4 Eylül 2020 Cuma

Abdussamed Karnuçu da, Ali Yavuz Kol'un yoluna girmiş durumda


Henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da (en azından bu yazıyı yazdığım sırada), Abdussamed Karnuçu'nun Tarsus İdman Yurdu'na kiralık olarak transferi gerçekleştirdi. Hatta futbolcu da yeni takımının kampına katıldı. Ergün Penbe'nin, Tarsus İdman Yurdu'nda devam ediyor olmasından dolayı, o kanalı kullanmaya devam etmemiz gerektiğini söylüyorduk. Ali Yavuz'un gelişimi de en iyi örnek. Tüm sezon kullandı ve 1 yıllık tecrübeyi cebine koymuş oldu.

A takımda pek şans bulamayacak ve tecrübe kazanması gereken tüm gençlerimiz için bu geçerli. Sık sık yazdığımız bir konu olsa da, tekrar etmekte fayda var. Takım, bölge, yer ayırt etmeden, oynayabilecekleri takıma kiralık olarak gitmeleri büyük artı demek. Kiralık teklifler olduğuna inanıyorum. Futbolcuların biraz daha cesur davranması lazım. Ali Yavuz Kol, o kapıyı açtı. Peşinden giden tecrübeyi cebine koyar.

Abdussamed Karnuçu da o yola girmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde 3 yıllık yeni sözleşme yapmıştı. Kendisine yönelik inancım tam. 2000 grubunun en yeteneklilerinden biri. Yaşadığı sakatlıklar olmasa, Ozan Kabak'ın ardından konuşacağımız 2. isim olacaktı. 6 numara ve stoper oynar. Pozisyonuna göre pas ve teknik seviyesi iyidir. Savunma aksiyonu da güçlü, oyunun 2 tarafında katkı alırsın. Oldukça yetenekli bir genç.

Tarsus İdman Yurdu'nda da banko olarak oynayacağına inanıyorum. Ergün Penbe'nin varlığı önemli ve o kanalı daha çok işlemek, kiralık olarak 1-2 yetenekli genci daha göndermek gerekiyor. Şans veriyor, ısrar ediyor ve katkı da alıyor. Futbolcuların gelişimi üzerinde katkısı büyük oluyor. Şu tarzda 1-2 takımla daha aynı etkileşimi yakalayabilsek çok daha iyi olacak. Rezerv Lig'den pek umudum yok. Rekabet açısından bir artı yok ve bu da gelişim yolunda ne sağlar emin değilim.

11 yorum:

  1. Bence bütün gençler gitmeli kiralık olarak çünkü şans bulamayacaklar,örneğin geçen sene Selçuk İnan oynuyordu hala Atalay oynayacağına o yüzden olabildiğince kendilerini kurtarsinlar, çürütuyoruz maalesef gençlerimizi, emre mor gibi soytarılar oynuyordu yunus Akgünlerin yerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans bulamayan gitmeli. Sıkıntı genç isimde, gitmiyor çünkü. İsteyen takımlar oluyor ama seçiciler mesafeye göre.

      Sil
    2. ali yavuz kol bu sene şans bulabilir mi yoksa yine kiralık mı yollanacak hocanın planı nedir acaba

      Sil
  2. Atalay oynayacağına niye selçuk inan oynuyordu sorusuna cevap bulabilirsek türk futbolu nasıl kurtulur sorusuna da cevabı bulmuş oluruz. Monaco da bayern de barcelona da ajax ta 17 18 yaşında gençler oynayabiliyorken biz hâlâ bunlar daha çocuk gözüyle bakıyorsak herhalde yanlışı onlar değil biz yapıyoruzdur. Selçuk iyidir hoştur hakkını vermek lazım kaptanın ama yunus un atalay ın yerine niye giriyorun cevabı bu değil. Ya oynatacaksin ya göndereceksin bu gençleri. Ister kiralik ister satılık ister takasla. Bu gençlerin futbol hayatını da bitirmeyeceksin. Ama korkuyorlar ya gittiği takımda iyi olursa bize demezler mi bu adamı nasıl sattınız diye. Bundan korkuyorlar. Fener in merih i beğenmeyip sattığı gibi olur da bizi tefe koyarlar diye korkuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpler futbolcuda daima, neden futbol hayatları bitsin ki? Kiralık gidebilirler, gitmeyeni çok. Sözleşme yapan yine onlar, yapmayabilirler. Çalışmaları, fizik olarak gelişim göstermeleri lazım.

      Sil
  3. Bir iki isim daha gitse keşke. Birlikte uyumlu bir şekilde orada oynarlarsa daha fazla tecrübe edinirler.

    YanıtlaSil
  4. Süleyman Luş'u ve Işın Kaan'ı da Ergün Hoca kiralasın.Atalay,Yunus,Recep,Emir satılsın.

    YanıtlaSil
  5. Sağ bek Emirhan Civelek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir