4 Eylül 2020 Cuma

Belli ki Arda Turan, beklentinin üzerinde bir rol oynayacak


Arda Turan'ın fiziğini toparlamasıyla alakalı, idmanlardaki görüntüleri elimizdeki tek veriydi. Hazır ve istekli bir görüntüsü vardı. Bu transferi uzun zamandır bekliyordu ve karantina dönemini de iyi geçirdiğini de bizlerle paylaşıyordu. Yine de bu kadarını beklemiyordum. Beklentim yoktu diyeyim. Uzun zamandır futbol oynamıyor, yaş 33'e geldi derken beklenti duymuyordum. Son 10 - 15 dakikalar girer, top saklar, hücumu karıştırır gibi düşüncelerim vardı.

Başakşehir'deki görüntüsü oldukça isteksizdi. Galatasaray formasını giydikten sonra ise görüntü değişiyor. Çok hırslı ve kendisini kanıtlamak istiyor. Belki seyirci yok, hazırlık maçı oynanıyor ama golü attıktan sonraki ruh halini gördünüz. Fizik olarak da oldukça iyi durumda. En azından beklediğimin ötesinde diyebilirim. 4-3-3'ün solunda da, eski Arda Turan'dan çok an gördük. Topu saklayışı, ısrarla dikine oyunu, bekini iyi kullanması gibi.

Saracchi'nin yaşadığı sorunlar, önünde oynayan isimle alakalıydı. Onyekuru da bozdu onu, pandemi sonrası Ömer Bayram'ı da. Saracchi bir hücum beki ve önünde oynayan ismin savunma yardımı ya da oyun aklı gibi etmenler onu yükseltir. Arda Turan'da da bunlar var. Savunma yardımı da yaptı, topu da sakladı ve Saracchi'yi solda yükseltti. Feghouli de bunu yapmak istese bile, Şener Özbayraklı yanıt veremedi.

Emre Kılınç döndükten sonra elimiz oldukça güçlenecek. Merkeze Feghouli de, Arda Turan da çekilebilir. Bakarsınız 4-2-3-1'e dönülür ve Arda Turan'ı forvetin arkasında, daha ekonomik kullanırız. Üstelik ön alan baskısında da size yardımcı olur. Falcao'ya da yakın oynamak, onu rakip ceza sahası içinde topla buluşturmak önemli. Mevcut yapı içinde, Falcao'ya olabildiğince uzak kalıyoruz. O da geriye geldikçe, etkisini iyice sıfırlıyor.

Emre Kılınç, sağda da solda da olur. Solda çizgiyi iyi kullanır, sağda da kat eder. Feghouli ve Arda Turan'ın da merkezde rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum. Kanatta da zaten "kanat oyun kurucu" gibi bir rolleri var, serbest oynuyorlar ve mümkün oldukça içe doğru kat ediyorlar. Bekler önemli bu oyunda, bu isimler ortaya yaklaştığında kenarları boşaltıyorlar. Merkezden de hücum desteği verebilirsek, yükleri azalmış ve hücum verimlilikleri artmış olacak.

6 yorum:

  1. Ilk 11'i hak edecek gibi. Bende iyi buldum. Cok guzel sorumluluk aliyor. Top saklama, kisa pas, top kapma. Iyi oynadi uzun suredir oynamamis birine gøre. Feghouli ortasaha/forvet arkasina biraz daha yaklastirilmali, Arda ve Falcao'ya daha yakin olmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahalar gelse, kurgu oturur da. Mecburen böyle oynuyoruz.

      Sil
  2. e.kilinç, arda, feghouli üçlüsü ve arkalarında iki tane gidip gelen merkez orta saha çok iyi olmaz mi ?

    YanıtlaSil
  3. Arda kendisi istekli olursa yaşına rağmen ligin üstünde bir oyuncu. Takıma faydası olacaktır kesinlikle

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir