6 Eylül 2020 Pazar

Kevin Strootman & Galatasaray, tam da son gün kiralama hamlesi değil mi?


Söz konusu Marsilya olunca, insanın içine Mitroglou korkusu giriyor. Mitroglou'nu son gün, olmadık mali şartlara kiralık olarak kadromuza katmıştık. İş son günlere doğru sürüklendikçe olacağı bu, menajer önerilerinde dibin dibi diyorsunuz ve olmadık maliyetleri gözden çıkartıyorsunuz. Strootman belki bir Mitroglou değil, şu an daha hazır ve iyi durumda ama Marsilya'nın kurtulmak istediği bir futbolcu. Haliyle de menajer önerisi olarak kapımıza geliyor.

Sakatlıklarıyla alakalı önemli bir sorun var. Roma döneminde, diz ve çapraz bağ sakatlıklarından ötürü çok uzun süre futbol oynamadığı günler oldu. Marsilya dönemi biraz daha istikrar kazanmış gibi dursa da, futbol olarak istenilen seviyeye çıkamadı. İyi bir performans vermiyor, ciddi de bir maliyeti var. Haliyle de kurtulmak istiyorlar. Roma'dan onu 25 milyon avro bonservis bedeline almışlardı. Bugün ise, bu rakamların yanından dahi geçemezler.

Çalışkan, lider özellikli bir orta saha. Bugün dahi Hollanda Milli Takım'ına seçilebiliyor olması avantajı. Gerçi Babel de seçiliyor, ne fark eder diyenlere bir şey diyemeyiz. İyi bir takım oyuncusudur, oyunun 2 yönünü oynar, ağırdır ama pozisyon bilgisi yüksektir. Pas özelliğiyle ön plana çıkar. Tabii bu iyi özellikler "istikrarlı" günlerine ait. Futbolcu da 30 yaşına geldi. Düşüşte olması ve maliyet gibi konular da transferi "kumar" yapar.

Dün de yazmıştım. Tam da son gün "kiralama" hamlesi değil mi? Çaresizce İstanbul'a getirdiğin ve olmadık yıllık ücretle anlaşmak zorunda kaldığın bir orta saha. Bu transfer düşünülüyorsa da, son günler bekleniyordur. Son günlere doğru, çaresizce menajer önerileri masaya yatırılır ve içlerinden transfer düşünülür. Hatırlayın, forvet aranan dönemde "tahta üzerinde" isimler konuşuluyordu. Orta sahada da olacak bu gibi.

4 yorum:

  1. Gelsin abi hatta ne kadar sakat verimsiz istikrarsız oyuncu varsa alalim. Bu güne kadar transfer yapamayan bir yönetimin hakkı olan transfer yöntemi budur. Verelim bunlara parayı gelsin 2 maç oynasın 10 maç sakat sakat yatsın. En kritik maçlarda oynamasın olsun. Yıldız adam olsun en azından. Büyük takımız sakatimiz bile yıldız deriz. Yemin ediyorum yıllardır şu transferlerde acı çekiyoruz yetmiyor sezon başlıyor her maç acı çekiyoruz yetti mi yetmedi ocak ayı geliyor yine transfer deniyor yine acı çekiyoruz ama bir tek futbol izleyemiyoruz bu takımdan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelsin de, maliyetler beli iyice büksün. Transfer konusunda çok kötü bir yönetim var :(

      Sil
  2. Olmadık şartlara sakat oyuncular transfer edeceğimize hiç almayalım daha iyi bence. Taylan filan idare edilsin bir şekilde. Maddi zarar olmaz en azından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer etmek için transfer yapmak olabildiğince kötü bir durum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir