7 Eylül 2020 Pazartesi

Yaşı 33 olsa da, garanti yedek diyeceğimiz bir futbolcu


Galatasaray'dan ayrılmamasını beklediğim isimlerden. Ayrılmasını da istemem. Yaşı 33 olsa da, garanti yedek diyeceğimiz bir futbolcu. Geçtiğimiz sezon, Falcao gibi bir ismin yokluğuna rağmen, forveti neredeyse tek başına taşıması takdirlikti. Bu da onu "garanti yedek" yapar. Ne zaman dara düşseniz ona sığınırsınız ve onda maç oynamamasına rağmen, sahaya çıktığında "maç eksikliğini" hissettirmez. Bu tarz futbolcuları da çok severim. 

Çok ihtimal vermesem de, transferiyle alakalı bazı iddialar var. Yeni Malatyaspor'un onu istediği ve Adem Büyük'ün de Instagram hesabına eski fotoğraflarını bu yüzden eklediği yazılıyordu. Geçtiğimiz sezon, Andone'nin sakatlığı sonrasında 2. forvete yükselmiş, Falcao'nun yokluğunda da direkt oynamıştı. Andone'nin varlığında ise, kanatlar adına alternatif olabileceği düşünülüyordu. Bugün ise rotasyon çok daha geniş.

Bu saatten sonra, zorda kalınmadıkça kanat gibi düşünülmez. Kanatlara bakınca da birçok isim var, forvete bakınca da aynı şekilde. Falcao / Diagne rotasyonunu izleyecek gibiyiz. Falcao'ya kefil olamasak da, Diagne'nin sakatlanmama istikrarı iyidir. Bu da Adem Büyük'ü 3. alternatif yapar. Oğulcan Çağlayan ve Ali Yavuz Kol'un varlığını düşününce, forvet için de geniş bir rotasyon ortaya çıkar.

Necati Ateş de, iyi geçirdiği bir sezonun ardından, Burak Yılmaz ve Umut Bulut gibi transferler sonrası takımdan ayrılmıştı. Nedeni de az forma şansı bulacağını düşünmesiydi. Adem Büyük'ün eğer ayrılık isteği varsa, nedeni bu olacaktır. Geniş bir rotasyon olacak. Yaş da 33'e geldi ve ona gelecek şansın azalacağını düşünebilir. Oğulcan Çağlayan ve Ali Yavuz Kol gibi isimler de daha genç. Falcao / Diagne rotasyonunu düşününce, Adem Büyük'ün ayrılığı bir anlamda gençleşme adımı da olabilir.

3 yorum:

  1. Ayrılık hem GS, hem Adem için büyük hata olur. Adem geçen sezon sınıfı geçti. Her daim hazır, görev aldığında işini yapan, almadığında sorun çıkarmayan bir rotasyon oyuncusunu kim istemez! Adem açısından da 33 yaşına geldin, geç bulduğun Florya şansını daha uzun süre yaşamalısın. Öte yandan 5 oyuncu değişikliği devam edecekse 18'e adı yazılan her oyuncunun oynama şansı % 70 civarında. Bu sezon daha fazla maç yapılacağını dikkate aldığımızda Adem sakatlanmazsa 30 maç oynar. Bundan iyisi Şam'da kayısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adem, oynamak isteyebilir. Bu sezon forma biraz daha az gelir. Buna saygı duyarım ama ayrılmasını istemem. Garanti isim çünkü, ihtiyaç olur.

      Sil
  2. Oynamak istiyorsa saygı duymak gerekir. Kalması halindeyse bize yine fayda sağlar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir