1 Ağustos 2020 Cumartesi

Maicon Al Nassr'da


Maicon'un Al Nassr performansını ilgiyle takip ediyordum. 1.5 yıllık kira döneminin ardından külfet olma ihtimali vardı. En azından oralarda tutunup, işin sonunda bonservis kazanabilmek düşüncemdi. Al Nassr performansı beklediğimin ötesinde gerçekleşti. Bana göre Suudi Arabistan Ligi'nin en iyi stoperi oldu. Al Nassr'ın da lider futbolcularından birine dönüştü. Çok sevildi orada. Galatasaray'a geri dönüyorum mesajının altında öyle şeyler yazıldı ki.

Oynadığı yer de Suudi Arabistan. Harcadıkları paraları konuşmuyorum bile. Biz beceremiyoruz bu satış işini. Daha doğrusu mevcut yönetim beceremiyor diyelim. Suudi Arabistan'ı geçtim, tüm Asya'da gol rekorlarını kıran Gomis'i de bana göre komik bir bonservis bedeline gitmişti. Onu da satanlar aynı isimlerdi. Şimdi aynı tablo Maicon için de geçerli. Kazandığımız bonservis bedeli tam olarak 1.430.000 Euro.

3-4 milyon avro'lar konuşuluyordu, ne ara bu rakama geldik. 1.5 milyon avro bile değil. O 70 bin avro da nereye gitti inanın çok merak ediyorum. Al Nassr birkaç gün sonra Al Hilal ile final maçına çıkacak ve aslında köşeye sıkışan taraf onlar olmalıydı. Maicon'u da o maça yetiştirebilmek adına büyük çaba gösterdiler. Maicon'u geri çağırdık, rest dedik de, bu para nedir? O ligin en iyi stoperi ve takımının yana yakıla istediği adamdan kazanılan rakama bakın.

Şimdi buna başarı öyküsü de yazarlar. Yok 300 bin, yok 500 bin teklif etmişler de 3. teklif 1.4 milyon avro olmuş gibi. Aynı isimler 2-3 hafta önce, 3-4 milyon avro'ları yazanlar değil miydi? Maaşından kurtulduk, 2.2 milyon avro ödemeyeceğiz de diyen çıkacaktır. Günümüz avro kuru üzerinden yorumlar gelecektir. Galatasaray'ın tarihindeki en başarısız transfer operasyonlarından biri bu. Hiç lafı uzatmanın, iyi taraf aramanın alemi yok.

Yarın da Belhanda ve Feghouli gibi isimlerle karşılıklı fesih yollu ayrılıklar yaşansa şaşırmam. Yol oraya çıkıyor çünkü. Bu yönetim maalesef futbolcu satamıyor. Özbek döneminde alınan futbolcuları satarak bugünleri gördük. Bugün ise dün para eden Belhanda ve Feghouli gibi isimler para etmeyecek. Sattığın kadar al da var, nasıl transfer yapacağız? Araplara dahi futbolcu satarken zarar ediyoruz. 1.5 yıllık kiralığı 1.7 milyon avro olan adam, 1.5 yıl sonra, futbolu da ilerlemişken nasıl 1.4 milyon avro'ya satılıyor?

10 yorum:

  1. Kendi oyuncusunu pazarlamakta bu kadar aciz bir başka yöneyim yoktur herhalde.

    Maicon fenerde olsa 6-7 milyon euroya okuturlardı.. Ders alması lazım bizimkilerin maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okutur tabii. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan Fernandao daha yüksek rakama gitti. 6 ay kalmış stoper Da Costa ise 4.5 milyona gitti. Da Costa şu an Trabzonspor'da, Maicon ise Suudi Arabistan'ın en iyi stoperi.

      Sil
  2. Batıya açılan pencere denir ama aslında bizim kulübün kurumsallıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Son 30 yıla bakınca yöneten takımı ya hırsız ya yetersiz. Bay Albayrak'ın komutasındaki ekipten Maicon'u parayla satabilmek bile başarı. Bakalım alınacaklar ve diğer satılacaklarda ne gibi skandallar bekliyor bizi. Senelerdir her şeye karşın takımı hedefe götüren bir Terim var, üstü örtülüyor bunların. Geçen seneki formsuz Terim bu sene de sahne alırsa daha çok konuşuruz yönetimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca olmasa, kesinlikle Galatasaray tarihinin en kötü yönetimini izliyoruz derdim.

      Sil
  3. Kurban pazarlığı gibi pazarlık yapmışlar :) kusuratli olması çok komik. Bu yönetimden de bu beklenir. Aynı şekilde bizi Marcao ve Luyindama'da da dolandirmazlar umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama için 15 derler, 11'e bırakırlar. İzleyip görelim..

      Sil
  4. araplar futbolcumuza talip olduğunda biz nasıl "ooohh iyi para kazanırız" diye bakıyorsak, araplar da istedikleri oyuncu bizde oynuyosa "ooohh bu adam gs'nin topçusu, ucuza kapatırız" diye bakıyorlar bence. adamlarda öyle bi algı oluşturduk maalesef. gomis 6, maicon 1.5'un başka bi açıklamasını bulamıyorum. gomis fiko'nun elinde olsa araplar fiyat sormaya çekinirdi, fiko kapıyı 20'den açar şimdi fln diye düşünerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, doğru diyorsun. Öyle örnekler var ki.

      Sil
  5. atladığın şey şu. bu arada yaşı da ilerliyor. 23 yaşında gitse 25inde olsa neyse de. 32 yani adam. medyadaki paralar hiçbir zaman doğru değildi. daha fazla para alınabilirdi. yönetimin pazarlama yeteneği kötü. kiralık bedeliyle birlikte 3.1m kötü değil kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atlamadım. 32 yaşında, sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala Manuel Da Costa 4.5 milyona gitti. Ki Maicon, Suudi Arabistan'da kendini kanıtladı, takımı adına olmazsa olmaz. Şu satış tamamen bir fiyasko.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir