11 Ağustos 2020 Salı

Oğulcan Çağlayan'la alakalı atladığım detay, futbolcunun fizik durumu


Maddi detaylarını konuşmaya dahi gerek yok. Uygun rakamlar ve en kötü şartlarda dahi zarar etmen imkansız. Bu rakamları Anadolu'da da bulabilirdi ve işlerin kötü gitmesi halinde ayrılık kolay olur. Tabii olumsuzu düşünmüyorum, benim beklentim var. Oğulcan Çağlayan, akıllı bir futbolcu. Yapmış olduğu açıklamalar oldukça değerli. Galatasaray'ın kimliğini en doğru şekilde dile getirdi ve transferin açıklanış videosuna bakınca da oldukça güzel şeyler izledik.

Oğulcan Çağlayan'la alakalı atladığım bir detay var. 1.88 boyu varmış, ben biraz daha kısa biliyordum. Bu yüzden de yapılan Burak Yılmaz kıyaslamalarına karşıydım. Burak Yılmaz da 1.88 boyunda ve 24 yaşındayken çok farklı durumda değildi. Şansı çok genç yaşta Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi seviyeleri görmesiydi. Oralarda tutunamadı ama Trabzonspor'da çıkış gösterdi ve forvete evrildi. Sonrası malum.


Oğulcan Çağlayan da bugün ağırlıklı olarak kanatlarda oynuyor. Özellikle de Rizespor'daki sağ kanat performansı değerliydi. Hızlı ve yetenekli bir futbolcu. Forvete de evrilebilir, o fizik özelliğine sahip. Teknik direktör dokunuşu işte, Fatih Hoca onun adına şans olacak. Oğulcan Çağlayan da bu dokunuşu alabilecek bir futbolcu. "Şu ana kadar ne yaptı, burayı hak etti mi" diye soranlar var. Bence bundan sonrasına bakalım.

Kamp döneminde göreceğiz. Yetenekli bir isim ama kabuğunu kırması gerekiyor. Yaşı genç, şansı var. Şu an geldiği pozisyon, rotasyonun yoğun olduğu yer. Forvet için de bu geçerli. Formayı alması için çok çalışması ve çabalaması gerekiyor. Forma aslanın ağzında ve etrafında hem genç, hem de yetenekli isimler olacak. Taraftarın ilk etaptaki tepkisi olumlu. Transfer süreci de güzel gelişti. Futbolcunun da öz güveni sağlam.

9 yorum:

  1. 1.88 boy cidden çok fazlaymış. Teknik ve hızını biraz daha gelistirebilirse çok daha farklı şeyler konuşuruz belki.her şey kendi elinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hız gelişmez, artık bu kadar. Teknik tarafta da sorun yok, iş bitiricilikte biter.

      Sil
    2. hız gelişir,topsuz oyun gelişir,hatta bitiricilik bile gelişir,sadece gelişmeyecek şey futbolda topla olan tekniktir,yani çalışarak messi olamazsın,ama çalışarak ronaldo olman işten bile değil

      bu arada artı parantez şunuda söyleyeyim eğer burak yılmaz 19 lu yaşlarda şenol güneşin eline düşseydi avrupanın sayılı golcülerinden biri olurdu,burak yılmaz 5 büyük ligde her sezon 20-30 gol atmaya devam ederdi,türk ronaldo yorumu abartılı olmazdı burak yılmaz için,birçok özelliği benziyor,avrupada olsa erken yaşlarda fiziğide bundan daha sağlam olurdu,şu anda da iyi ama daha iyi bir fizik olabilirdi

      Sil
    3. Burak'in babası eski futbolcu çocukluğundan beri ekstra calisti Burak yoksa teknik ve futbol aklı olarak çok üst düzey değildi gençken. Forvet arkası başladı sonra kanat Tuncay Sanli vari temposuyla oynadı Tuncay kadar yetenekli değildi ama futbolu sonradan öğrendi halen de zayıf temel becerileri forvete evrilmek şans oldu Burak için. Jardel in de fundamentali zayıftı santrfor gol atınca diğer eksiklikleri göze görünmez.

      Oğulcan o eşiği atlar mı daha doğrusu Terim ne kadar süre verir zor bugün için.

      Sil
    4. Hızı doğru kullanabilmen gelişir, bu yaştan sonra hızlanamazsın. Oğulcan için de şans var, gelişime açık, çalışmaya odaklı.

      Sil
  2. Topla meziyeti Burak'tan çok daha iyi ama bitiricilik ve topsuz oyunu henüz pek iyi değil. Burak'ın bitiriciliği ve topsuz oyunu onu Dünya çapında bir forvete evirmişti. Benzer bir çıkış yapmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Oğulcan Çağlayan belki o seviyede olmaz ama alternatife dönüşebilir.

      Sil
  3. Oğulcan'ı yıllardır takip ederim, gerçekten potansiyel sahibi. Sadece kabuğunu kırması lazım. Ki Fatih hoca da onun için şans. Ben umutluyum, çünkü oyuncunun mentalitesi de sağlam. Attığı tweet de buna referans olsun. Ki konuşmalarından bile bilinçli bir sporcu olduğunu anlıyoruz. İnşallah tutar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru adrese geldi. Kafa yapısı da oldukça sağlam. Ben umutluyum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir