17 Eylül 2020 Perşembe

Fatih Hoca, olabildiğince tecrübe demiş ve bu turda sürpriz istemiyor


Bugün b listesini de gördüm. Emin Bayram, Işık Kaan Arslan, Atalay Babacan, Bartuğ Elmaz, Berk Balaban, Mustafa Fettahoğlu, Süleyman Luş ve Kerem Yusuf Ersunar da içindeydi. Ali Yavuz Kol ve Yunus Akgün ise a listesinde yer alıyor. Tabii bu gençlerden hiçbiri, Neftçi Bakü deplasmanının kamp kadrosunda bulunmuyor. Maç kadroları 18 kişilik, biraz da bu yüzden. Fatih Hoca, olabildiğince tecrübe demiş ve bu turda sürpriz istemiyor. Telafisi de yok.

Rövanşı olsa, ilk maçta alınacak sonuca göre reaksiyon alınabilir ve bazı gençleri görebilirdik. Burada tek maç, hata yapamazsınız. Belki de bu yüzden "tecrübe" denildi. Rotasyon bekliyordum da, orada dahi büyük bir değişim olmaz. 3-4 isim üzerinden gerçekleşen bir rotasyon izleriz. Belki farklı bir kurgu dahi olabilir. 4-1-4-1'i iyi oynasak da, her maç aynı düzende devam etmeyiz. Yeri geldiğinde çift forvet ya da 3'lü savunmaları izlemek de olası.

Fatih
Omar Donk Marcao Linnes
Taylan
Feghouli Belhanda Ömer Babel
Diagne

Bu benim kafamdaki 11. Elbette değişiklikler olabilir. Asıl beklentim, rotasyonun 3-4 isim üzerinden dönecek olması. Büyük çaplı bir rotasyon olmaz, as takıma yakın oynarız. Zaten bazı alternatif isimler de, ilk 11'e yazılabilecek ağırlıkta diyebiliriz. Donk, Linnes, Ömer Bayram, Babel ve Diagne gibi isimler başka zamanlarda bu takımın 11'inde de olabilir. Maç trafiği çok yoğun, ister istemez rotasyon yapacaksınız.

Avrupa Ligi'ni önemsiyorum. Galatasaray'ın misyonunda "Avrupa" var ve Fatih Hoca için de temel hedef daima Avrupa olmuştur. İşi ne kadar önemsediğini de, kamp kadrosundan görmek mümkün. Son yıllarda, Avrupa sahnesindeki öz güvenimiz fazlasıyla kırık. Bunu tedavi etmeli ve gidebildiğimiz kadar gitmeliyiz. Bu ölü toprağını atmayı başarırsak, gelecek sezonlarda daha iyi ve öz güvenli bir görüntü göreceğimizi düşünüyorum.

2 yorum:

  1. bence aynı takım çıkmalı. takım hazır ritm tutmuşken sürekli maç oynaması lazım. hoca da öyle rotasyon vs işleri sevmez. ama yorulan olursa veya skoru alırsak o zaman, falcao, arda gibi oyuncular çıkabilir.
    hele defansta ve önündeki taylan'da hiçbir koşulda değişiklik beklemiyorum. onların devamlı oynamaya ihtiyacı var. Lyundama sürekli oynamalı. Maç eksiğini atması lazım.
    Rövanşı yok, riske etmenin gereği yok. Demir tavında dövülür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca rotasyonunu tanımını yaptı. Aynı pozisyonda 1 ve 2 numaraların rekabeti rotasyon değil, uzun maç trafiğinde gereklilik. Eskiden de böyleydi. Sık 11'ler değişirdi ama 17-18 kişilik oyuncu grubu hem birçok mevkide oynardı, hem de kim oynasa seviye düşmezdi. 98 - 2000 arası da en büyük örneği. Bu yıl da aynısını söylemek istedi hoca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir