21 Ekim 2020 Çarşamba

Belhanda / Feghouli sürecindeki tüm zarar yönetime yazar


Belhanda / Feghouli sürecindeki tüm zarar yönetime yazar. Futbolcu satamamak ayrı, onları değersiz kılmak ayrı, transfer döneminin bitmesinin ardından söyledikleri apayrı. Takımda kaldılar, hoca da iyi kötü kullanmak istiyor. Yalnız süreç öyle bir hal aldı ki, kafa olarak bitti herkes. Bunu da sadece 2 isim üzerinden değil, yıllardır yapıyorlar. Yönetilemiyoruz söyleminden kasıt bunlar işte. Değer üretemiyorlar, elde olanı daha da aşağı çekiyorlar.

"İdari cezaları yönetimimiz verir, teknik cezayı ben veririm. O iş ayrı, bu iş ayrı. Benimki tamamen taktiksel bir karardı. Uzun yoldan geldiler, maçlar oynadılar. O işlere ben müdahil olmam, teknik tarafında kalırım işin."

Belhanda uzun yoldan gelmedi. Çünkü Milli Takım'a gitmedi ve takımlaydı. Gördüğümüz de, bu takımın onsuz olmayacağı. En azından mevcut yapının. 2. yarıda oyuna girişi bazı şeyleri değiştirdi. İsyan eden tek isimdi dahi diyebilirim. Katkı alacaksın, en azından takımdan ayrılana kadar. Yönetim ise işi öyle bir noktaya getirdi ki, ilk 11'e yazamıyorsun. Bundan sonra yazılacaktır da, yaşanan çok şeyi hak etmediğini düşünüyorum.

Feghouli konusunda ise hoca da kızgın. Yorgunluk kısmı ayrı da, dün oyuna sokmamak için her şeyi de yaptı. Silebilirsin, şans vermezsin, bunlar ayrı. O zaman maç kadrosuna hiç alma. Dün iş tamamen bireysel yeteneklere bakarken, Feghouli de düşünülebilirdi. Şu an ondan da katkı almak zor ve bu dönem belli ki böyle geçecek.

İndirimi kabul etmiyorlarsa, kadro dışı olayı transfer döneminin başında gerçekleşmeliydi. Transfer dönemi bittikten sonra hedef göstermek, takımı da aşağı çekmek anlamına gelir. Fatih Hoca'nın işi zorlaşıyor, belki katkı alabileceği isimleri düşünemiyor. Hocanın hatası da yeni isimlere dönmemesi. Onlar olmuyorsa, başkalarını dene. Sonuçta kadronda, çoğunun transferi de senin isteğin dahilinde gerçekleşti.

14 yorum:

  1. Kimlere dönebilir var mi öneriniz? Oyun kurulumu, rakibi karşılama, hücum planı vs 50 tane faktör var. O çıksın bu girsin cok yüzeysel ki arkalarında bekleyen oyuncuların henüz hazır olmadığı da belirtilmiş. Sezon başındaki planda ısrar etmek en mantıklısı. Santrafora Babel atıp devam etmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır değil de, oynatarak hazırayabilirsin. Bu da etken olur.

      Sil
  2. Hem Başkanlık makamını işgal eden şahsın hem de Abdır'ın yüzlerce iletişim hatası var. Ancak sanırım bu defa durum farklı. Hem restleştikleri Terim'in işini zorlaştırmak hem de akıllarınca Belhanda-Feghouli ikilisini taraftarın önüne atıp, gitmeye ya da indirime zorlamak. Bunu çeşitli defalar deneyip, sonuç alamamalarına rağmen denemeye devam ediyorlar. Taraftara küfür etmeyi göze alan Belhanda böyle yüklenmelerden çekinmez. Bu sene işimiz zaten yeterince zorken bir de yönetim saçmalıklarıyla uğraşıyoruz. Allah Terim'e sabır versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gider ayak enkaz bırakalım düşüncesi :(

      Sil
  3. Mustafa Cengiz hem seçimden kaçmıyoruz diyor hem de divan toplantılarına katılmıyor.

    YanıtlaSil
  4. Feghouli girse ne yapacak ki? Şimdiye kadar ne yaptı. Ortada bir gerçek varsa o da Feghouli'nin bu enkaz tayfa içindeki en kötü oyuncu olduğudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyon yapmışlığı var :)

      Sil
    2. Yaklaşık 20 ay geçti onun üstünden :) O zaman Selçuk İnan da girmeli orta sahaya onun da var şampiyon yapmışligi.

      Sil
  5. belhanda ahlaklı bir sporcu. o gol sevincine bakın. oradan bile belli. ne zaman ne kadar süre alırsa alsın işine bakıyor. feghouli öyle değil.

    YanıtlaSil
  6. Bir an önce hazır olsalar keşke. Oynatarak da hazırlanabilir.

    YanıtlaSil
  7. Futbolda orta saha çok önemlidir oyunun kalbidir ve maalesef yıllardır Galatasaray en önemli bölgeye bir çare üretemedi. Ne derseniz deyin Belhandayı satmayan da oynatan da destek olan da maalesef farkında olmadan bu takıma zarar verdi. Bu bölgeye kaliteli bir ayak inanın bir çok şeyi değiştirirdi. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda babalar gibi 2 sezon gelen şampiyonlukta net katkı verdi. Bu sezon da yegane iyi isimlerden. Belhanda'ya geldiği günden bu yana mobbing'i uygulayan taraftar, kulübe çok büyük zarar verdi. Bence farkına da vardılar ama sırf tatmin olabilme duygusu, iyi olsa da kötü dedirtiyor. Bu yorumda da olduğu gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir