28 Eylül 2020 Pazartesi

Fatih Hoca'nın Seri işareti


Ne oynatılıyor, ne de satılıyor. Seri'nin Fulham'daki geleceği ilginç bir hal aldı. Teklif mi almıyor bilmiyorum. Transferiyle alakalı tek bir haber yok. Cılız bir Inter haberi olsa da, sanki piyasa uyandırmaya yönelik bir işti. Inter bu tarz bir iş düşünmez. Düşünüyor olsa elindeki ismi kullanır, bence daha iyileri mevcut. Seri'nin Galatasaray'da devam etmek istediği de bilinen bir gerçek. Transferin son günlerine yaklaşmak, bu işin ihtimalini arttırıyor.

"Bizim tabii, özellikle Seri gibi regista profiline sahip bir oyuncumuz yok. Buna rağmen, baskı yememize rağmen çıktık. Zaman zaman sıkıntılar yaşadık ama isteğimizden vazgeçmedik."

Hoca bu açıklamasıyla birlikte istediğini net şekilde ortaya koymuş. Seri'yi istiyor, son dakikaya kadar da onun için uğraşacak. Sadece bonservis kazanmak değil, maaş bütçesini de ayarlamak gerekir. Satış değil konu, yüksel maaşlar da var. O yeri açınca Seri ihtimali daha da güçlenir ve çok beklenmez. Galatasaray dışında bir ihtimali kalmadı gibi. Lemina gibi bir kiralama hamlesi olacak yoksa, piyasası eski oranda değil.

Her maçı yüksek eforla oynamak imkansız. Sezon uzun, haliyle de gelgitler olacak. Bazen biraz daha yavaşlamak, topa hakim olmak gerekiyor. Fenerbahçe gibi baskı yapan rakipler olacak. O baskıdan çıkmanın yolu da iyi pas yapabilmek. Seri'yi bu anlamda aradık diyebilirim. Geriden iyi oyun kuracak ve tek pasta birkaç rakibini oyundan düşürebilecek bir isim gerekti. Belki topa hakimdik ama bu konuda verimliliğimiz oldukça düşüktü.

Seri'den yana kuşkularım da var tabii. Ben de gelgitler yaşıyorum. Bir yanım gelsin, bir yanım da gelmesin diyor. Hoca kararı ve isteği mühim, saygı duyuyorum. Bu tarz maçlarda, geriden çıkabilmek ve topu iyi kullanmak adına bir "registaya" ihtiyaç duyuyor. Bu konuda bir eleştirimi olur, Lemina olmadığında Seri o rolü müthiş yapsa da, Lemina döndüğü an o pozisyona çekilen isim yine kendisiydi. Haliyle 2'si de çok çakışıyordu.

Seri geldikten sonra Taylan Antalyalı'ya ne olacak sorusu da mühim? Formasyon biraz daha 4-2-3-1'e de kayabilir. Seri'yi 6, Taylan Antalyalı'yı biraz daha 8 numara gibi kullanabiliriz. Bu kurguda, Taylan Antalyalı bol bol rakip ceza sahası içi koşu yapacaktır. Belhanda da satılabilir deniyor, o zaman biraz daha farklı strateji konuşulabilir. Yeri gelir, Emre Kılınç kanatlara geçebilir ya da merkeze Arda Turan / Feghouli 2'lisinden biri çekilir? Bunu zaman ve transfer dönemi sonunda oluşacak kadro gösterir.

12 yorum:

  1. Seri'yi bu takıma monte etmek en büyük hata olur. (Alp)

    YanıtlaSil
  2. Bu soylemle aslinda kafasindaki orta saha planini da ilan etmis oluyor; yani aslinda uclu bir orta sahadan ziyade defansin onunde biri oyunu kurmaktan sorumlu bir regista, digeri ise baskiyi kirarak registayi rahatlatan ikili orta saha ve onlarin onunde iki acik orta saha oyuncusu istiyoruz, aslinda gecen yilin ikinci yarisina basladigimiz oyun planindan bahsediyoruz. Dunku maca kadar Taylanin ekstra performansiyla Regista ihyiyaci hissetmemistik sma dun baskiyi kirmakta zorlandik. Dolayisiyla bazi maclarda bu formasyonla bazi maclarda ise defansin onunde ikili orta saha ile oynayabilecegimizi dusunerek transfer edecegimiz oyuncunun her iki role de uygun olmasini ve bazen Taylanla birlikte bazen Taylanin yerine oynayabilmesini beklemek durumundayiz. Dolayisiyls bu isim Seri olacaksa, Serinin yaninda top kazanan, di amik bir orta saha oyuncudu daha almiyiz, aksi takdirde rotasyonda yetersiz kaliriz. Aleix Garcia, Campuzano, Mamadou loun gibi isimlerle ilgilendigimiz yaziliyor, mesela Campuzano gibi bir isimden hem oyun kurucu hem defansif gorevleri ayni anda bekleyebilir ve onunde Emre Kilinc ve bir 10 numarayla cok hizli bir orta saha kurgusu bekleyebiliriz. Aleix Garcia da belki dinamizmiyle boyle bir katki verebilir ve Taylanla birlikte o rolu saglama alabiliriz. Ya da Seriyle birlikte Mamadou, belki yine Campuzano gibi bir transfer yapar ve gen yilki duzene doneriz, tabii bu durumda hucum etkinligimizi artirabilmek icin Arda ve Fegden birinin yerine hareketli ve skorer bir oyuncu monte etmemiz gerekir. Ben ilk alternatiften yanayim, Taylan ve Campuzano gibi bir rotasyonla regista ihtiyaci cekmeyiz ve Belhanda yerine net bir 10 numara transferiyle ve sag kanada Zinckernagel gibi dinamik ve skorer bir isimle bir ust duzeye cikabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçına göre o strateji de değişebilir bu arada. Ben de 4-2-3-1 bekliyorum. Taylan biraz daha 10 numara gibi ama Belhanda tarzı oyunun 2 tarafında katkı veren. Seri regista gibi, geriden oyun kuracak. Etebo da tempo yapıp, topu taşıyacak.

      Sil
    2. Dediğin 3 yabancı ortasahayı+Seri'yi alalım.Gidecek yabancılar ise Sedika,Yabancı Ozon,Babel maalesef Marcao [$,€,£,¥ için]olmalı.Sağ ve sol açık içinse Türkiye'yi bilen Bruma ve Onyekure alınmalı.Belhanda para ediyorken gitmeli.Maç seçen Feghouli de satılmalı.Ahmet Çalık,Şener,J.Durmaz ve Atalay ile yollar ayrılmalı.Altınordunun 17 lik stoperi,M.Ekici,Alper Potuk,Semih Kaya alınmalı.

      Sil
  3. Seri gibi sünger kıvamında yumuşak bir adamı hele ki orta sahası da pres yapmayan bu takıma monte etmek tum rakipleri gelin orta sahayı alın maçı kazanın demek olur. Seri yerine lemina gibi sertliği olan rakibi sindirebilecek bir 6 numara lazım. Yoksa ileriki haftalarda işimiz zor. Ha bu arada umarım belhanda da satılır bir an önce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz, neden olsun. Seri - Belhanda - Ömer hattıyla neler yaptığın geçen sezon, hatırla derim.

      Sil
    2. Hatırladığım için söylüyorum zaten. Seri ile olmaz diye de onun için söylüyorum.

      Sil
    3. Çok iyi olur hem de, bana göre tabii. Tek kurgu da düşünme, elin artacak.

      Sil
    4. Aynen formasyon degistirebileceksin, Fener macinda sorun cevap verememek degildi zaten pozisyonlari yok ama biz de üretemedik, su an kulübede Belhanda ve Taylan'a göre daha yaratici kimse yok, Seri'yi bu kadar cöp yapmamak lazim büyük futbolcu, gecen sene kazandirdigi maclar da oldu ki bu sene gelse bu kurguda daha iyisini yapacagina da eminim.

      Sil
    5. Seri iyi isim, iş kurguda bitiyor.

      Sil
  4. Orta saha transfer diye bağırıyor.
    Taylan'ı yedekleyecek bir 6 numara kesin şart. Bu ya seri gibi daha çok Regista rolünde biri olabilir ya da Okay gibi biri.
    Ama özellikle bize Fenerbahçe'nin yaptığı gibi önde pres yapan takımlara karşı Seri'ye ihtiyacımız var. Bu presi kırmanın yolu pas duraklarını artırmak. Pas istasyonu sayısını ve pas kalitesini artırmak lazım. Baskı altında doğru pası atıp topu ileri taşıyacak oyunculara ihtiyacımız var.
    Bir de oyun çeşitliliği açısından da Seri lazım.
    Bence her türlü Onyekuru da lazım. Gerektiğinde sahaya atıp oyunu tek bir uzun topta ileri taşıyabilmek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri gelirse Taylan'ı yedeklemez de, format biraz değişir diyebilirim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir