30 Eylül 2020 Çarşamba

Marvelous Nakamba & Galatasaray, söz konusu menajer önerisi olursa


Nakamba ismini 2017'de de yazmışım. Ara ara üstünden geçmeye de devam etmişim. D'Avila 'nın 3 yıl önceki ajandasına baktığımızda, 3-4 ismi ancak görebiliyorduk. Bugüne baktığımızda ise, Avrupa piyasasına yön veren menajerlerden biri oldu. Galatasaray açısından bakınca da, son dönemi gerçek anlamda domine etti. X menajerle çalışıp, onun birkaç futbolcusunu birden kadroda bulundurmanın bence de sakıncası var. Bir taraftan da, D'Avila 'nın bizimle alakalı yaptığı işlere bakınca genellikle başarılı olduğunu görüyoruz. 

Transferin son günlerine doğru geldikçe, menajer önerilerinin ön plana çıkacağını herkes biliyor. İmkanın kısıtlı, transfere ihtiyacın var ve senin elin kolun bağlı. Bu durumda menajerler devreye girer ve önerdiği isimlerin biri gelir, diğeri gider. Nakamba da mutlaka Galatasaray'ın gündemine gelmiştir. 6 numara arıyoruz, bunu da herkes biliyor. Sadece Galatasaray'ın da değil, birçok Türk takımına dahi önerilmiştir.

Ben Nakamba'yı yazdığımda Vitesse formasını giyiyordu. Vitesse'den Club Brugge'ye 3 milyon avro'ya, Club Brugge'den de Aston Villa'ya 12 milyon avro'ya transfer olmuştu. Hollanda ve Belçika dönemlerinde üzerine koyan, gelişen bir 6 numaraydı. Aston Villa'da işler kendisi adına çok kötü gitmese de, takım küme düşünce işler değişti. Bir anda transfer ihtimali belirdi. Daha doğrusu "kiralama" diyelim.

Seri'yi de konuşuyoruz, Nakamba'yı da. Birbiriyle alakasız 2 isim diyebiliriz. Seri'yi tanıyoruz, daha pasör ve teknik özelliğiyle ön planda bir futbolcu. Nakamba ise biraz daha klasik bir 6 numara. Sertliği ve çalışkanlığıyla ön planda. Temposunu da beğenirim, orta sahanın hamallığını çekecek, seni defansif anlamda güçlü kılabilecek bir orta saha. İşin hücum tarafında çok bir şey beklememek lazım. Pas özelliğiyle çok parlamaz, defansif aksiyonu üzerinden konuşmak gerekecek. Tempoyu korumak, bir yandan da sertlik düzeyini arttırma noktasında iyi iş olur.

Yine de, hem Seri, hem de Nakamba'yı aynı anda almam. Nakamba geldiği an, Seri yine 8 numara gibi oynamak zorunda kalır ve futbolu düşer, takımın hareketliliği de azalır. Seri'yi 6 gibi kullanıp, önünde 2 tane tempolu orta sahayla oynarız diye düşünüyorum. Etebo, Taylan Antalyalı gibi isimler olabilir, bakarsınız o pozisyona yeni bir isim düşünülür. Nakamba gelirse ise, Belhanda gidecekse eğer, direkt olarak 10 numara özellikli bir 8 numara konuşulmaya başlar.

10 yorum:

  1. Belhanda gidip nakamba gelirse Belhanda yerine Guilano gelir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabistandan formsuz gelme ihtimaline bakmazsak Guilano mu Belhanda mı?

      Sil
    2. Çok farklı 2 isim. Guiiano ile başka oyun oynanır, Belhanda ile başka. Karşılaştırılacak isimler değiller.

      Sil
  2. Fatih hoca seri tarzı bir oyuncu istiyor oraya anladığım kadarıyla bence oraya nakamba tarzı bir isim alınıp Taylan yedeklenmeli. Taylan biraz ısrar edilirse Türk işi Yaya Toure olabilir gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri gibi istese de, günler azaldı. Artık ne olursa diye bakılacak biraz da.

      Sil
  3. Istersek anlasma yapip Fener gibi gonderebilirdik herkesi, adamlar Allahyar icin bile nasil formül buldu, bizim yönetim kac sezondur böyle ama Fatih Hoca oldugu icin her seferinde siyrildilar, Fatih Hoca aciklarini kapatmasa yakin tarihin en pasif, statükocu ve beceriksiz yönetimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahyar gitmedi yalnız henüz. Yine de haklısın dediğinde, yönetici bitirici olacak.

      Sil
  4. Garcia ve Lusamba gibi bonservisi elinde olan oyuncuları almadigimiza gore baska birseyleri zorluyor olmalilar. Hoca aciktan Serinin ismini verdigine ve basina Onyekuru haberi servis edildigine gore, asil ugrasilan isimlerin gizlenmeye calisildigini dusunebiliriz. 6 numara pozisyonunda elimizde sadece Taylan var, bununla birlikte takimda gercek bir 10 numara yok. Belhanda ve Emre ikisi de ozel oyuncular ama rakip yari alanda pozisyon uretimi konusunda 10 numara uretkenligine sahip degiller. Bence Belhanda gidecekse onceligimiz mutlaka 10 numara olacaktir; Alex Claude Maurice gibi bir oyuncunun pesinde olabiliriz aksi takdirde bu yoklukta bir de Belhandayi kaybetmeyi goze alamazdik. Geriden cikmakta zorluk yasadigimiz dogru, ama bunu asmanin tek yolu Seri degil, ayrica Seri varken baski sirasinda yaptigimiz top kayiplarindan cok sayida gol yedik. Bence Marcaonun satilmasini bekliyoruz ve buyuk ihtimalle satmak icin ugrasiyoruz. Satabilirsek Fausto Vera gibi savunma zaafi olmayan bir registaya yonelecegiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse de almayınca, ister istemez işkilleniyorum. Sorun mu var diye bakıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir