4 Ekim 2020 Pazar

Bir futbolcu Milli Takım'ı ne kadar hak edebilir sorusunun cevabıdır kendisi


Bir futbolcu daha ne kadar Milli Takım'ı hak edebilirdi sorusunun yanıtı Taylan Antalyalı'dır. Sezona müthiş girdi ve üzerine koyarak devam ediyor. Hatta şu an oynadığı pozisyonda, ülke sınırlarındaki en formda futbolcu dahi olabilir. Milli Takım'da, yerine alınan isimlere bakınca da en formda olan yine o. Şenol Güneş, maalesef ezberden hareket ediyor. Kendi kafasında bir yapı oluşturdu ve bu tarz yeni isimlere yer yok gibi.

Başka bir açıklamasını bulamıyorum çünkü. Dorukhan Toköz ne oynadı da Milli Takım'da yer buldu acaba. Geçmişte Şenol Güneş'le çalışması ve tanıdığı isim olması mı etken. Sakatlıktan önce gerçekten de iyi durumdaydı ve takımda yer buluyordu. Sakatlık sonrası düşse de, takımdaki yerini kaybetmiyor. Farklı bir pozisyonda olsa da Mert Hakan Yandaş da öyle, ne oynadı? Okay Yokuşlu'su da takımında yedek ama ezberden çağrılıyorlar.

Fenerbahçeli Altay Bayındır için de geçerli. Çok formda olsa da, Milli Takım'da bir türlü yer bulamıyor. Uğurcan Çakır A takımda oynasın, Altay Bayındır Ümit Milli Takım'da devam eder düşüncesi de doğru değil. Formda olan ve hak eden oynar. Hocaların belli bir oyun yapısı ve kafasında sabitleştirdiği isimler mutlaka olsa da, bu tarz hak eden isimlerin takımda olması gerekiyor. Şenol Güneş'in açıklama yapması gerektiğine inanıyorum.

İyi açıdan bakalım. Sezon başladığından bu yana tüm maçlarda 90 dakika forma giyiyor ve 6 maç oldu. Ara vermiyoruz, 3 günde bir maç oynanıyor. Bu tempoyu kaldırmak hiç kolay değil. Üstelik takım yapısına bakınca da, orta sahada defansif anlamda iş gören tek isim. Tüm sahayı kat ediyor, oyunun 2 yönünde büyük bir çaba. Dinlenmesi iyidir diyorum, Allah sakatlık vermesin. Alternatif de üretemedik ki, pamuklara sarmak lazım. Yine de Milli Takım işin motivasyon kaynağıydı ve hak ediyordu.

6 yorum:

  1. Formda Selçuk İNAN’ın alınmadığı dönemleri de gördük. Dinlenmesi şimdilik daha iyi gibi en çok son bölüme katılıyorum. Acelesi yok elbet oynar milli takımda da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynar da, şu tablo haksızlık diye bakıyorum.

      Sil
  2. Çağrılmaması iyi oldu. Sakatlansa yerine alternatifimiz yok. Zaten her maç 90 dk oynuyor yorgunluğu daha da artacak. Lyundama da olanlardan sonra milli takimlara ne kadar az oyuncu verirsek bu sezon o kadar iyi olacak. Milli arada dinlenir en azından.

    YanıtlaSil
  3. İlk onbir oynamasa da performansını ödüllendirmek adına çağırabilirdi. Ama yorgun olduğu için belki kulüp de istememiş olabilir gitmesini

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir