4 Eylül 2020 Cuma

Pajtim Kasami & Galatasaray, tabela tarafı çok cezbetse de zor bir futbolcu


Hatayspor karşısında da gördük ki, Galatasaray orta sahasında çok derin sorunlar var. Özellikle de oyunu açma noktasında diyelim. İşin pres tarafı, mücadelesi tamam da, top bizdeyken yaşanan kısırlık futbolcu profilleri ve kalitesiyle alakalı. Bu orta saha hattından "tabela" beklemek de imkansız. Belhanda, mevcut orta sahadaki tek oyun kurucu gibi duruyor, öyle düşünün. Oyunu açmak, yönlendirmek, kurmak da mühim ama, orta sahadaki sorunlardan biri de "tabela" yapabilmekti.

Seri ve Lemina gibi isimler bu noktada ciddi gol / asist katkısı veremedi. O hatta son sezondaki Belhanda'yı da dahil edelim. Zamanında Emre Akbaba'yı transfer ederken, biraz da bu yüzden çok istekliydim. Tabela yapar, ciddi gol katkısı verir diyordum. Öyle de başladı ama şanssız sakatlıklar yaşadı. Geçen sezonun 2. yarısındaki başlangıçta dahi o katkıyı verdi. Gole çok yakın ve iyi bir bitirici. Tabii onu kullanabilmek 4-2-3-1'den geçiyor, 4-3-3'ün derinliklerinde kayboluyor.

Galatasaray için Pajtim Kasami iddiası ortaya atılmış. Geçen sezon Sion forması giyiyordu, şu an ise boşta. 39 maçta 15 gol 4 asisti var. Orta saha olmasına rağmen, ağırlıklı olarak sağ kanatta oynamış. Yine geçen sezon, forvetin arkasında da ciddi süreleri var. Hücum jokeri diyebileceğimiz bir isim yani. Forvetin arkası, sağ kanat ya da merkez orta saha gibi kullanabilirsiniz. Sion dönemindeki görüntüsü de oldukça istikrarlı. Neredeyse her maçta 90 dakika sahadaydı.

Geçmişte çok daha iyi işler bekleniyordu. Fulham ve Olympiakos gibi takımlarda da forma giydi. Olympiakos'dan Sion'a bedelsiz olarak gelmişti ve 3 sezondur bu takımın formasını giyiyor. 28 yaşında, 1.88 de boyu var. Oldukça fizikli ve güçlü bir futbolcu. Çok ağır olsa da, kıvrak bir futbolcu da diyebiliriz. Uzaktan şut özelliği, bitiriciliği ve pas özelliği oldukça iyidir. Rakip ceza sahası çevresinde etkisi çok daha yükselir. İşin hücum tarafında elinizi güçlendirebilecek bir isim.

Zor bir futbolcu tabii. Onu x sisteme entegre etmekte zorlanabiliriz. Bazı isimler böyle, onlara uygun bir yapı oluşmalı. Kasami'de de bu mevcut. İşleyen bir kurgu gerekir ki, şu aşamada bizde yok. Ayrıca temponun, takımın hızının artması da lazım. Kasami'nin en büyük sorunlarından biri de hızı. Şu an hamle yapma şansı kalmamış olacak ki, bu tarz isimlere yöneldik. İlginç bir isim yine de, görmek isterim. İşin tabela tarafı çok cezbediyor.

6 yorum:

  1. Oyuncuya göre oyun mu sisteme göre oyuncu mu? Fatih terim eski taktik esnekliğini kaybetmiş durumda kafasındaki oyunu oynatmaya çalışıyor ama elindeki oyuncu grubu buna müsait değildi. Geçen sezonlarda gördük. Umarım bu sezon sistemine göre oyuncu alınır da belki saha da biraz olsun futbol izleriz. Yada istediği oyuncular alınmasına rağmen hâlâ kaos futbolu izlemeye devam ederiz. Bakalım. Lig başlasın transferler gelsin göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksine, eski taktik esnekli sayesinde en zor durumda dahi ayakta kaldık. Ana plan 4-3-3, o kısım tartışılıyor tabii.

      Sil
  2. Süper Ligde kesinlikle is yapar, ancak bu kadro ekstra bir yavas oyuncuyu daha kaldirir mi orasi muamma. Tolgay Arslan da bosta, Fener ile fesh etmis sozlesmesini, boyle firsatlar dogar ancak gec kaliyoruz cok ciddi maclarimiz var kisa vadede kaybettigin an koca sezonun onca hazirligin bir anlami kalmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaldırır da, o isim bu olmalı tartışmalı. O isim çok özel biri olmalı.

      Sil
  3. Önceliğimiz olan bir transfer değil enerjimizi orta saha için harcamalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son günlere doğru, kimseyi düşünemezsen olur :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir