8 Eylül 2020 Salı

Belli ki garanti yedek olmayı kabul etmiyor ve saygı duymak lazım


Adem Büyük için Yeni Malatyaspor iddiaları iyiden iyiye dillendi. Bana sorarsanız, Adem Büyük gitmek isteyen taraf ve kendisine saygı duyuyorum. 33 yaşında ve kenarda beklemeyi göze alacak bir isim değil. Başkası olsa, sözleşmesinin sonuna kadar kalır, yattığı yerden kazanır. Adem Büyük, savaşmayı sevdiği için, geçen sezon kimsenin şans vermediği ortamda sahne aldı ve müthiş iş çıkardı. Bu sezon o rotasyon daha derin ve böyle bir ayrılık beni şaşırtmayacak.

Gitmesini istemesem de, futbolcu kararı olduğunu düşündüğüm için saygı duyuyorum. 4-3-3 ağırlıklı oynayan takımda, 5 tane forvet var. Falcao / Diagne rotasyonu üzerinden yürüyeceğiz belli ki. Oğulcan Çağlayan'a da inanıyor hoca, yoksa neden transfer etsin? Ali Yavuz Kol ya da, ona da inanıyor. Bir yandan diyoruz ki "altyapıdan çocukların önü tıkalı". Bir yandan da diyoruz ki "Adem Büyük gitmesin". Kendisini çok sevsem de, 33 yaşında gitmek isteyen bir ismin önünde durmam.

Yedek bekler, forma geldiğinde elinden geleni yapar. Güvenilir bir yedektir. Sorun şu ki, yedek olmak istemiyor, bu rolü kabullenmeyecek. İyi de bir teklif almış olabilir, yaş 33 ve son sözleşme. Saygı duymak ve önümüze bakmalıyız. Bu konuda büyük bir "ajitasyon" görüyorum. Ajitasyon büyük hata, aynı isimler gençler konusunda da isyan halinde. Haliyle tezat bir durum, hangi görüşe inanalım ki? Saygı duymak en doğrusu.

Forvet konusunda sorun yok. Gencinden, tecrübelisine kadar doğru alternatiflere sahibiz. Yaş 33 olsa da garanti yedek diyorduk. O ise bu rolü kabul etmek istemedi. Falcao'nun istikrarı bence de soru işareti, Diagne de sorun potansiyelli ama sezon başından bu yana takımla devam ediyorlar. Fizik güçlerine inanıyorum. Ali Yavuz Kol da ciddi potansiyel, şans vermek lazım. Oğulcan Çağlayan da gelişim gösterir, onun adına da doğru pozisyon forvet.

8 yorum:

  1. Allah yolunu açık etsin. Kendisine hakkım helaldir. Kendisini iyi hatırlayacağız.

    YanıtlaSil
  2. 33 yaşından sonra futbol oynayabileceği birkaç senesi kalmış zaten o yüzden elinden geldiği kadar çok fazla forma giymek istemesi normal.

    YanıtlaSil
  3. Garanti katkisi olan ve isyan eden tipte bir oyuncuydu bana göre kayip özellikle Diagne konusu bana güven vermiyor ama genclere de güvenmemiz gerekiyor, umarim sorunlar yasayip büyük maclara sadece Ogulcan ile cikmak zorunda kalmayiz zira gencler Adem'in tecrübesinde degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerin önünü açacağız, bir de futbolcunun kararına saygı duymalıydık.

      Sil
  4. mantıklı maaşlar verildiğinde oyuncuyla ayrılmak sorun olmuyor,4 milyon lira bu yıl maaş alacaktı,malatyadan bu parayı alırım ve ilk 11 oynarım diye düşündü,mantıklı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Düşük maaş, sonraki satış ya da vazgeçme noktasında el rahatlığı demek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir