9 Eylül 2020 Çarşamba

Galatasaray'daki teknik heyet değişimi üzerine konuşamamıştık


Riera'nın teknik heyete dahil olması üzerine konuşmuştuk. Çok önemsediğim bir hamle. Bu işe kafa yoruyor ve bir yerlere gelmeye çalışıyor. Fatih Hoca'yı da okul gibi gördüğünü belirtti. Kurslarını aldı, iyi yerlerde stajı var. Göreve hazır yani. Teknik, taktik gibi konularda da oldukça iddialıydı. Hocaya yardımcı olacak, gelecek yıllarda da Galatasaray için çok daha ciddi noktalara gelecek potansiyele sahip.

Scott Piri de 2. hamle diyelim. Bana sorarsanız sezonun en önemli transferi. Galatasaray'ın sezon başı kampları, hazırlık süreçleri ve takımın fizik, dayanıklılığı eleştiriliyordu. Fatih Hoca takımlarında görmeye alışık olmadığımız bir durum diyelim. Bartali etkisini kısa sürede hissetmiş olsak da, sezon başı dönemi adına müthiş iş yaptı diyemezdim. Scott Piri'yi Galatasaray'dan tanıyoruz, yaptıkları yapacaklarının teminatı diyelim.

Selçuk İnan ve Necati Ateş yeni isimler. Aslında Necati Ateş, yeni de değil. Teknik heyet içinde görev alsa da, daha farklı bir tanımı vardı. Artık sahaya indi ve antrenörlerden biri oldu. Selçuk İnan'ı da bekliyorduk. Futbolu bırakması da, teknik heyete katılacak olmasından dolayıydı. Kursunu aldı ve işe başladı. Kendisinden yana beklentim var. Örnek bir profil ve saha içine kafa yorduğunu, belli noktalara gelmeyi düşündüğünü söyleyebilirim.

Ayrıca bu antrenörler, pozisyon antrenörlüğü olarak ve altyapılarda da görev alacak. Fatih Hoca'nın 4. dönemi başladığında da bu proje konuşuluyordu. O dönem devreye girmedi tabii. Riera, Selçuk İnan ve Necati Ateş gibi isimlerle bu işe başlıyoruz diyelim. Orta sahalar, forvetler, kanat ve bekler ve savunma diye bölgelere ayrılacağız. Artık bu iş "detaycılıkta" bitiyor. Taç atışına kadar, takımların antrenörleri var.

Hakan Balta da idari direktör yardımcısı oldu. Onun da yardımcı antrenörlerden biri olacağı söylense de, idari kısımda görev alacak olması beni daha çok mutlu etti. Meğer bu konuda eğitim alıyormuş. Yurt dışında kurslara gidiyordu. Onun da bu görev için önü açık. Bu kısmı düşünmüş olması da mutlu etti. Almanya tarafında iyi bir çevreye sahip, özellikle de o bölgeler adına zayıf olduğumuza inanıyordum. En son aldığımız gurbetçi kim hatırlamıyorum bile. Yerli durumu da oluşacak, bu futbolcular daha çok ihtiyaç olacak.

8 yorum:

  1. Ümit Davala ve Levent Şahin de kaldı. İlk bakışta fazla sayıda yardımcı gibi görünse de ben aksini düşünüyorum. Oyuncunun gelişlimi için özel antrenörler de olmalı. Necati Ateş geçen sene bu tür bir görev üstlenmişti. Net bir yararı görünmedi ama bu doğru yol. Israr edilirse zamanla sonuç verir.
    Öte yandan Hakan Balta'nın idari görevlendirilmesi umut verdi bana. Umarım vitrin süsü gibi kullanılmaz, icraatın içinde olur. Transfer, oyuncu takibi, diğer kulüplerle ilişkiler konusunda zayıfız. Abdırın ne olduğu malum, Bay Hanedar da Mert Hakan'ın mesajlarını medyaya servis ederek farklı olmadığını gösterdi. Bu ilkel kafalar zaarr veriyor. Hakan Balta hem CV'si olarak, hem duruş olarak bu eksiği gidermeye aday.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozisyon antrenörlüğü yazılıyordu. Bu yönde atılan iyi adımlar oldu.

      Sil
  2. Hakan Balta'nin rolüne ben de şaşırdım ama idari bir görev de çok yakışır ona.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakışır bence de. Zaman içinde tek adam olacak diye bakıyorum.

      Sil
  3. ümit davala ile de yollar sezon sonunda ayrılacak deniliyordu ama devam kararı alınmış. hepsinden daha galatasarayli olan hasan şaş'ın günahı neydi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaraylılık değil mesele, işini iyi yapmak önemli olan.

      Sil
  4. Özellikle amerikan futbolunda bu şekildedir. her bölge hatta her pozisyon özel olarak çalıştırılır. takım halinde taktik antrenmanı haricinde çalışmazlar. bence daha çok antrenör olmalı. eski futbolcuların yanında spor akademisi mezunu olan doktora yapmış bilimin içinden gelen antrenörler olmalı. ABD de basketbol, baseball, amerikan futbolu, hokey konusunda bu şekilde davranıyor ve sporcu üretiyorlar. hidayet türkoğlu NBA e gittiğinde boyu 5 - 6 cm uzamıştı. futbolda da özellikle türkiyede fatih terim bu işi yapabilecek yegane kişi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolda da bu uygulanmaya başladı. Fatih Hoca, 2 yıl öncesinden bu düşüncede olsa da, yeni uygulayabildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir