9 Eylül 2020 Çarşamba

Taylan Antalyalı'nın oyun tarzı değişiyor ve takımda kalma şansı da bu gibi


Hatayspor karşısında iyi diyebileceğim birkaç isim var. İlk 2-3 sırada da Taylan Antalyalı geliyor olabilir. Oyun tarzı değişiyor çünkü. Ömer Bayram'ın orta sahaya geçişi gibi, Taylan Antalyalı'nın da forvetin arkasından, 6 numaraya geçişini izliyoruz. Geçtiğimiz sezon stopere dahi geçmişti. Defansif bir evrim içinde ve en azından alternatif olabileceğini gösteriyor. Galatasaray'da kalma şansı da bu gibi. Pandemi sonrası iyi mesaj veren nadir isimlerden.

Büyük anlamlar yüklememeli yine de. Alternatif olarak bakacağız ve görünen o ki, 6 numara için düşünülebilecek bir isim. "Al forma senin" deme durumunda elbette sorun yaşar, futbolcuyu bitirirsin. Futboluna yön katıyor, bir anlamda joker haline geldi. Mücadele ediyor, top kazanma özelliği oluşmaya başladı, geriden oyun kurma noktasında da iyi iş çıkarıyor. Ayrıca topla da çıkabilecek bir isim. Forvetin arkasına oranla, 6 numarada oynaması kendi yararına.

Erzurumspor günlerinde, forvetin arkasında biraz daha "Emre Akbaba" gibi oynayan bir isimdi. Etkisi, rakip ceza sahası etrafında yükselirdi. Galatasaray'da orada denendiğinde 1-2 maç iyi iş çıkarsa da gerisini getiremedi. Orta sahada da ilk etapta istikrar gösterememiş olsa da, zamanla oyunu değişti ve iyi bir alternatif olabileceğini gösterdi. Yerli rotasyonunun genişlemesi değerli. Ömer Bayram'la birlikte, orta saha için sürpriz bir katkı diyelim. 

İlk 11'e yapılması gereken hamleler baki tabii. Sert bir 6 numara gerekliliği yine var. 8 numarada da oyunu yönlendirebilecek, kilit açacak bir isim gerekli. Bu kilit açacak isme bir de alternatif lazım, o da yok. 3 orta saha hamlesi düşünüyorum ki, 1'i alternatif anlamda, yerli olabilir. Taylan Antalyalı ve Ömer Bayram da o rotasyonu tamamlayacaklar. Maaşları da uygun, maliyetsiz isimler. Bu hazırlık maçları da, bazı isimleri parlatma noktasında değerli.

6 yorum:

  1. Merhaba Burak Bey. Sizi Twitter’dan uzun süredir beğeniyle takip ediyorum. Türkçe öğretmeniyim. Sporla bilhassa futbolla ilgileniyorum ve Galatasaraylıyım. Çeşitli dergilerde ve edebiyat sitelerinde kitap incelemesi üzerine yazılar kaleme alıyorum. Bununla beraber Galatasaray maçlarına dair yazılar da yazıyorum ama herhangi bir siteye göndermiyorum. Eğer kabul ederseniz blogunuzda hiçbir beklenti içinde olmadan Galatasaray’la ilgili maç yazıları yazabilirim. Dönüş yaparsanız memnun olurum. Twitter adresim: @BurhanAlsan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ama blogda tek başıma ben yazıyorum. Bunun için ekip dahi kurmuyorum. Tek daha mutluyum :)

      Sil
  2. Bu tarz yerlilerin evrilip yeni rollerle takımda bir şekilde kalması çok önemli. Ayhan Akman bu sayede yıllarca bizde kaldı yeri geldiğinde sol kanatta bile oynamıştı. Taylan da onu hatırlatıyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'da devam edebilmesi de bu yoldan geçiyor. Taylan, değişime iyi yanıt verdi.

      Sil
  3. Henüz o aşamada değil ama Ayhan Akman'ın yaptığına benzer bir evrilmenin ilk aşamasında olduğunu düşünüyorum. Ne kadar dönüşeceğini göreceğiz ama kendine küçük de olsa bir rol kaptı diyebiliriz. Hocayı, takıma gençleri yeterince adapte edemediği için eleştiriyorum ama Ömer Bayram'ın ardından bir futbolcuyu daha geliştirerek rotasyona dahil ediyor. En azından bunu yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kalitede de değil diyeyim. Yine de alternatif açısından bakınca, değişim doğru.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir