9 Ağustos 2020 Pazar

Mensah'da Diagne sorunu değil, Fatih Hoca öncesindeki Donk gamsızlığı var


Mensah transferi için bazı rakamlar medyada konuşuluyor. 1 ay önce futbolcuyla alakalı bir yazı yazsam da, sezon devam ediyordu. O dönem "küme düşmenin" kalkacağından bir haberdik ve küme düşme kalkmamış olsa, bugün Mensah için konuşulan rakamlar daha aşağı çekilecekti. Kayserispor ligde kaldığı için rakamlar yukarıda. Elden çıkartmak istiyorlar. Borçlar var, Mensah için Atletico Madrid'e başlı başına bir borç da var. Futbolcunun yıllık ücreti derken de külfeti büyük.

Şansları ise birçok talibin oluşu. Galatasaray ve Beşiktaş'ın ciddi anlamda isteği görülüyor. Mutlaka yurt dışından da bir ilgi olabilir. Futbolcu henüz 25 yaşında, önü oldukça açık. Bir de onun için "sorunlu" yaftası kullanılır. Mensah, Diagne gibi bir futbolcu değil. Öyle bir sorumsuz değil yani. Mensah biraz daha Donk'un Fatih Terim'den önceki hali gibi, gamsız. Ne yapıyorsa da gamsızlığından yapıyor. Çok yetenekli ama odağı tam anlamıyla veremedi.

Bu yüzden de, onu odaklayacak bir teknik adamın elinde büyür. Yaşı 25 ve çok yetenekli. Biraz daha istikrar kazansa ve futbol oynamaya başlasa, Badou Ndiaye gibi rakamlara satabilirsin. Badou Ndiaye gelirken de "rakamlar" çok eleştirilmişti. Ben ise fiyatını katlayacağını söylemiştim. Sadece 6 ay içinde 2 katı para kazandık. Mensah da odağını yakalarsa, o rakamları görür. Bu adamın geçmişinde Atletico Madrid var. O bile bazı şeyleri açıklar.

Konuşulan rakamlara gelirsek. 1.3 milyon kira bedeli, 3.8 milyon avro satın alma opsiyonu ve takas olabilecek isimler. Emre Taşdemir, Jimmy Durmaz ve Şener Özbayraklı gibi isimler takas olabilir. Kiralamanın ise 2 yıl olabileceği konuşuluyor. Çetrefilli transfer tabii. Atletico Madrid'e borç bir yana, bir de sonraki satıştan yüzde 40 gibi bir madde vardı. Futbolcuyu kiralayarak o maddeden kurtulmayı amaçlıyorlar. Sürekli kiralanmanın konuşulması bundan.

Yüksek maliyet tabii. Zaten ekonomik sorunlarla uğraşıyoruz ve yarın ne olacağını bilmiyoruz. Kira bedeli de yüksek, opsiyon da. Yine de doğal maliyet, bu piyasasının olduğunu düşünüyorum. Teknik ve pas özelliği iyi, dikine oynamayı seven, dripling yapabilen bir orta saha. Orta sahada da böylesine dikine oynayabilecek bir isme ihtiyaç duyduğumuz doğru. Fatih Hoca'nın çok istediğinden net eminim. Haliyle de transferi için uğraş büyük.

10 yorum:

  1. Seri Mensah orta sahası çok yumuşak olmaz mı acaba ağabey alındıklarını farz edersek?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkalarına 6 numara da olacak ama.

      Sil
    2. Peki Lemina Seri Mensah ne olur?

      Sil
    3. Benim icimden gecen ise Lemina-Nuri-Mensah. Su an malesef Seri icin para yok. Aslinda Lemina icin de yok ama onun bir yil daha kiralanmasi daha olasi bence. Seri Fulham'in Premier Leauge cikmasiyla kiralama sansimiz kalmadi. Ama Lemina hala Southampton kadrosunda dusunulmuyor ve oynama istikrari kazanmasi icin bir yil daha kiralanabilir. Yada bu sezonu ucuza getirip, øzelikle ilk yari Donk-Mensah ikilisi.

      Sil
    4. seri kalırsa arkalarına 6 numara sanmıyorum, seri oraya çekilir

      Sil
    5. Lemina Seri Mensah kağıt üzerinde, bu lig için iyi de, Lemina'nin istikrarına güvenemiyorum. Daha sert bir 6 tercihim olurdu.

      Sil
  2. Konuşulanlara bakılırsa transfer çok çetrefilli görünüyor. Bizim yönetimin bu işin içinden çıkması çok zor bence. Oyuncu alınırsa da ciddi bir zararla alınır.

    YanıtlaSil
  3. Kayserispor’a 1 milyon Euro + Emre Taşdemir + Şener Özbayraklı + Ahmet Çalık + Jimmy Durmaz'ı teklif ettğimiz söyleniyor.
    4 oyuncunun yıllık ücretlerini hesapladım 2.8 milyon euro. 1 veriyoruz 3.8 milyon euro. kayseri'nin istediği rakam da bu zaten.
    yani maaşları bize ait olacak şekilde bir anlaşma olabilir. bence olabilir. en azından kadroda yer kaplamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Çalık'ın maaşı olduğu gibi karşılanamaz, bizim de karşılayacağımız kısmı olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir