5 Eylül 2020 Cumartesi

Radja Nainggolan & Galatasaray, kiralık da olsa "maliyet" büyük bir kumar


Geçtiğimiz sezon da "kiralanma" ihtimali üzerine konuşuyorduk. Nzonzi'lerin Galatasaray'a geldiği dönem, Nainggolan ismi de ciddi şekilde anılıyordu. O günler daha heyecanlıydım tabii, isimler profilli ve imkanlar da var görülüyordu. Nainggolan da yüksek profilde bir orta saha, kalitesi üst düzeyde. Eşinin rahatsızlığıyla alakalı bir durumdan "İtalya dışına çıkamaz" deniliyordu ve Cagliari'ye kiralandı. Orada da 29 maçta 6 gol 7 asisti vardı. Gayet başarılı bir performans.

Tabii bu başarılı performansın arkasında yatan bir de "sakatlık durumu" var. Futbolcu da 32 yaşında. Cagliari'de 3 farklı dönem sakatlandığı ve 11 maç kaçırdığı görülüyor. Galatasaray da bu konularda iyi sınavlar veremiyor. Geçtiğimiz sezon yaşadığımız sorunlar malum. Özellikle de Lemina ve Falcao gibi isimler özelinde büyük sorun yaşadık. Nainggolan ismi her ne kadar büyük olsa da, sakatlık durumdan dolayı çekiniyorum.

Bu işin bir de maliyeti olacak. Inter'i bedelsiz kiraya ikna edersin ama futbolcunun da ciddi bir yıllık ücreti var. Inter'in büyük oranda bu ücreti karşılaması gerek. Şu şartlar geçen sezon olsa "biraz daha rahat" derdim, bu sezon ise kumar oynamamalıyız diyorum. Daha garanti, istikrar sağlayacak, mümkünse de takımı gençleştirecek hareketler gerekiyor. İş son günlere sarkarsa, bu tarz isimleri daha sık anarız.

Nainggolan'ı çok fazla anlatmaya gerek yok. Oyunun 2 yönünü, Dünya üzerinde en iyi oynayan orta sahalardan biri. Uzun Roma kariyerinde bunu en iyi şekilde izletmişti. Sakatlık dönemleri yüzünden geriye attı ve bugün Vidal gibi isimlerin yanında anılmamasına sebep oldu. Çalışkan, güçlü, tempolu, uzaktan şut özelliği olan, 6 - 8 - 10 gibi pozisyonları oynayabilecek özelliği bünyesinde barındıran bir orta saha. Ayrıca çok önemli de bir saha içi lideri.

8 yorum:

  1. Benim 1 numarali hayalim. Cok buyuk Nainggolan hayraniyim. Køtu maci nerdeyse hic yok. Kafa, sut, pas, kondisyon, top kapma, asist, gol, sol ayak, sag ayak hersey var. Stoper, sol kanat ve sag kanat da oynamisligi var. Hic suphem yok, gelirse burda taraftarin en sevdigi oyuncu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hayal etmiyorum artık, ciddi maliyetler var :(

      Sil
  2. yüksek bir maaş ödemeyeceksek bence alınabilir. orta sahadaki durumumuz gerçekten içler acısı.
    ama sadece naingollanla olmaz. bir tane daha lazım. belki bir tane daha

    YanıtlaSil
  3. Geçen sene cagliarinin saha içindeki lideriydi. Takımı ayağa kaldırıyordu birçok maçta. Fakat maliyetini bilmeden gelsin demek mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet mühim dediğin gibi, o da yüksek olur. Çıkan haberler de bunu gösteriyor.

      Sil
  4. Eşi kemoterapi sebebiyle İtalya dışına çıkmasını istemiyordu. Yoksa kalbur üstü her takımda rotasyona girecek kalitede. İmkan bile vermiyorum. Boşta olan Bonaventura'ya maliyet sebebiyle gitmeyen, çılgın maliyetli Radja'ya hiç gitmez.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir