11 Ağustos 2020 Salı

Oğulcan Çağlayan Galatasaray'da


Oğulcan Çağlayan'ın Galatasaray hikayesi biraz daha eski. Bursaspor altyapısında olduğu dönemde, Galatasaray'a gelmiş, 1 ay da kalmış ama sonrasında o anlaşma olmamıştı. Fatih Hoca'nın 3. döneminin son günleriydi. Transferin bozulma nedenini bilmiyorum. O dönemin iddialı, potansiyel vaat eden gençlerinden biriydi. Sonraki kariyeri beklenen ölçüde gelişmese de, yaşı henüz 24 ve hala onun adına şans var.

Biz de bu şansı kovalıyoruz. Genç diyebileceğimiz, potansiyelini hatırlaması durumunda iyi alternatif olabilecek bir futbolcu. Fatih Hoca'nın da onu geçmiş döneminden tanıyor olması avantaj. Genelde bu tarz isimlerden katkı almasını biliyor. Oğulcan Çağlayan'la alakalı beklentiler düşük olsa da, kazanılması halinde kazancımız büyük olacaktır. Adem Büyük de benim için sürpriz bir katkıydı ve bugün iyi alternatiflerden. Oğulcan Çağlayan'ın yaşı da genç.

Forvet özellikli ve her 2 kanatta oynayabilen bir isim. Teknik özelliği, hızı, yeteneği değerli. Israrla dikine oynamaya çalışan, patlayıcı özelliği olan bir isim. Şu zamana kadar beklenen istikrar ve gelişimi sağlayamaması ise eskisi. Anadolu'da birçok takım dolaşsa da, o beklenen aşamayı bir türlü kaydedemedi. Galatasaray'a transferi bu anlamda önemli bir şans. Bu seviyeyi performansı ile hak ettiği tartışılır. Yatırım potansiyeline yapılıyor.

Bonservisinin elinde olması da diğer avantajı. Ben bu yazıyı yazarken maliyeti açıklanmamıştı, maliyet üzerine de ayrı bir yazı yazarız. Düşük olacağını tahmin ediyorum, bu tarz isimleri ister istemez deniyorsunuz. Altta da gençler var ama henüz orada da ciddi anlamda aşama kaydedilmiş değil. Oğulcan Çağlayan'ın her 2 kanatta ve forvette oynayabilmesi avantajı. Rotasyonda yeri var, mutlaka şans da bulacak.

Yeter ki beklenti doğru ayarlansın. Şu an için iyi bir alternatif olması önemli. Zaten transferi de bu düşünceyle gerçekleşiyor. Aşama kaydederse de uzun yıllar katkı alabileceğimiz bir isme dönüşür. Biraz daha tabela yapması gerekiyor. Geçtiğimiz sezon 27 maçta 4 gol 3 asisti vardı. Bitiriciliğini de ilerletmeli. Rizespor formasıyla geçmiş dönemine oranla daha iyiydi ve ilk 11'de daha çok şans buldu. Gelişim sinyali veriyor.

11 yorum:

  1. Hayırlı olsun ağabey. İllaki şans bulur bu uzun maratonda yalnız olmadan oldum işine girmemesi ümidimle. Çünkü çok gördük.

    YanıtlaSil
  2. boy 1,88
    burak yılmazla aynı boydalar,bu tarz uzun kanat oyuncularının sahte forvete evrilmesi muhtemeldir,malum ronaldo da benzer şekilde kanattan safkan golcülüğe geçti.isimler farklı tabi ama burda demek istediğim oğulcanın forvet alternatifi olarak düşünülmesi gerektiğidir

    umarım kariyeri burak yılmaz çizgisine evrilir,malum burak yıllarca kanatta oynayıp 24 lü yaşlarda şenol güneş ile forvete evrilmişti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben daha kısa biliyordum, 1.88 miş. Şu an forvet konusundaki fikrim benim de değişti, rahatlıkla evrilebilir.

      Sil
  3. ben bu çocuktan bir burak yılmaz çıkar diye umut ediyorum. Fizikleri benzer ve burakta yıllarca kanat oynadıktan sonra forvete evrilince büyük ilerleme kaydetti. En azından oyunun sıkıştığı anlarda donku maiconu forvete attığımızı düşününce, oğulcanı atmak daha iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top onda işte, kendisi karar verecek. Şu an en doğru adreste.

      Sil
  4. oğulcan'a gelene kadar da yunus, atalay, ali yavuz gibi oyuncular var elimizde. onları bi kullanalim. ya da illa dışardan bi joker arıyorsak sinan gümüş her anlamda oğulcan'i ikiye katlar. ayrıca adem'in katkısı bence sürpriz değildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş'ü tekrar geri istiyorsan, konuşmaya gerek dahi yok.

      Sil
  5. İki kanadı da yedekleyebilmesi güzel. İlk on birde oynamak da onun kendi elinde. Umarım Jimmy gibi olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz, sanmıyorum. Yaş farkı var, kafa yapıları değişik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir