yandığı orta saha değil miydi büyük oranda. Hadi Seri geldi peki gerisi ne olacak? Biz durmadan kanat konuşuyoruz ama orta sahanın ortası ne olacak mesela? Bir Selçuk Melo orta sahası 5 yılımızı götürdü gördük. Kanat her türlü hallolur varımızı yoğumuzu orta sahaya vermemiz gerekmiyor mu plan olarak kaynak olarak?

    YanıtlaSil
  3. Trabzonspor çok iyi buluyor bu tarz isimleri ama burda asıl önemli olan kiralık değil bonservisle almalıyız bu oyuncuları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için satış lazım. Girdi olmadan ffp izin vermiyor :(

      Sil
  4. ismi duyulmamış genç futbolcu en sevdiğim. Lakin devamlı kanat oyuncusu konuşuyoruz sanırım elde 7-8 kanat oyuncumuz var altyapıdanda 2-3 kanat oyuncu denenebilir. Peki ortasaha ne olacak ya solbek. Bizim kanat oyuncusundan çok merkez ortasaha ve önlibero ihtiyacımız var. ha Terim hoca ben Atalay Babacan, Erkan Süer, Abdüssamet Karnucu'yu çıkaracam bu sene diyorsa tamam ama yok onlarda olmaycaksa kim oynaycak ortasahada

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşuyoruz ama ilk 11 adına bir isim gelecektir yine. Konuşulan herkes gelmeyecek. Belki de orta saha hamleleri sürpriz olacak, bekleyelim.

      Sil
  5. Seri ile başarılı bir orta saha kurmak mümkün değil ucuzda değil ki nedir bu Seri ısrarı dünyada oyuncu mu yok takımın oynadığı seviye belli Seri'nin ne oynadığı belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet mümkün, etrafını iyi tamamla yeter ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir