16 Eylül 2020 Çarşamba

Emre Kılınç ise biraz daha farklı, en azından vaat ettiği potansiyel itibarıyla


Emre Kılınç'ın sakatlığının ciddi olmaması mutlu etti. 1 günlük aranın ardından da, takımla çalışmalara başladı. Maç içinde kramp geçirdiği için, riske edilmedi diyelim. Neftçi Bakü karşısında da rotasyon gelecektir ve Emre Kılınç'ı Başakşehir maçına saklarız. Kendisi için "takımın en önemli kozlarından biri olacak" derken, daha çok kanatlarda göstereceği performansı düşünüyorduk. Solda mı yoksa sağda mı oynar üzerine tartışmalarımız da vardı.

Fatih Hoca'nın onu merkezde kullanmasını beklememiştim. Hocanın bu tarz pozisyon değişimleriyle, katkı aldığı bazı isimler var. Ömer Bayram, Taylan Antalyalı da son örnekler. Emre Kılınç ise biraz daha farklı, en azından vaat ettiği potansiyel itibarıyla. Kanatlarda oynadığında, pozisyonu itibarıyla ülkenin en iyilerinden biri. Orta sahada ise, kanatlarda gösterdiği yeteneklerin üzerine, bir de orta sahadaki yetenekleri eklerse Avrupa çapında bir isim olacak.

Bu potansiyel de bizleri heyecanlandırıyor. Orta saha transferi diye yanıp tutuşuyorduk. Şimdi elimizde hesapta olmayan bir 8 numara daha olmuş oldu. Hem de ciddi potansiyelli. Gerçekleşmeyen Mert Hakan Yandaş transferini de fazlasıyla telafi etti diyebiliriz. Hızlı, topla çıkabilen, dripling yapan, şutu olan ve olabildiğince hareketli bir orta sahamız olmuş oldu. Buradaki parlayışıyla da, 2 yıl içinde çok büyük bir transfer yapabilir.

Fatih Hoca'nın, Emre Kılınç'ı o pozisyonda kullanmaya devam edeceğini düşünüyorum. Etebo için biçilmiş bir roldü, şu aşamada ibre Emre Kılınç'a kaydı. Etebo da rotasyon içinde ciddi süreler alacaktır. Sezon uzun tabii, rotasyon içinde birçok futbolcu, farklı yerlerde oynayacak. Fatih Hoca, bu tarz joker isimleri sever ve kadro derinliği de bu isimler üzerinden şekillenir. Son dönemde pek denk gelmesek de, bu sezon oraya evrildik.

2 yorum:

  1. Gelse de çok etki yapmaz diye düşünüyordum Emre için fakat çok hareket kattı ve ofansif açıdan da yetenekli ayrıca çok yönlü de bir oyuncu. Sol bek bile oynuyor sanırım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir