17 Ağustos 2020 Pazartesi

Riera da, Fatih Hocanın yanındaki misyonunu net şekilde belli etti


Riera'nın teknik ekibe katılmasından ötürü duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşmıştım. Kendisiyle alakalı gelecek adına da beklentilerim var. Bunu da, Riera'nın Fatih Hoca'yla konu hakkında ilk görüştüğü günden bu yana yazıyorum. Kafasını bu işe takmış ve gelişmek isteyen bir antrenör adayı. Kendisi adına en doğru yerlerden biri de Fatih Hoca'nın yanı. Bunun için uğraştı ve görevi almış oldu. Yapmış olduğu açıklamayla da misyon ve vizyonunu net şekilde dile getirmiş.

"Fatih Terim; saha içi, saha dışı, teknik, taktik, soyunma odasını yönetmek, karakter ve futbolcu psikolojisi gibi konularda çok başarılı. O, bir antrenörün başlangıç yapabilmesi için mükemmel biri. Onu izleyip ondan çok şey öğrenebilirim. Çünkü o, bir okul gibi."

Hep tartışılır, "Fatih Hoca yanında hiçbir antrenörü yetiştiremedi" der. Oysa böyle bir misyonu olmadığını eleştiriyi yapanlar söylemez. Derwall, Mustafa Denizli'yi ya da Piontek, Fatih Terim'i yetiştirmedi. Onlar bu teknik adamları okul gibi gördüler ve bir şeyler kaptılar. Gelişmek ve öğrenmek isteyen yardımcı teknik adamın da misyonu budur. Böyle bir teknik adamın yanında olmak zaten başlı başına büyük olay. Bu fırsatı değerlendirip, ondan ne kaparsam kardır diye düşünmen gerekiyor.

Hocanın hatası şu olabilir. Bu konuda adım atmayan, gelişim göstermeyen bazı antrenörleri ısrarla yanında tutuyordu. Yenilenmesi gerekiyordu ki, bu sezon itibarıyla o değişim yaşandı. Riera ve Selçuk İnan gibi hamleler var. Hatta Necati Ateş de saha içine girdiğine göre onu da yazalım. Biraz daha genç ve öğrenmeye aç isimler. Vizyon önemli, ileride teknik direktörlüğü, 1. adam olmayı hayal etmelisiniz. Bu hayali olmayan antrenörlerle de çalışmayın.

Abdullah Avcı'yı eleştiririz ama Erol Bulut ve Okan Buruk gibi isimler onun yardımcısıydı. Okan Buruk'un yanındaki Tomas ya da Sergen Yalçın'ın yanındaki Çağdaş Atan da bu duruma örnek. Gelişime açık, genç isimlerle devam etmek lazım. Riera ve Selçuk İnan gibi isimlerin de bu algıyı kırmasını istiyorum. Kendileriyle alakalı umudum çok yüksek, başarılı olacaklarına da inancım tam. Fatih Hoca onlar adına en doğru okul.

Riera'da da bu misyon var. Yapmış olduğu açıklama mükemmel. İş sadece teknik / taktik değil. Nasıl liderlik ettiği, zor anlarda verilen kararlar, kriz yönetimi gibi birçok etmen var. Okul gibi görüp, ne öğrenebilirim diye bakacaksınız. Riera da bunu bildiği için, böyle bir öneriyle geldi ve kabul edildi. Tüm kurslarını bitirmiş, pro lisans sahibi olmuş. Bazı eski futbolcularımız bu konularda oldukça geç kalabiliyorlar.

2 yorum:

  1. Riera Galatasaray'a öğrenmeye gelmiş açıklamalalari bunu çok net gösteriyor. İlerde birinci adam olduğunda kullanabilecegi şeyler olduğuna inanıyor Fatih Hoca'dan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca da bunu görerek şans verdi. Doğru da yaptı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir