6 Eylül 2020 Pazar

Gün sonunda yeniden orta saha arıyoruz


Haber doğruydu. Badou N'Diaye ile görüştüler, anlaştılar ve bu haberi "nabız yoklama" diyerek medyaya servis ettiler. Tepki doğunca da geri adım attılar ve transferi yalanladılar. Hocanın bu transferi istemediğini de söylüyordum, listede dibin dibinde dahi değildi. Transfer konusunda o kadar beceriksiz bir haldeler ki, gittikleri, görüştükleri isimler bunlar işte. Fatih Hoca ciddi anlamda zor şartlar altında çalışıyor. Allah sabır ve kolaylık versin.

Dün gece yazmış olduğum yazı, "yalanlama" sonrasında otomatik olarak yayına girmişti. Orada da bu transferin neden gerçekleşmemesi gerektiğini yazmıştım. İşin iletişimi de kötü. Elinde 6 ve 8 numaran yok. Önce bu hamleleri yapsan, sonra Badou için "alternatif" olabilir diye düşünürdün. Bunlar gerçekleşmeden, "Badou N'Diaye ile anlaştık" diye davullu zurnalı haber yaptırırsan tepki de doğal olur. 

Yönetime yakın "muhabir" işi de kötü. Haberi yaptırırlar, sonra da seni taca atarlar. Üstelik doğru olduğu bilinen bir haberde. X takımda da, muhabire doğru haberler verilip, müthiş istihbaratmış diye lanse ettiriliyor. Ona inanan taraftar da, sonrasında yapılan her habere inanıyor. Yok döviz kuru şu kadar, yok şu kadar alacak bıraktı, yok para verilmedi gibi şeyler. Bizde olan da "nabız yoklama" tadında. Muhabir veya gazeteci için kötü bir şey aslında. Bu işi yapıyor olsam, düşmek istemeyeceğim bir durum.

Gün sonunda yeniden orta saha arıyoruz. Biz bu süreci çok daha öncesinde yaşadığımız için, bugün olanlara şaşırmıyoruz. Eminiz ki bu süreç, transferin son gününe kadar gelecek. Transfer için dakikaları dahi sayacağız. Menajer elinde, onların önerileri doğrultusunda, belki 0 kira bedelli ama abuk yıllık ücretli orta sahalara döneceğiz. O gün de kimsenin bir şey diyebilecek durumu olmayacak ve olan oldu diyeceğiz. Transfer konusunda tarihin en kötü yönetimlerinden biri, açık ve net.

8 yorum:

  1. Ben eminim ki yazilan rakamlar da dogruydu, Trabzonspor'un gecen sezon 200 bin Euro civarinda kiralama ücreti ödedigi adama milyon Eurolar vererek getireceklerdi, baskan iyi niyetli bir insan ama yönetim kadrosu beceriksizliklerini bir kenara birakiyorum su ekonomik durumda bile Galatasatay'in menfaatlerini koruyamiyorlar, ben bu yöneticilerin iyi niyetlerinden de süphe etmeye basladim artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de doğruydu. Nabzı ölçtüler ve tepkiyi gördüler.

      Sil
  2. Mert Hakan skandalının ardından "Mert Hakan, GS'ye tazminat" ödeyecek ısmarlama haberini biliyordum da Ndiaye haberinin kamuoyu yoklaması olduğunu senden öğrendim. "Kifateysiz, muhteris" tanımı bile bu arkadaşları anlatmaya yetmiyor. İlave olarak özgüvensizler. Ne bırakıyorlar, ne ortalıkla görünüyorlar, ne icraat var. Bu sene federasyon bizi devre dışı bırakmak için fazla uğraşmayacak. O işi içeriden yapanlar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bazı muhabirler böyle, güdümlü hareket ediyor. Taraftar gözünü açtı, yemiyor artık bunları.

      Sil
  3. geçen sene bu takımda lemina seri nzonzi vardı. yanılıyor muyum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı ve ön alanın hareketsizliği sonucu tutmadı. Kötü kadro mühendisliği, bu durumu eleştirdik zaten.

      Sil
  4. Şu an orta saha için elde hiç kimse kalmadı sanırım transfer edilecek. Son çare bu tarz bir iki isim alınacak gibi geliyor bana. İnamoto'nun alındığı sezon geliyor aklıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsimler ortaya atıldı, hayırlısı diyoruz :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir