2 Eylül 2020 Çarşamba

Kerem Aktürkoğlu Galatasaray'da


Alt ligler fokur fokur kaynıyor diyorum ya, belki de en yeteneklilerinden biri Kerem Aktürkoğlu'ydu. Beni heyecanlandıran gençlerden. Erzincanspor formasıyla bu sezon 34 maçta 20 gol 1 asisti var. Sol kanatta oynamasına rağmen ulaştığı gol sayısı oldukça değerli. Takımı da 2. Lig'e yükselirken en büyük kozdu. Takımını 2. Lig'e çıkardı, sözleşmesi bitti ve Galatasaray'a transferi gerçekleşti. Yaşı henüz 21 ve önünde büyük bir gelecek var.

Alt ligler değerli. Bu konuda da geç kaldık. Çok daha uzun zaman önce bu ligleri iyi araştırmak ve bazı gençleri takıma kazandırmak gerekiyordu. Biz o tarafta ağırlıklı olarak altyapıyı düşünüyoruz. Oysa direkt takım rotasyonuna girebilecek yetenekler de var. Süper Lig'den x takım alıp, futbolcuyu parlatınca "biz neden görmedik" diyoruz. Bu yanlış işte. Bizim de hamle yapmamız, şu süreci devam ettirmemiz gerekiyor.

Kerem Aktürkoğlu da bana göre en yeteneklileri. Tarz olarak Robben'i andırıyor diye söylemiştim. Onun ters kanadını düşünün. Müthiş bir gol sezgisi ve bitiriciliği var. Soldan kat ediyor ve topu sağına aldığı an bitirici kalitesi oldukça yüksek. Hızlı, teknik kapasitesi ve patlayıcı özelliği var. Gol özelliğini zaten konuşmaya gerek yok. 3. Lig deyip geçmeyin, sert bir lig. O kötü zeminlerde, şu kaliteyi gösterebilmek ciddi anlamda güç.

Bonservisi de yok. Tabii yıllık ücreti ben bu yazıyı yazarken açıklanmamıştı, o konuyu ayrı yazarız. Yüksek bir maliyet olmaz yine de. Genç ve potansiyelli bir isme yatırım yapıyorsun. Önünde uzun bir gelecek var ve aşama kaydederse de elinde uzun süre tutamazsın. Şimdilik "rotasyon" diye bakıyoruz da, formayı da alsa şaşırmam. Ondan yana beklentim yüksek. Yine de temkinli olup, zaman vermek lazım. Bir anda büyük beklenti ve anlam yüklemek de hata.

Hayırlısı olsun diyelim. Uzun zamandır beklediğimiz ve özel olarak takip ettiğimiz bir futbolcu. Birçok talibi olsa da bu transferi bitirmeyi başardık. Maliyetler düşük olduğu için zarar da etme şansınız yok, her şartta talibi çıkar. Ben iyiyi düşünüyorum, bence iyi işler yapacak ve Türk futbolu yeni bir yıldız kazanacak. Fatih Hoca önemli bir etken, futbolcu üzerinde de etkisi büyük olur. Belki en isimsiz ama en heyecanlandıran işlerden.

6 yorum:

  1. burak katılıyorum sana. lig fln farketmez. çocuk, 2000lerin başındaki namağlup pl şampiyonu Arsenaldeki pires ve henry gibi sağına çekip sağ ayak içiyle bırakabiliyor. böyle golleri var. bunu 3.ligdeki bozuk zeminlerde yapıyosa süper ligde de yapar dediğin gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdman görüntülerine baktım, müthiş bir şut dinamiği.

      Sil
  2. Lig uzun cok maç oynanacak mutlaka şans bulacak bulunca değerlendirir umarım

    YanıtlaSil
  3. oyuncunun yeteneklerini ölçerken bence dar alanda set hücumu yaparken gözlemlemek gerekiyor,büyük takım oyuncusu öncelikle bunu gerektiriyor

    misal 3. bölgede taç çizgisinin kenarında oyun dar alana sıkışmış,orada ne icraat yapıyorsun,ona bakmak gerekiyor

    arda kewell baros lincoln dörtlüsü bu dar alanlarda icraat gösteriyordu zamanında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O patates zeminlerde, tekme tokat futbol oynanan ortamda ayakta kalabilmek dahi büyük iş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir