27 Eylül 2020 Pazar

Gaël Clichy & Galatasaray, tecrübeli sol bek alternatifi?


Başakşehir adına, yeri doldurulamaz bir kayıp. Yokluğunu hissediyorlar. Geçen sezon da 2'de 0'la başladık demelerine rağmen, şu an durum farklı. Oturmuş, geçen sezon şampiyonluk kazanmış, iskeletini korumuş bir takım var. Clichy, o iskeletten ayrılan isim ve ciddi anlamda da yokluğu hissediliyor. Geçtiğimiz sezonun "en değerli futbolcusu" diyenlere de saygım var. Sol bek gibi düşünmemek lazım, orta sahalaşıp, oyuna akıl koyan isimlerin başında geliyordu. 

Galatasaray maçını hatırlayın. İlk 11'e bakınca, oyuna yön verebilecek tek isim İrfan Can Kahveci'ydi. Sol bekte Hasan Ali Kaldırım'a geçince, oyun da büyük oranda değişiyor. Boli Bolingoli de teknik meziyeti olan, hızlı bir bek olsa da, Clichy farklıydı. Neden takımda en azından 1 yıl daha tutmadıklarını anlamadım. Zaten yaşlı bir yapıları var. Clichy onları daha da yaşlı kılmayacaktı. Çok büyük bir para mı istedi bilmiyorum.

Clichy'nin hala boşta olması da şaşırtıcı. Sosa gibi kapışılması gereken kalitede bir futbolcu. Yaşlar da benzer, takımlarındaki etkisi de. Şu zamana kadar boşta kalması da ister istemez piyasasını aşağı çekecek. İlk etapta daha ciddi rakamlar istiyorken, şu an isteyebileceği rakamlar düşmüş olmalı. Bu durum da benim açımdan Galatasaray için "acaba mı" sorusunu sordurdu. Galatasaray'ın alternatif olabilecek, tecrübeli bir sol beke ihtiyaç duyduğunu en başından bu yana söylüyorum.

Saracchi'nin sakatlık durumu oluşabiliyor. Orada tek kaldı ve Linnes'i sol bek alternatifi olarak düşününce de sağ bekte problem oluşabiliyor. Linnes güvenilir bir alternatif ama tek. Sol bek adına da ciddi bir alternatif oluşturulmasını, bunun da tecrübeli olmasını isterdim. Saracchi genç, arkasındaki ismin tecrübeli oluşu artı sağlar. Sattığın kadar al da var ki, o ayarda bir bek daha alıp, rekabeti kurmak pek mümkün görünmüyor.

Sol bek için alternatif düşünülüyorsa bu "kiralık" olabilir. Hoca da ona soğuk baktığını söyledi. Yerli almak da zor, o fırsatlar kaçtı. Benim için kapılar Clichy'e açılıyor diyeyim. Ülke şartlarını iyi bilen, tecrübeli, kalitesi sabit ve garanti katkı bekleyebileceğimiz bir sol bek. Tanıdığımız bir isim olduğu için de anlatmaya gerek yok. Yaşı kaynaklı hızı düşmüş olsa da, oyun aklı, bilgisi ve teknik kapasitesi çok yüksek. 

8 yorum:

  1. yanlış anlama mecbur değilsin ayrıca bu seni yoruyor olabilir sadece merak ettim. artık yorumlara cevap vermiyor musun? son 4-5 post hep böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde değildim 2 gündür. Bilgisayarım da yanımda olmayınca yanıt veremedim. Elbette hepsine yanıt vereceğim :)

      Sil
  2. Yabancı kontenjanı ciddi sıkıntı bizim için. Ayrıca Emre Taşdemir son maçta iyi oynadı evet savunması zayıf ama Clichy de biraz lüks kaçar gibi geliyor bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir öncesi yazmıştım. Şu gün bence de anlamsız.

      Sil
  3. Clichy başakşehir e ilk geldiği dönem de adı geçmişti. O dönem alınsaydı evet derdim ama bugün gereksiz olur.

    YanıtlaSil
  4. Sezon başı pandemiden dolayı çok fazla hazırlık maçı yapamadık. Görmediğimiz bazı oyuncuları erken gözden çıkarıp yerine hemen transfer istiyoruz. Emre Taşdemir den bir daha olmaz diyorduk mesela.
    Gerçekte takımın bir çok sorununu kendi içinden çözecek durumda olduğunu düşünüyorum. Etebo bile hazır olmadığı halde 90 dakika oynamak istiyor. Çünkü şu anda takımdaki her oyuncuyu yükselten bir takım havası var. Yarın Jesse den, Ozornwafor dan, Jimmy den Şener den katkı aldığımızı görücez bence uzun maratonda. Hoca nın da hedefi böyle bir takım oluşturmaktı zaten. Onun için antrenör ekibini geniş tuttu. Her mevkii için ayrı antrenör belirledi.
    Galatasaray ın başına gelen en güzel şeysin Fatih Terim hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca bambaşka, tartışması bile yok :) Şener, Jimmy zor diyorum yine de. Şans değerlendiremediler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir