8 Eylül 2020 Salı

Kwadwo Asamoah & Galatasaray, zamanında transferi gerçekleşmiş olsa?


Kağıt üzerinde bakınca "ne güzel de sol iç orta saha" olmaz mı diye düşündürüyor. Yaşına bakmaksızın, yine aranan profillerden biri. Orta sahanın ortası, sol kanat ya da sol bek gibi kullanabileceğiniz bir joker. Tabii işin sakatlık boyutu ve maliyetini düşünmeksizin bunları söyleyebilirsiniz. Juventus döneminde de ciddi sakatlıkları olsa da, Inter dönemi biraz daha istikrarlıydı. Son sezonda ise diziyle alakalı önemli problemler yaşadı ve çok maç kaçırdı.

Geçen sezon sadece 11 maçta forma giydi ve 1 asisti var. Ağırlıklı olarak da sol kanatta kullanıldı. Conte'nin 3'lü savunması adına, ideal sol kanatlardan biri. Tempolu, fizik olarak güçlü ve oyunun 2 yönünü oynayabilecek meziyetlere sahip. Yönlü bir isim olması da onu değerli kılıyordu. Çalışkandır, iyi bir tekniği ve orta kalitesi vardır, yaşına göre hızlıdır da. Transferi zamanında gerçekleşse, bambaşka şeyleri konuşuyor olabilirdik.

Tudor döneminin en çok beklenen isimlerinden biri. Ha geldi, ha gelecek derken gelmemişti. O yaz dönemi çok büyük isimleri kadroya kattık. Asamoah da onlardan biri olsa, takım gerçek anlamda tamam olacaktı ki sol beki açıkta bıraktık. Juventus'la sözleşmesinin son 1 yılına girmişti ve Galatasaray'la anlaşma sağladı. Maalesef, Juventus sol bek transferi yapamadığı için bu transfere izin vermemişti. Sezon sonu da, sözleşmesi bitince Inter'e gitti.

32 yaşına girecek. Yaş ilerleyince de, sakatlık durumu daha da düşündürür oluyor. Inter'deki son sezonunu hesaba katmasak istikrarlı derdik. Son sezonu yaşadığı diz sorunları beni düşündürüyor. Inter onu düşünmüyor, transferi konusunda sorun olmaz. İster kiralarsınız, isterseniz bonservisini 0'a dahi çıkarabilirsiniz. Yıllık ücret noktasında da aşılmayacak bir sorun yok. Yine de kumar, Nainggolan'da olduğu gibi ciddi maliyetler söz konusu.

4 yorum:

  1. Yüksek maliyet ve sakat oyuncu... Büyük kumar hiç gerek yok. 3 sene önce iyi transferdi bu.

    YanıtlaSil
  2. 3 sene once gelseydi Eboue'nin sag tarafta yaptigini solda yapardi. Su an icin gerek var mi bilmiyorum. Gonul ister gelsin ic sol orta saha oynasin ama sakatliklar ve yuksek maaliyet buyuk sorun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yapardı. Çok büyük katkı verir, bugün hala onu konuşuyor olurduk. Şu an sakatlıklar sorun, maliyet kumar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir