11 Ağustos 2020 Salı

Mehmet Ekici & Galatasaray, her anlamda sıkıntılı iş


Normalde, alınması düşünülen x isim için "o gelirse, şu gence ayıp olur" gibi bir kelime kullanmam. Mehmet Ekici'nin transferi gerçekleşir ise, Atalay Babacan için bu yorumu yaparım. Orta sahada boşluk var, yerli kalitesini arttırmak lazım. Bunların hepsine katılırım da, doğru isimlere yönelelim. Bu tarz isimlerin maliyeti ne olursa olsun, yarın elden çıkarmaya çalıştığında sorun olabiliyor. Jimmy Durmaz'ı övmüştüm, beni heyecanlandıran transferdi. Tutmadı, şu an da ücreti zorluyor.

Mehmet Ekici'nin tutma ihtimali daha da az. Werder Bremen ve Trabzonspor formaları giyen Mehmet Ekici'ye lafım olmaz. Yerli anlamda en iyi 8 - 10 oynayabilen isimlerden biriydi. Fenerbahçe'ye transferi sonrası düşüşe geçti ve kaybolmaya yaklaştı. Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye gelişi de olaylıydı. Trabzonspor, Beşiktaş'la anlaşmasına rağmen gitmedi ve 6 ay oynamamayı göze aldı. İyi de bir yıllık ücrete Fenerbahçe yolunu tuttu.

Fenerbahçe'de geçen sezon da 6 ay oynamadığı bir dönem var. 28 kişilik kadronun dışında tutuldu. Sözleşmesi bitince de takımda tutmayı düşünmediler bile. Şu an ismi var ama en son ne zaman varlık gösterdiğini hatırlamıyorum bile. Saraçoğlu'nda kazandığımız derbide müthiş bir frikiği var, aklımdaki son anı o. Yaşı 30'a geldi ve istikrarı oldukça düşük. Sakatlık geçmişi de oldukça kabarık. Her anlamda sıkıntılı iş.

Klas oyuncu, pas ve teknik kalitesi yüksek. Çok iyi bir şut ve duran top özelliği de var. Tempo düştü, istikrar yerlerde, 8 ya da 10 numarada fark yaratabileceğini düşünmüyorum. Sayısal olarak kadro doldurmaya yönelik bir hamle. Galatasaray'da 10 numarada zaten yeri yok, 8'de de temposu istediğimiz gibi değil. Atalay Babacan gibi bir potansiyel artık 20 yaşına geldi. Mehmet Ekici'nin alacağı şansı o alsın. Ekici oturacağına, Atalay otursun.

Mesela Alper Potuk boşa çıksa, onunla alakalı pozitif şeyler bulabilirim. Çok hareketlidir, topla dikine iyi çıkar, oyunun 2 tarafında katkı vermeye çalışır. Yeri gelir kanatlara da atarsın. O da düşüşte, o da beklenileni veremedi ama belli özelliklerinden faydalanabilirsin. Mehmet Ekici için bu pek kalmadı, Galatasaray'da yerini bulamadım. Gelirse de umarım en iyisini yapar, o ayrı. Destekleriz tabii.

2 yorum:

  1. Yaşı çok çabuk 30 olmuş. Ben 25-26 diye düşünüyordum. Uzun süre ortalıkta gorunmeyince öyle geldi demek ki. Ali Ece'nin de dediği gibi
    "Bir büyük takımda olmayan diğerinde de olmuyor" hiç gerek yok bu transfere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşlandı artık ve sakatlıklar onu çok geri attı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir