10 Eylül 2020 Perşembe

Adem Büyük Yeni Malatyaspor'da


Birkaç gündür en çok konuştuğum konu. Bu da finali olsun ve konuyu kapatalım. Böyle bir vedayı hak etti. Arkasından kimsenin "kötü" konuşmadığı bir futbolcu oldu. Bana göre beklentiyi de aştı. Transferi olurken, bazı kesimin "yangın" çıkardığını hatırlıyorum. Bu tarzda düşünen herkes ters köşe oldu diyelim. Benim ise kendisiyle alakalı beklentim çok fazla yoktu ama iyi bir alternatif olabileceğini düşünüyordum. Benim de düşüncemin üzerine çıktı.

Yine de, oluşan "olumsuz" havanın yanlış olduğuna inanıyorum. Ben de üzüldüm, keşke takımda kalsaydı. Güvenilir alternatif, sezon içinde katkı vereceği anlar yine olacaktı. Buna rağmen, gitmek isteyen taraf kendisi. Etken de oynama isteği. Yeni Malatyaspor'un teklifi de daha iyi olabilir. 33 yaşında sonuçta, belki de son iyi kontratı olacak. Galatasaray'da en iyi ihtimalle 3. alternatif olacaktı, Yeni Malatyaspor'da ise 1. isim olmaya gidiyor.

Ali Yavuz Kol geliyor, Oğulcan Çağlayan var. Ana rotasyon ise Falcao / Diagne arasında. Geniş ve iyi bir rotasyon. Haliyle de, 33 yaşındaki bir isim "ayrılmak istiyorsa" izin verir, mümkün olan kolaylığı sağlarım. Adem Büyük bunu hak ediyor çünkü. Ali Yavuz Kol'un da önünü açmak lazım. Eğer sezon içinde beklenen şansı bulamazsa, tabloyu zaten eleştiririz. Hem Ali Yavuz Kol oynasın deyip, hem de Adem Büyük kalsın demek tezat bir durum.

Adem Büyük'den de 2 milyon TL'lik kazanç doğal. Tüm alacaklarını, menajer ücretine kadar bırakmış. Daha fazla kazanamazsın. Bu yaşta, ülke içinde transfer yapan hangi futbolcudan, kim ne kazanmış? Adem Büyük, bonservissiz geldi. Bonservisi olsa, bu yaşta bir yerliye zaten yönelmezdin. Gelen rakama hiç isyan etmeyin, yapacak bir şey yok. Zamanında Necati Ateş de aynı nedenden ayrılmıştı, üstelik daha iyi durumdayken. Gelen bonservis ise 400 bin avro'ydu. 

5 yorum:

  1. Saygı duymak gerekecek, bunu hak etti.

    YanıtlaSil
  2. elde forvetler var ama aynı tarzda yok. adem gibi içeriyi karıştıracak, karambolde iş yapacak, golü koklayacak, kafa toplarina vuracak bi alternatifimiz yok artık. böyle bi oyuncuyu da bonservis versek bile zor buluruz zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Yavuz'a güveneceksin. Diagne ayrıca kaosu iyi yaratır, havadan iyidir, karambol içi müthiş bitiricidir. Yok ettiler böyle bir ismi.

      Sil
  3. Yolu açık olsun... Helal olsun... Alışılmadık bir hareket oldu.
    2 milyon TL ffp de artı yazacak mi bize bonservis olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar. Serdar Aziz'in gidişinde de yazmıştı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir