11 Eylül 2020 Cuma

Gylfi Sigurdsson & Galatasaray, bu sefer gündem üzerinden gitmeyeyim dedim


Bu sefer "gündem" üzerinden gitmeyeyim dedim. Ben bu yazıyı yazdığım esnada herhangi bir 6 numara transferi gelmemişti. 6 numara aldıktan sonra, bir de "tabela" özelliği olan 8 - 10 numara arası bir futbolcuya gereksinim duyacağız. 6 numaraya Okay Yokuşlu tarzı bir isim gelse tabela yapmaz, Etebo da aynı şekilde. Mevcut isimler içinde de bu durum ön plana çıkıyor. Feghouli tarzı bir ismi oraya çeksek belki görüntü değişir ama pozisyonunu değiştirmiş oluruz.

Belhanda da yıllardır bu sıkıntısı üzerinden eleştiriliyor. 10 numara gözüyle bakılan futbolcunun, 10 gol 10 asist bandını zorlaması, ülke genelinde zorunluluk gibi görülüyor. En azından insanlar öyle bakıyor diyelim. Ya 4-2-3-1 oynayıp, forvet özelliği olan bir 10 numarayla bunu yapacaksınız, ya da 4-3-3 içinde bu tarz bir merkez orta saha bulmalısınız. Everton da Sigurdsson'u gözden çıkarınca, insanın kafasında "acaba" sorusu oluşuyor.

Maliyetli bir isim olduğunu ben de biliyorum. Son dönemi belki de istenilen seviyede değil. James Rodriguez gibi hamlelerin ardından da kenara gelecektir. Şu ana kadar herhangi bir talibi olduğunu okumadım. Kimse, 31 yaşındaki bu isme bonservis verme durumunu düşünmüyor gibi. Kiralık ihtimal söz konusu olunca da, acaba mı sorusu soruluyor. Geçen sezondan daha farklı durumda olsak da, eldeki bazı maliyetlerden çıksak, bu tarz 1 isim düşünebilirdik.

Bitirici özelliği yüksek, tabela yapabilen, teknik, pas ve şut meziyetleri de iyi düzeyde olan bir 10 numara. Merkez orta saha ve sol kanatta da rahatlıkla oynayabilir. Uzun süredir de Everton formasını giyiyor. Son döneme kadar takımın vazgeçilmezlerindendi. Bu sezondan itibaren biraz daha rotasyonun derinliklerine geçecektir. Klas bir futbolcu, herkese heyecan verirdi. Çalışkan, iş ahlakı yüksek. Takım yapısını da mutlaka yükseltirdi. Sürekli bir Premier Lig ihtimalinden söz edilince, o ismi Sigurdsson'a yordum.

4 yorum:

  1. belhandayı şahsen benim ağırlıklı olarak eleştirdiğim nokta 10 gol 10 asist noktasından ziyade 5 metre öteye basit pası atamayıp topu kaptırması ve sonucunda ya tüm takımı geri koşturması ya da gol yedirmesi. izlandalı hakkında da keşke olsa diyorum ama bu yönetimin onu görmesi zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda konusu çok konuşuldu, artık üzerine bir şeyler yazmaktan yoruldum :)

      Benim tercihim tabelacı bir orta saha. Oradan yeterli gol sayısını almak gerekiyor.

      Sil
  2. Ben premier ligde takım çalıştıracak olsam James Rodriguez yerine Sigurdson'u tercih ederim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir