9 Eylül 2020 Çarşamba

Oghenekaro Etebo Galatasaray'da


Etebo ismi ilk ortaya atıldığında, Okay Yokuşlu gibi bir ihtimali konuşmuyorduk. Hatta üzerine de bir hamle gerçekleşeceği söyleniyor ki, doğru hareket olacak. Etebo'yu iyi bir tamamlayıcı diye düşünüyorum. Hızıyla, topla dikine çıkabilmesiyle, özellikle de temposuyla mevcut yapıda olmayan bir tarz. Badou N'Diaye için dahi, ciddi 6 ve 8 hamleleri gelirse, arkalarına alternatif olabilir diyordum. Etebo, yeni bir isim oldu. Her ne kadar aynı menajer kaynağıyla olsa da.

Futbolcuya doğru anlamı yüklemeli. Büyük, uçuk beklentilerim yok. Tarzıyla alakalı, mevcut yapıda böyle bir futbolcumuz olmadığı için seviniyorum. İyi alternatif olacaktır ve joker özelliği de artısı. 8, biraz daha 10'a yakın ya da sağ kanatta kullanabilirsiniz. Orjininde zaten hücum var. Onun temposu ve hareketliliği biraz daha orta sahaya kaymasına sebepti. 25 yaşında olması avantajı. Şu an düşüşte görünse de, yükselmemesi adına sebep yok.

Menajer ilişkileri tartışılacak tabii. D'Avila ile yıllardır birçok iş yapıyoruz ve zorda kaldığımız zamanda başvurduğumuz adres oldu. Şu ana kadar pek boş işinin olmaması avantaj. Götürdüğü ve getirdiği isimlerin tutmadığını söyleyemem, kazancı oldu. Yine de bir menajerin eline bu denli bakmak, Galatasaray gibi bir takım için iyi değil. İmkanlar az, ffp zorluyor, sattığın kadar al var ama bu takımın scout ekibi de var.

Hayırlısı diyelim. Kötü bir transfer değil. Büyük anlamlar da yüklemeden, takım içi katkısı olacağını düşünüyorum. Uzun bir fikstür var ve kadro derinliği önemli. Özellikle de orta saha tarafında sorun yaşıyorduk. Bu tarz bir profil de mevcut yapıda yoktu. Beklenen orta saha hamleleri gelmeye devam ederse de, Belhanda devre dışı kalıp, yolların ayrılma süreci hızlanacaktır. Ligin başlamadan şu işlerin bitmesi tek dileğim.

8 yorum:

  1. İmparator transfer konusunda gelecek isimleri eleştirmememizi, vardır bir bildikleri dememizi istemişti. O yüzden vardır İmparatorumuzun bir bildiği, güzel verim alacaktır kendisinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listenin sonlarına, menajer önerilerine geldik artık :(

      Sil
  2. Okay,Asamoah,Nainggolan,Benassi,Bruma,Onyekuru gelsin.Babel,Diagne,Falcao,Belhanda,Sedika,Ozornwafor,Şener,A.Çalık,J.Durmaz,Atalay,Yunus,Recep Gül,E.Taşdemir,Süleyman Luş,A.Büyük,Erencan Yardımcı gitsin.

    YanıtlaSil
  3. böyle etebo, okay vs konuşulunca belhanda kalsın daha iyi diyesim geliyor

    YanıtlaSil
  4. Belhanda'yı göndermesinler de yoksa sezon erkenden biter, Etebo ise dediğin gibi diğer gelecek isimlere göre orta sahada elimizi kuvvetlendirebilir , sıçrama yapabilmesi adına onun içinde büyük bir şans ama şahsen benim düşüncem en azından ligin ilk yarısı için pek bir beklentim yok çünkü oynamaya çok ihtiyacı var. Umarım iyi bir orta saha tandemi kurarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda bağı koptu, daha tutması zor. Yoksa oyun tarzı, Okay tarzı 6 gelse ön plana çıkabilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir