26 Eylül 2020 Cumartesi

Etebo'yu ciddi anlamda değerlendirebileceğimiz bir maç


Etebo'yu ciddi anlamda değerlendirebileceğimiz bir maç. Başakşehir maçı sonrası da yazmıştım, 1 maçtan hüküm verilmemeli, henüz çok yeni diye. Aynı şeyleri Nagatomo da yaşadı. Ayağının tozuyla Sivas deplasmanına çıkmıştı ve kötü oynadık. O gün de yenilince herkes panik olmuştu. Neyse ki Başakşehir maçını kazandık, yoksa Etebo ile alakalı çok daha kötü şeyler yazılırdı. Hajduk Split karşısında gördük ki, Etebo'dan alınacak çok ciddi katkı var.

D'Avila konusu çok açılsa da, kendisinden kaynaklı boş bir isim geldiğini henüz görmedim. Etebo da bence iyi isim ve ciddi katkısı olacak. Galatasaray'ın mevcut oyunu da Etebo'ya oldukça uygun. Orta sahalar mümkün olduğunca hareketli ve 2 yönlü katkı vermek durumunda. Etebo'nun hareketliliği ve temposu kıymetli. Çok enerjik bir isim olmasının yanında, ayağı da hiç kötü değil. Hajduk Split karşısında hem arkayı süpürdü, hem de takımı öne taşımaya çalıştı.

Ömer Bayram'la bir arada olunca, hücumda yaratıcılık kısmı sorun oldu ve kısır kaldık. Oraya Belhanda'yı yazdıktan sonra ise vites biraz daha yükseldi diyelim. Etebo'nun savunma tarafındaki direnci böylelikle daha da önem kazandı. Bunu da fizik olarak henüz yüzde 40-50'siyle oynamasına rağmen yapıyor. Milli Takım arasının ardından yüzde 100'üne yaklaşacaktır. O vakit çok değerli bir kazanımda bulunmuş olacağız.

Etebo'nun performansından mutluyum. Hızlı, atlet bir orta saha. Belhanda ve Emre Kılınç'ın yanına, bir dinamik isim daha katmış olduk. 8 de oynar, 6 da. Rakip ceza sahası çevresinde birçok kez şut imkanı da buldu. Bunlar da değerlendirilirse, sezon sonunda tutamayacağımız bir isim haline gelir. Opsiyonu için isyan etsek de, bu rakam karşılanacak gibi. Biz olmayız belki de, başkası karşılar. Yükselmek ve ayağa kalkmak adına doğru takımda.

4 yorum:

  1. Ffp bitiyor sanırım seneye ben saracchiyi alalım diyorum ama Euro bu haldeyken zor gibi

    YanıtlaSil
  2. Yanına teknik bir isim istiyor yoksa mücadelesi anlamizlasabilir. Orta sahayı zenginleştirecek bir oyuncu. Kadroda kuru kalabalık yapacak bir isim değil kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6'da da olur, sağ kanatta da olur yerine göre.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir