2 Eylül 2020 Çarşamba

Stefan Johansen & Galatasaray, en azından alacağınız katkı belli olur


Stefan Johansen, Galatasaray gündemine çok daha önceki yıllarda girmişti. Hatırlarsınız, meşhur bir "scout" ağırlıklı yaz transfer dönemine girecektik. Delaney, Cornelius, Dembele gibi isimler konuşuluyordu. O isimlerin arasında bir de Stefan Johansen vardı ama gün sonunda hiçbirini alamamıştık. Hatta gün sonunda Nigel de Jong'u almıştık. Scout ağırlıklı girip, menajer ağırlığıyla bitirdiğimiz bir transfer dönemiydi.

Stefan Johensen de o dönem Fulham'a transfer olmuştu ve hala bu takımın formasını giymekte. Arada West Brom'da da kiralık bir dönemi var. Geçtiğimiz sezon 36 maçta 5 asisti vardı ve Fulham'ın Premier Lig yolculuğunun önemli kozlarından biri olmuştu. Ağırlıklı olarak merkez orta saha gibi oynadığını da ekleyelim. Fulham'ın Premier Lig'e çıkması sonrasında giriştiği bir transfer harekatı var. Belki o yüzden gözden düşebilir ve ihtimal doğabilir diye bakıyoruz.

Stefan Johensen'i beğenirim, iyi futbolcudur. Ağırdır ama çalışkan ve agresif bir futbolcudur. Oyunun da 2 yönünü gerçek anlamda oynar. Pas ve teknik kalitesini beğenirim. O da takım oyuncusu ve işin defansif aksiyonunda da fena değil. Ağır bir futbolcu olması sorun olabilir. Onu da takımın hareketliliği ya da yanında oynayacak orta sahanın "hareketli" oluşuyla çözebilirsiniz. Seri yerine düşünülebilir alternatiflerden biri diyeyim. O kalitede olmasa da, şartlara uygunluk açısından.

İstikrarlı da bir isim. En azından alacağınız katkı belli olur diyeyim. 10 üzerinden 7'lik katkıyı, bu seviyede rahatlıkla alırsınız. İhtimal varsa beklememek lazım, diğer adı geçen isimlere oranla, bu isme karşı durmam. Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri de istikrardı. Bazı isimlerin kalite eşiği yüksek olsa da, aynı istikrarda devam etmekte zorlandılar. En azından ne alacağımız belli olur diyeyim. Bu da bence doğru bir transfer tarzı.

30.08.2020 tarihli yazı..

6 yorum:

  1. Maddi şartlar oluşursa düşünülebilecek bir oyuncu. Bizim olmayan orta sahamiza iyi gelir.

    YanıtlaSil
  2. Maliyetini bilmiyorum ama Luka Sucic’e bir bakmanı tavsiye ederim. Ben stilini çok beğendim. Daha 17 yaşında. Ayrıca Ahmet Gürleyen de var. Şu ana kadar performansı yeterli değil ama genç ve yabancı kuralı öncesi 1. Lig ekiplerinden birine kiralanırsa kendini geliştirir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanımıyorum, araştırmak lazım. Ahmet Gürleyen ağır bir stoper, şu yapıya pek uymaz gibi.

      Sil
  3. Alamazlar gerçekçi olalım. . Veli Kavlak düşünülebilir, bonservisi ve omzu elinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınır, imkansız değil. Alalım mı, sıcak bakmam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir