10 Ağustos 2020 Pazartesi

Mario Götze & Galatasaray, etiket sevdasından kurtulduğumuzu düşünüyorum


Israrla yazıyorum. Etiket sevdasından kurtulmak zorundayız. Futbolcunun bonservisinin olup olmaması önemli değil. Yıllık ve imza ücretiyle birlikte önemli bir külfet oluşuyor. Döviz kuru malum, kulüplerin de gelir kalemleri iyice azaldı. Bir de Şampiyonlar Ligi gelirinden olduk. Doğal olarak da Götze gibi bir transferi gündeme dahi almamak gerekiyor. Bu işe de inanmıyorum. Son dönemde tüm yaşananlar üzerine, bugün de ekonomik problem varken, böyle bir işe girmezler.

Götze'nin 28 yaşında olması da bir şey ifade etmiyor. Eski halinden eser olmayan isimlerden ve düşüşü de her dönem hızlanıyor. 2014 Dünya Kupası finalinde attığı o golde kaldı gibi, sonrası yok. Götze'ye dair, o golden sonra olumlu bir hareket hatırlamıyorum. Dortmund'a döndü, yine beklentinin uzağındaydı. Haliyle de sözleşmesi uzatılmadı ve boşta kaldı. Monaco gibi takımlarla adı anılıyordu. Bir ara MLS de yazıldı. Galatasaray nereden çıktı bilmiyorum.

Götze'yi aldığınızda 4-2-3-1 dışında bir formasyonu kullanma imkanı da kalmıyor. Belki 4-4-2 oynarsınız ve Götze'yi 2. forvet gibi düşünürsünüz. Favre onu çoğu maçta sahte 9 gibi oynatsa da, doğal olarak istediğini alamadı. Teknik özelliği çok yüksek, oldukça hareketli, iyi top süren ve dripling özelliği de olan bir 10 numara. Bitirici etkisi yüksek değil, hatta takımı yönlendiren 10 numaralardan da değil. Sasa Iliç tarzı diyelim, forvet özellikli 10 numaralardan.

Kendini saklar, oyun içinde pek görmezsiniz ama rakip ceza sahasında etkisi vardır. Bir anda sahneye çıkar, işi bitirmeye çalışır. Bunu da yıllar önce yapıyordu, uzun zamandır görmedim. Yaşının 28 olması, doğru yerde yeniden ayağa kalkması için avantaj olsa da, Türkiye'yi çok ciddiye alacağını düşünmüyorum. Gamsız tarafı çok yüksek ve kazanılması zor. Podolski de maç seçerdi ama ateşi, aidiyeti yüksekti. Götze'nin tek odağı "para" gibi görünmekte.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir