7 Eylül 2020 Pazartesi

Oghenekaro Etebo & Galatasaray, ardından konuşulan isimlerle görüntü değişti


Badou Ndiaye ismini ortaya atıp, Oghenekaro Etebo'yu transfer ettiğinde tepkiyi dindirmek. Badou N'Diaye işi bana göre bir "nabız yoklama" operasyonuydu ve büyük tepki aldı. Etebo'nun da müthiş bir profil olduğunu düşünmüyorum. Ciğersizdir, dripling özelliği vardır, topu öne taşır ama bazı noktalarda sizi üzebilir. 8 numara için, gerçek anlamda aranan profil değil diye düşünüyorum. Eğer 3 orta saha alınacaksa, orta sahaya enerji katması anlamında iyi bir alternatif olabilir.

24 yaşında, genç diyebiliriz. Stoke City onu transfer ettiği dönemde büyük beklenti sahibiydi. Beklentiyi ise gerçek anlamda karşılayabildi diyemeyiz. Biraz da, orada oynamak istemedi gibi. Geçen sezonun ortasında Getafe'ye kiralanmıştı. Gefate ve Stoke City ile toplamda 26 maça çıkmış, 1 de golü var. Orta sahanın merkezinde oynadığı kadar, sağ kanatta da maça çıkmış. Kariyerinde de birçok pozisyonda oynayabildiğini, joker özelliği olduğunu görebilirsiniz.

William D'Avila 'nın futbolcusu. Orta saha transfer etmekte zorlanan Galatasaray, yeniden aynı isme yöneldi ve futbolcusunu almış oldu. Bedelsiz kiralandığı ve satın alma opsiyonunun olduğu söyleniyor. Maliyeti açıklandığı an konuşuruz. Benim beklentimi karşıladı diyemem, alternatif gözüyle bakıyorum. 8 numaraya, daha teknik ve pas özelliği olan, hareketli bir isim gerekecek. Etebo şu haliyle alternatif olur. Bir de sakatlık durumu var ki, ne durumda olduğunu bilmiyorum.

Nijerya Milli Takım'ının da değişmez isimlerinden. Bu noktadan sonra enerjisine güveneceğiz. 24 yaşında, üzerine koyabilecek, gelişebilecek bir futbolcu. Yine de profil düşüyor işte. Geçen sezon Seri / Lemina diyordun, bugün ise Etebo ile başlıyorsun. Maliyetlerin düşmesi iyi de, biraz daha "scout" adımları görmek isterim. Zor durumda kalındığı için, bu tarz isimlere yöneliyorsunuz. Menajer eline düştüğümüzü söylemiştim.

17 yorum:

  1. Benim bildigim bircok Avrupa kulubunde teknik direktørun istedigi/ bildigi yada scout ekibi ønerisiyle yøneticiyi oyuncunun menajeriyle gørusmeye gønderir. Bizde olan ise hoca ve scout ekibi birlikte hareket eder, isim belirler. Yøneticiler beceremez, gunun sonunda olan Cengiz'in ve Abduruahimin yaptigi su olur: D'Avila bizim ofise gelebilirmisin canim? Simdi anlat, elinde hangi orta saha var.sonra bunu hocaya ønerirler. Hoca da Gomis sendromunu yasamamak icin tamam der, napsin. hic degilse sayisal olarak yeterli olalim diye dusunur.

    Yemin ediyorum Emre Beløzoglu transfermarkt'a girip bosta oyuncular listesine bakip Enner Valencia'yi bosta gørdu ve menajeriyle iletisime gecti. Hicte menajer ønerisine gerek duymadan. Daha yeni nesil yøneticiler lazim bize. Internette arastirmak bile scoutlugun bir parcasidir.

    Az biraz takip ettim kendisini. Køtu oyuncu kesinlikle degil. Ama Bende Alternatif gibi bakiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü değil, alternatif olur. Başka konuşulan isimler de var.

      Sil
  2. Eğer iki tane daha beklentimiz derecesinde orta saha gelecek ise ben Etebo'ya hayır demem. Tempo, rakibe baskı ve joker oyuncu anlamında muhakkak katkı sağlar. Yardımcı parçadır, hiçbir zaman ilk parça olmadı da zaten. Ancak her şey yanına gelecek ya da gelmeyecek orta sahalara bakıyor. Bir de tabi sakatlık durumu var ki pek bilgi sahibi değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okay Yokuşlu bekleniyor, bir 8 daha da bakıyoruz sanırım. Neler olacağını göreceğiz.

      Sil
  3. Bu ayarda bir orta saha da yok. Tempolu, hareketli, enerjik.

    YanıtlaSil
  4. Menajer eline düstük dogru tespit son dakkaya kalip alternatifin de olmayinca mecburen böyle seyler oluyor, o halde neden Lemina icin bastirmadik diye düsünüyoruz haliyle ikisinin de sakatlik sorunu var en azindan kaliteye sahip olurduk, durumumuzu hic iyi görmüyorum ilk 3 macta büyük yara alabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lemina için bastırdın da fiyatlar yüksek. Etebo kronik sakat değil bir de.

      Sil
  5. Scout hamleleri için de bonservis ödemek gerekiyor para olmayınca o da olmuyor. Orta sahaya gelecek diğer oyuncunun niteliği daha da önemli oldu şimdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okay Yokuşlu da gelirse, diğer 8 için tabelacı bir isim düşünmeliyiz.

      Sil
  6. ndiaye transferine karşıydım ama şimdi keşke etebo yerine onu alsaydık diyorum

    YanıtlaSil
  7. Menajer eline dusmek degil aslinda bu durum; Etebo muhtemelen alternatiflerden birisiydi Coulibaly olmayinca onu aliyoruz, Coulibaly potansiyelli ama gelismesi gereken bir oyuncuydu, belki ffp kisitlamasi bitince kesisir yollarimiz.
    Okay gelirse Okay-Etebo ikilisi Seri-Lemina dan daha fazla katki saglayabilir, bunu belirleyecek olan yanlarina gelecek iki transfer olacak.
    Dinamik, top kapan, topla cikabilen bir orta saha ve hareketli kanat oyuncusuyla istedigimiz seviyeye cikabiliriz. Elbette bu transferler hangi parayla olacak, kim gidecek sorulari gecerli, Telles ve Kabaktan gelecek mucizevi bir kaynaga bagli bence kaderimiz. Benjamin Hvidt ve Hauge ya da Despodov gibi bir ikili umarim FB macindan once gelir, ve o zaman yaris baslar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menajer eli yine de. Scout bulmuyor, menajerin getiriyor diyelim.

      Sil
  8. Burada 4 orta saha ve 2 forvetli bir sistem uzerinden konusursak, gecen yil Seri-Lemina-Omer-Feghouli orta sahasi ve Emre -Falcao forvet hattinin uzerine, Seri yerine Okayi almaya calisiyoruz, Eteboyu da Feghoulinin alternatifi gibi dusunebiliriz, Omerin yanina da Emre Kilici aldik. Taylan ve Belhanda tam olarak rolleri belli olmayan oyuncular konumunda ama Belhandayi Leminanin alternatifi, Taylani Okayin alternatifi olarak dusunebiliriz. Atalay da bu rotasyonda oyun kurucu olarak sure alacaktir.
    Dolayisiyla Okay sonrasi acil oncelugimiz Nainngolan degil, genc, dinamik, top kazanan ve cok ta gorkemli olmasina gerek olmayan bir isim olmali, bu Hvidt olabilir, ya da ismi bizimle anilan Perulu futbolcu olabilir ama dusuk msliyetli bir isim arayisinda olmaliyiz.
    Emre Akbaba/Arda forvet arkasi konumunda katki saglayacak oyuncular, Ali Yavuz ve Kerem de o bolgede alternatif olacaklar. Despodov da gelirse orada da cok ust duzey ve zengin bir rotasyona sahip olacagiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz yapıyı konuşamıyoruz. 6 ve 8'i net şekilde görmek lazım :(

      Sil
  9. Hep parasizligi FFP'ye bagliyoruz ama yönetimin de cok sucu var yine menajer oyuncusu ve kiralik tercih edip hic bir maddi cikar gözetilmiyor.
    Mustafa Cengiz yönetimi, aldığı 9’u bedelsiz 16 futbolcuya 34.2 milyon Euro bonservis öderken, bu oyuncuların hiçbirini takıma para kazandırarak gönderememis, daha ne diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii. Yıllara bakarak, bu süreçler daha iyi yönetilebilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir