5 Eylül 2020 Cumartesi

Şu aşamada, Luyindama'nın görüntüsü biraz korkuttu


"Galatasaray'da stoper sorunu da mı olacak?" diye sormadan edemedim. Bunu da Luyindama'nın mevcut hali söyletiyor. Kasım ayından bu yana maç yapmıyor, çok ciddi bir sakatlıktan çıktı. Haliyle de hazır olması zaman alacak ama bizim öyle bir zamanımız yok gibi. Bir an önce hazır olması için, hazırlık maçlarında ciddi süreler alıyor. Luyindama / Marcao tandemi, takım içinde belki de en güçlü ve istikrarlı noktamızdı. Bunu hatırlamak gerekiyor.

Biraz kilo almış gibiydi. Sakatlık kaynaklı maç eksiği de var. Hatta "yeniden sakatlanırsam" düşüncesinin olması da doğal. Hatayspor karşısında açık alanda hiç kendini zorlamadı, rakibini kovalamadı bile. Kilo kaynaklı da hızı azalmış, atletizmi düşmüş. Top kullanma, topla çıkabilme gibi konularda sorun olmasa da, defansif aksiyon sorun yaşamış. Bu görüntü devam edecekse, açık alanda büyük problem yaşarız.

Marcao da çok hızlı diyebileceğim bir isim değil. Luyindama, fiziğine oranla hızlı ve Marcao'yu bu anlamda iyi tamamlıyordu. Şimdi Luyindama koşmaz, hamle yapmak için çabalamazsa sorun yaşarız. Orta sahada beklenen hamleler gelmedi ve oradaki top kayıpları beklenen bir gelişme olacak. Kaptırılan toplarda da, geriye koşmazsanız cezayı keserler. İhaleyi sadece stoperlere bırakmak istemesem de, en güvendiğimiz taraf da oraydı.

Ligin ilk etabında, Donk oynarsa şaşırmam. Donk / Marcao da birbirini iyi tamamlayan bir hat. Oraya yerli bir alternatif alınır mı sorusu ise, şu aşamada lüks kalır. Böyle devam etmeyecektir, Luyindama mutlaka toparlar. Donk / Emin Bayram da orayı iyi yedekler. Alınacak 6 numaranın da, eğer stoper oynayabilme özelliği olursa zaten eliniz güçlenecek. Şu aşamada, Luyindama'nın görüntüsü biraz korkuttu.

7 yorum:

  1. üçlü oynamak lazım bence, beklerin savunması sıkıntılı olduğu için hücum da maksimum verimi alabiliriz hem de marcao ile luyindama nın arkasını toparlayacak bir donk olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede doğru bir tespit. Hatta 3 lü savunma 2 forvet böylece orta saha yükünü azaltirsin zaten üretkenlik yok bare gol yemeyelim gol yollarında da iki adam mücadele etsin arda da falcao ve diagne nın arkasında. Orta sahada da 1 tane çok koşan deli gibi pres yapan 2 anchor man alalim bitsin. Iki kanat ta sürekli ileri cikar

      Sil
    2. Stopere 1 hamle daha yapılsa, bu oyunu ciddi anlamda düşünürdüm. İhtimallerden biri olacaktır. Emin Bayram'ı da bu şekilde daha kolay kazanır ve alıştırırsın.

      Sil
  2. kendini bilerek fazla zorlamamıştır diye umut ediyorum yoksa vay halimize

    YanıtlaSil
  3. Çok uzun bir sakatlıktan çıktı temposunu bulasiya kadar Donk oynayabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir