10 Eylül 2020 Perşembe

Kiril Despodov & Galatasaray, Visca tarzı bir kanat?


Galatasaray'da tek öncelik orta saha olsa da, farklı pozisyonlarla alakalı transfer haberleri de yapılıyor. Özellikle de kanatlarla alakalı. Herkesin aklında "hızlı bir kanat" düşüncesi var. Fatih Hoca da bu tarz kanatlardan genellikle maksimumu alır. Yine de öncelik değil diye düşünüyorum. "Hızlı kanat" düşüncesinde, Emre Kılınç'ın kullanılabileceğini düşünüyorum. Transfer için adı geçerken, Onyekuru yerine gelecek diye düşündüğümü söylemiştim.

Yine bu tarz bir transfer yapılabilir. Öncelik orta sahanın, oraya hamle şart. Kanat işi sonra konuşulur. Kanat işi daha ciddi konuşulurken, Feghouli'nin ayrılık ihtimali vardı. Belli ki o da takımda kalıyor. Hatta Babel'in dahi takımda kalması kimseyi şaşırtmayacak. Eldeki isimlere bakınca da, Galatasaray'ın rotasyonda en yoğun 2 pozisyonundan biri diyelim. Satış olmadığı sürece kanat hamlesi beklemiyorum. 

Despodov ismi sadece bu sezon değil, geçen sezon da konuşuldu diye aklımda kalmış. 23 yaşında ve yetenekli bir kanat. Cagliari'ye gidişi onun için iyi bir hamle olmadı diyelim. İtalya'da yapamadığı için, Sturm Graz'a kiralık olarak gitmişti. Oradaki performansı da 21 maçta 9 gol 8 asist. CSKA Sofya günlerinde de tabela özelliğiyle öne çıkardı ve 79 maçta 24 gol 26 asist yapmıştı. Cagliari onu 3.5 milyon avro'ya transfer etse de, hiçbir türlü katkı alamadı.

Kendisiyle yola devam ederler mi emin değilim. Kendisi için de doğru bir tercih olmadı diyelim. Tarz olarak Visca'ya benzer ve Türkiye'ye gelmesi halinde benzer bir performans gösterir diye düşünüyorum. Hızlı bir oyuncu ve tabela özelliği olabildiğince yüksek. Sağ ayaklı bir sağ kanat olsa da, çizgide de, kat ederek de oynar. Kenar oyun kurucu gibi de diyebiliriz. 10 gol 10 asist bandını her şartta zorlayabilecek bir kanat.

8 yorum:

  1. Gerek yok ya elde ki kanatları geliştirmeye bakalım bırakalım bu transfer manyakligini artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcutta kanat bence de gereksiz. Son yılların en geniş rotasyonu var orada.

      Sil
  2. Kanat rotasyonu baya bı kalabalık ek olarak yabancı kontenjanı da dolu sanırım.

    YanıtlaSil
  3. Kanat dolu.Yabancı hakkımızda dolu.

    YanıtlaSil
  4. Keske Babeli gonderip Despodovu alabilsek; 2. forvet olarak boyle bir oyuncuya ihtiyacimiz var, tabii orada Arda-Emre Akbaba, Kerem, Ali Yavuz gibi isimler var ama yine de onemli katki verecektir. Istedigimiz orta saha transferini yapabilirsek (6 ve 8 oynatabilecegimiz, oyun kurabilen, top kapan, caliskan ve ucuz:) cok akiskan bir kadro yapisina kavusacagiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ama zor duruyor. En azından Babel'in gidişi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir