29 Ekim 2020 Perşembe

Belhanda'nın yokluğunda?


Taylan Antalyalı, Belhanda ve Etebo orta saha hattıyla uzun süre devam ederiz diye düşünüyordum. Ta ki Belhanda'nın sakatlığına kadar. Medyada 3 hafta denilse de, Sivasspor deplasmanında oynar diye bekliyorum. Nice sakatlıklar yaşadı ve erken döndü. Erken dönmesine rağmen de tepki yedi gerçi. Her şeyi deyin de, mücadeleden kaçıyor demeyin. Yapamadıkları mutlaka var. Belki de o yapamadıkları, Galatasaray forması giymesine sebep. 

Oynadığı pozisyona oranla, bir de yapamadığı şeyleri biraz olsun yaptığını düşünürseniz, bu seviyeyi de aşacağını görürsünüz. Şu an alternatifi olmayan isimlerden biri de o. Belhanda yokluğunda "şu oynar" demek hiç kolay değil. Yokluğu da uzun sürerse, "Belhanda ne olursa olsun gitsin" diye kesimin, "dön Belhanda" diyeceğini göreceksiniz. Hızlı, hareketli oynamaya çalışıyoruz. O hızın en önemli unsurlarından biri. Hem topla çıkışları, hem de savunma tarafında verdiğiyle.

Kısaca değinsem de, biraz daha uzun yorumlayayım. Galatasaray'ın zaten organizatör sorunu var. Belhanda da olmazsa, bu konudaki sıkıntı büyüyecek. Belhanda'nın yokluğunda Ömer Bayram'ı yazamazsınız, orta saha tamamen kısırlaşır. Emre Akbaba olmaz, asla bir organizatör değil ve orta sahanın derinliklerinde en iyi haliyle dahi kaybolur. Etebo zaten oynayacak diye düşündüğüm için hakkında bir yorum yapmıyorum.

Etebo da olmazsa olmaz mesela. Enerjisi ve topla çıkabilmesi değerli. Ayrıca topla ilişkisi de fena sayılmaz. Yine de o olmadığında, Ömer Bayram'la idare edersin. Belhanda farklı isim, onun yerine birini yazabilmek kolay değil. Emre Kılınç'ı da çekmek anlamsız. Solda Babel varken, sağ kanadı hızlı tutmak değerli. Ayrıca Emre Kılınç, Etebo ve Taylan Antalyalı hattında da yaratıcılık problem olabilir. Benim için geriye tek bir alternatif kalıyor, o da Feghouli.

Kazanılacağını düşünüyorum. Kenara atıldı desek de, şu son görüşmenin ardından bu konuda adım gelir. Ankaragücü karşısında da (eğer oynanırsa) Belhanda yerine Feghouli'yi izleriz. Hızı itibarıyla da, orta sahalaşması gerekecek. Cezayir Milli Takım'ında zaten böyle oynuyor. 10 numara gibi daha çok. 8 - 10 arası dediğimizde de performans verebiliyor. Organizasyon işini çözer, rakip ceza sahası çevresinde de kilit işleri yapabilir. Tek alternatif diyebilirim.

10 yorum:

  1. Lamı cimi yok lig sonuncusuna karşı kazanalım bir zahmet.

    YanıtlaSil
  2. Medya da ve taraftardaki en büyük sıkıntılardan biri bu, akbaba forvet arkası oynuyor diye yaratıcı oyuncu olarak bakılıyor halbuki hiç alakası yok ara pas attığını görmedim şimdiye kadar, dribbling desen bence yeterli değil hız desen belhanda daha hızlı mesela, şut özelliği de kalmadı bence eskisi gibi, fizik çok zayıf, tek olayı artık ceza sahası koşusu ve bitirme, yorumcular ve taraftarlar anlamsız bir şekilde emre akbaba övüyor çok daha yetenekli olan belhandayı gömüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaratıcı asla değil, aksine bitirici. Forvet özellikli. Katılıyorum yorumuna. Tarzları farklı 2 isim, birbirlerinin alternatifi olamazlar.

      Sil
  3. Gorduk ki Etobo'nun cevre kontrolu cok zayif, aldigi ikinci sari kartin baska bir aciklamasi yok. Sirti donuk top aldigi zaman ne yapacagi konusunda Belhanda gibi etkili degil. Zaten Belhanda'nin alternatifi de degil kendisi. Koca transfer donemi nasil bir orta saha alternatifi alamadik bunu anlayamiyorum. Uzerine de Celil gibi bir ismi kaybettik. Su takimda Omer yerine oynamaz mi merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma önünde de olmuyor, 6 oynayamaz. Bunu gördük.

      Sil
  4. Hoca sosoyu bir kayseri depi haric 18 19 oda
    hic 8de yada 10da denemedi

    YanıtlaSil
  5. Kısır döngü devam ediyor. Belhanda neyse hadi bir şeyler için uğraşıyor fakat Feghouli çok gamsız,saklanarak oynuyor ve takıma hiçbir faydası yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım, değişebilir. Futbolculara uygulanan mobbing malum. Şu ortamda sahaya çıkabilmeleri dahi olay.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir