18 Ekim 2020 Pazar

Bu kongre de ne kadar erken olursa, o kadar Galatasaray'ın hayrına


Fatih Hoca'nın, Bein Sports'a vermiş olduğu röportajdaki en önemli noktalardan biri "transfer" konusunda söyledikleri. Özellikle de bu yaz dönemi için diyelim. Hoca ısrarla "satma konusunda daha becerili olmamız lazım" derken, yönetimimiz bunu başaramadı. Başaramadığı gibi, girişmiş oldukları mobbing tarzı işlerle de işi iyice zora soktu. Medya üzerinden anlamsız algılar ürettiler. Bunu yıllardır yapıyorlardı da, artık kimse yemiyor diyelim.

"Artık transfer meselesine karışmak istemiyorum. Aşağı yukarı ihtiyaç duyulan mevkiler belli. Başkanımız ve yönetimimiz, ilgili profesyoneller ve scout ekibiyle uygun gördükleri şekilde yapabilirler."

Sattığın kadar al sarmalı içinde, futbolcu satmadan hareket etmen imkansız. Ancak, Omar ve Emre Kılınç gibi isimleri bonservissiz alabildiğin takdirde istediklerini yaparsın. Scout hamleleri adına, futbolcu satacaksın ki, bonservis ödeyebilesin. Marcao ve Luyindama örnekleri unutulmasın. Şu an takımın en önemli değerleri. Bu değerleri arttırmak gerekiyordu. Hocanın istedikleri belli. Konuştuk da. Geçen sezon da belliydi.

Satamıyorlar, çünkü değersiz kılıyorlar. Transfer bitmesine rağmen, futbolcudan katkı alma ihtimalini bile ortadan kaldırıyorlar. Yana yakıla istenilen Maicon'u dahi sattıkları rakam ortada. Hadi bunları yapamadın. İhtiyaç duyulan 1-2 isim var, oraya son gün dahi "fırsat hamleleri" gelmedi. Futbolcu kiralayabilirdin, başaramadın. Hoca da yıllardır bu handikaplarla uğraşıyor işte. Nzonzi'si, Lemina'sı, Falcao'su ismen büyük gelse de, ilk etapta düşünülen bunlar değil ki.

Hoca da belli ki pes etti. İhtiyaç duyulan yerler belli, alabiliyorlarsa Ocak ayında baksınlar diyor. Bir anlamda, bu yönetimin devrinin bittiğinin hoca da farkında. Kongrede kazanma şansları yok. Bu kongre de ne kadar erken olursa, o kadar Galatasaray'ın hayrına. Uefa anlaşması bitecek ve sattığın kadar al kalkacak. Yeniden yapılanma noktasında büyük fırsat. 1-2 de satış yapılabilirse, genç ve dinamik bir takım kurmak mümkün. Scout ekibine güveniyorum. Buldukları isimlerin geldiği noktalar ortada.

11 yorum:

  1. Galatasaray'da seçim için kritik gün 10 Kasım. İbrasızlık ile ilgili bir mahkeme davası görülecek, onun sonucuna göre seçim kararı çıkma ihtimali yüksek. Umarım iyi bir yönetim gelir ve bundan sonra bir daha Galatasaray'da ibrasızlık ile karşılaşmayız. Çünkü bu gerçekten Galatasaray'ı çok yoran ve yıpratan bir süreç.

    YanıtlaSil
  2. A dan Z ye beceriksizlerden kurulu çok kötü bir yönetim. Sıralamada Dursun Özbek, Adnan Polat, Özhan Canaydın'lardan kötü değil. En azında kazanılmış şampiyonluklar var. O da hoca sayesinde tabi ki.
    FFP sarmalında satamama ve gerekli kadro dönüşümünü yapamama hep hatırlanacak.
    Başkan hasta, Abdurrahim Albayrak'ın odağı tamamen başka işler ki zaten becerileri kısıtlı, öteki memur arkadaşın da zaten burda olma sebebi kendi PR'ını yapmaktı amacına ulaşmıştır sanırım.
    Gerçekten genç, dinamik, vizyoner, iş bitirici ve becerikli bir yönetim kuruluna ihtiyacımız var. Yönetime kızdığımın 2 katı Genel Kurula da kızıyorum orası ayrı. 20 yıldır yaşanan debelenmenin yegane sebebi onlar. 20 yıla 2-3 avrupa kupası daha ekleyemememizin, düzenli istikrarlı finansal yapıya kavuşamamamızın sebebi de onlar. Belli kalıplardan ve kişilerden çıkamıyoruz. Kulübün taraftara açılmasını engelledikçe oluşabilecek olağanüstü enerjiden ve birikimden de faydanılmasının önüne set çekiyorlar. Oysa ki dışarda Gsalatasaray'a hizmet etmeye hazır binlerce yetkin Galatasaraylı var. Kapıdan içeri girmeyi bekliyorlar. Kapılar hala kapalı.
    Seçenek opsiyonlarımız arsız ve hırsız başkanla, çapsız ve beceriksiz başkan arasında olmamalı.
    bu vasatlığa kulubün artık mahkum edilmemesi gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişim şart şu an, maalesef vasatlaşma, ağırlığı koyamama döngüsüne girdik. Fatih Hoca da olmasa, ciddi anlamda en kötü bu yönetim :(

      Sil
  3. Satamiyorsan bonservis bedeli olmayan oyuncuları elden kaçırmayacaksin ki takıma takviye yapabilesin. Omar ve Emre Kılınç tamam ama Mert Hakan gibi bir isimi de avcumuzun içinden Fenerbahçe'ye hediye ettik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da genç isimler tabii, Babel gibi isimler değil.

      Sil
    2. Evet kesinlikle haklısın... Babel'e maaş adı altında her sene tekrar tekrar bonservis veriyoruz zaten

      Sil
  4. Yönetimin son güne kadar direneceğini düşünüyorum. Abdır alacaklarını alma derdine düşmüş. Muhalefet mecbur bırakacak bir hamle yapmazsa kongre gününde olur. Hoş muhalefet işe yarar bir yönetim oluşturmaya mı odaklanacak yoksa stadın isim hakkı vb gelirleri paylaşmak için Özbek benzeri bir talan yönetimi mi peşine düşecek o da ayrı sorun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dirense de, Mayıs son işte. Kendilerini en kötü diye adlandıracaklar.

      Sil
  5. Bu kongre yapısı içinde maalesef gelen gideni aratır. Sorunun kök sebebinde Galatasaray genel kurulu var maalesef. O genel kurulun üye yapısı ve kapalı devre sistem kulübün büyümesine ve zenginleşmesine engel olmaya devam ediyor. Küçük olsun benim olsun anlayışı belki de en sonunda kulübün toptan satılmasına kadar işi götürebilir maalesef bunun farkında değiller.
    Bu ekip yüzlerine gözlerine bulaştırdı ama bunların alternatifi kim diye baktığınızda farklı bir tablo göremiyorsunuz.
    Hep aynı isimler, aynı yüzler... Memleketin içinde bulunduğu darboğazın aynısı kulüpte de hakim. Galatasaray'ın cebi para dolu bir başkana değil, gerçekten vizyoner, becerikli, modern, çalışkan ve planı olan insanlara ihtiyacı var.
    Allah uzun ömürler versin, elimizde Fatih Hoca gibi bir değer var ve yanlız başına resmen mücadele veriyor. 10 ayrı cephede. Kendi işi olmayan bir sürü konuda 10 parçaya bölünüyor. Böyle olmamalı.
    FFP bahanesinin arkasına sığınarak, bizden önceki yönetim böyle kontratlar yaptı biz ne yapalım bahanesine sığınarak kaçmak doğru değil. O zaman adama Cagne'ye 15 milyonu kim verdi, o zaman Falcao'ya 30 milyonu kim verdi, Babel vs... bir sürü şey sorarlar. Veya sanrtrafor almadan Gomis'i kim sattı derler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aratır da, gitmeliler işte. Değişmeli. Ben de rahatsızım yapıdan yoksa :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir