17 Ekim 2020 Cumartesi

Muammer Denizhan Taşkan & Galatasaray, yerli ve genç isimleri konuşuyoruz


Ocak ayı transferi için, yerli ve genç isimleri konuşuyoruz. Ocak ayı da demeyelim, yeni dönemler adına. Yeni yabancı kuralı da gelecek ve bu tip, genç yerlileri takıma katmak değerli. Kerem Aktürkoğlu gibi transferlerden bahsediyorum. Bursasporlu, İsmail Çokçalış'ı da konuşmuştuk. Medyada adı anılan isimler bu şekilde. Geleceği kazanmak derken, bunu yerli ağırlığıyla gerçekleştirmek daha da önemli. Maliyetlerden sıyrılıp, bir yandan da yerli ağırlığını oluşturmak gerekiyor.

Galatasaray'ın Ümraniyespor'la oynadığı bir hazırlık maçı vardı. Denizhan Taşkan da o maçta göze çarpmış ve takip edilmeye başlanmış. Bu sezon 3 maça çıkmış (bu yazıyı yazdığım esnada öyleydi) ve rotasyona tam anlamıyla dahil olmuş. Geçtiğimiz sezon ise sadece bir 30 dakikası var. Genç bir isim tabii, alt yaş gruplarından, üst yapıya yeni dahil oldu diyebiliriz. Bu sezon göstereceği performans da onun geleceğini belirleyecektir. 

Futbolcuyla alakalı çok fazla bilgim yok. Bilgisi olanlar, daha net şekilde bizlere yardımcı olacaktır. İşaret edilmeye başlandı. Takip edilmesi gerektiği söyleniyor ve geleceği parlak. Her 2 kanatta da oynayabilen, çok hareketli ve yetenekli bir isim. Profesyonel tecrübesi az, öncelikle bunu kazanmalı. Ümraniyespor da bu sezon o şansı kendisine veriyor. Ocak ayına kadar takip edelim. Ocak ayında bu iş gerçekleşirse de, sezon bitene kadar takımında bırakılacaktır.

Galatasaray'ın kanat rotasyonunda genç ve potansiyelli isimler var. Kerem Aktürkoğlu'nu bekliyoruz, Ali Yavuz Kol var, Oğulcan Çağlayan'ı kullanabiliriz. Emre Kılınç gibi bir ismimiz de mevcut. Oraya biraz daha yetenek katmış oluruz diyelim. Yunus Akgün, Adana Demirspor'da ciddi anlamda şans bulabilir mi sorusu bende şüpheli olduğu için, rotasyona dahil edemedim. Birçok pozisyon için bu tarz isimlere bakılmalı ve takıma dahil edilmeli.

2 yorum:

  1. Akhisarspordan merkez ortasaha oyuncu olan Ali Kaan Güneren iyi bir yerli adayı hemen 2000 doğumlu hem de maç tecrübesi var. Ümit milli takım kadrosunda yer alıyor ve bu yaz sözleşmesi bitiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz dönemi de adı geçmişti. Umarım alırız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir