17 Eylül 2020 Perşembe

Neftçi Bakü 1-3 Galatasaray, nihayet Avrupa kupalarındaki 100. galibiyet


1-0'ı bulana kadar, rakip yarı sahasında oldukça hareketliydik ve özellikle kanatlardan içeri girerek pozisyonlar bulduk. Diagne'nin gol sezgisi yüksek, daima doğru noktada. Linnes'le de Diagne'yi maçın başında iyi besleyerek etkili olduk. O ana kadar, rotasyonlu kadrosuyla olsa da 4-1-4-1'i iyi oynayan, ön alanda olabildiğince hareketli bir Galatasaray vardı. Sıkıntı ise 1-0 sonrası. Attığımız golden sonra durulduk ve topu rakibe verdik.

Topu rakibe verdikten sonra da, orta sahamız rahat geçildi. Presimiz olsa da, sertliğimiz yok. O dakikalarda topa sahip olmak sorun oldu. Orta sahadaki futbolcu profillerine bakınca, Belhanda'dan bunu ayarlamasını beklerdik ama o da kötü bir günündeydi. 45'de Feghouli'yle değişmesi doğal. Amaç biraz daha topa sahip olmaktı diyebiliriz. Tabii 2. yarı başlar başlamaz golü yemek şok anıydı. 1-1 sonrası da, maçın görüntüsüne bakarak oluşacak "panik" havası olası duruyordu.

Galatasaray'ın şansı 2-1'i erken bulmak. O andan sonra da Neftçi Bakü'nün direnci düştü. Belki çok fazla pozisyon üretmesek de, topa sahip olduk ve hazırlık maçı tadında, tempoyu ayarlayarak devam ettik. 3-1 sonrası da zaten maç bitti. Emre Kılınç'ın takipçiliği ve Diagne'nin doğru yerde oluşu. Diagne'nin 2 gol atması kıymetli, üzerindeki ölü toprağını attı. Onun bu görüntüsü de, Falcao'yu ekonomik kullanmak anlamına gelecek.

Müthiş bir futbol beklemiyordum. Tek maç, her türlü sürprize açık bir ortam. Ağırlığımızı hissettirip, rahat sonuca gideriz diye düşünüyordum. 1-0'ı da bu şekilde bulduk ama 30. dakika sonrası problem oldu. 2. yarıda ise Feghouli ve Arda Turan gibi isimleri oyuna alıp, topa sahip olma işini yeniden hatırladık. Emre Kılınç'ın da ne kadar değerli bir joker olduğunu tekrar izledik. Sağda başladı, merkeze geçtiğinde de dikine çıkışı ve ön alan baskısı çok değerli.

Hızı düşüren unsurlardan biri de Babel. Topu önüne değil de, ısrarla ayağına istiyor. Tekniğine lafım olmasa da, Galatasaray'ın hücumu daha direkt ve topu ayağında fazla oyalamadan ilerlemeli. Babel'le ister istemez yavaşlıyorsun. Ömer Bayram'la da topa sahip olmayı düşünmek zor. Presi, hareketliliği tamam da, top sende kaldığında hücumdaki etkisi düşük. Emre Kılınç'ı onun yerine yazdığımızda oluşan kaliteyi düşünün.

12 yorum:

  1. Ilk yarı 30. Dk dan sonra bu kadar geri çekilirsen rakip üzerine gelir. Belhanda konusuna itiraz edeceksin ama kötü gününde degil her zaman ki gibi vurdumduymaz günündeydi. Yürüyerek oynadı resmen ve zaten hoca da ilk yarı sonrası hemen oyundan aldı. Yenilen golde fatih in durdugu yer yanlıştı. Verilen paraya yazık gerçekten. Taylan yine çok iyiydi. Lyundama çok hata yaptı. Linnes iyiydi emre cok iyiydi babel fena degildi iyi top tuttu. Diagne gayet iyiydi, oynayıp gol attıkça bence daha da iyi olacak. Umarım orta saha için iyi bir transfer yakın zamanda gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geri çekilmek değil de, topu bırakmak. Kapılan toplarda hızlı çıkmayı da pek düşünmedik. Babel bu anlamda el freni.

      Sil
  2. Babel bos bos bekliyor,gic bir sey yapmadi,bitmis,onun yerine bi genc oynasa daha yararlı olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum artık. Son 15-20 dakikalar için de lüks duracak.

      Sil
  3. Marcao muthisti, paslari sol ayagi muthis kesinlikle ucuza satilmamali bu adam, Diagne attigi gollerin yani sira topu saklamasi ve isabetli paslariyla etkiledi, o da hatalarindan ders cikarmis gördügümüz kadariyla. Rotasyonu tam dozunda yapti hoca ve rekabet de gelmis o havayi yakaladik sonunda, Basaksehir macini da alirsak gerisi gelir umarim bu seri devam eder. Rakipte Lavali cok begendim bizim ligde her takimda oynar bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon böyle artık, bazı isimler arasında değişecek ve bunun da adı rotasyon olmayacak.

      Sil
  4. diagne mutlaka kalmalı. büyük hata olur. falcao ve diagne anca götürür bu uzun maratonu. rakipler de çekiniyor bakmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Şu dakika bozulacak rotasyon değil.

      Sil
  5. Babel çok düşürdü bizi... Belli ki iyi oynarsa talipleri çıkar belki diye oynatmis Fatih hoca ama Babel transfer etmeyi düşünen kulüpler varsa onları da vazgeçirdi bu maçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El freni maalesef. Takımın hızını inanılmaz düşürüyor.

      Sil
  6. Florya iyi çalışıyor işine odaklandı diye yazmıştım bir kaç yazınınızda scott hoca geldikten sonra dahada yerine oturdu herşey ., keşke bir yedi, sekiz gün önce gelebilseydi( ama malum pandemi karantinası). Eğer bu sene farklı oynuyoruz diyorsak geçen sene yapamadığımız bu yüzden iyi başlayamadıgımız bir durumdan dersler çıkardığımızı gösteriyor..iki maçta vites artırımı ve sonrası oyunu tutma ve aktif dinlenmeyi iyi yapabildik marcao bunun en önemli aktörü idi, taylan yeni bir yere evriliyor tek sıkıntısı bazen üç beş oyuncu içine girmese diyebiliriz bu öz güven için iyi olabilir ama risklidir tıpkı belhanda nın tu kaka edilmesi nedenlerinden biridir. Emre iyiki almışız diyeceğimiz hiç pişman olmayacağımız bir karakter .
    takım halinde oynayacağımız , takım halinde kazanacağımız takım halinde kaybecegimiz bir sezon olacak tıpkı attığımız ilk ve ikinci gol gibi yada gerçekten adam yada alan savunması bazında hiç açıklaması olmayan yakışmayan kornerden gelen topla yediğimiz gol gibi. Herşeye rağmen bu takım keyif verecek hepimize, elbet bir kaç pozisyonda malum nedenlerle sıkıntılar yaşayacağız ama aşacağız disiplinle sinerji ile ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kampa ilk kez ciddi bir ekiple girdik ve bunun artılarını alıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir