2 Ekim 2020 Cuma

Bu saatten sonra yapılacak transfer tamamen şov amaçlı olur


Galatasaray'ın yegane gündemiydi transfer. Özellikle de "orta saha" tarafında isyan ettik durduk. Haklı da isyandı. Sezona iyi giriş ve bazı kazanımlar sonrasında bu isyanlar biraz daha dindi. Dinmemesi gerekiyormuş, alternatifsiz kaldık. Bazı isimler üst üste 90 dakikaları çıkarırken, ister istemez düşüşleri yaşıyorlar. Gerçi temel sorun orta saha değil ki, birçok noktada problem var. Hamle yapmak, Avrupa Ligi adına alternatif üretmeliydik.

Lig için yeterli, Avrupa Ligi için ise alternatifsiz yapıydı. Gruplara kalsak da sorun olacaktı. Mevcut kadroyla, bu yoğun trafik içinde yapabileceklerimiz belli. Sorun şu, transfer için Rangers maçı niye beklendi, neden ısrarla transfer ihalesi sahadaki futbolculara bırakıldı? Bugün de çıkar "futbolcu satmadan alamayız" derler. Marcao'yu peşkeş çekmeye zemin hazırlarlar, tüm ihaleyi Belhanda'ya bırakmaya çalışırlar. 

Şimdi de göz boyama üzerine panik transferlerine başlarlar. Gidenler olur, gidenden çok gelen de olur. Bir bakmışız ki aslında transfer yapılabiliyor. Transferin şekline göre de, "bu zamana kadar neredeydiniz" sorusu gelmez. Etiketçiyiz çünkü, etikete kapılıyoruz. Rangers'ın etikete ihtiyacı yok işte, seni eliyorlar. Senin Falcao ve Feghouli gibi futbolcuların ise saha içinde yürüyor, yokları oynuyorlar. Sistem her şey, etiket hikaye.

Satma konusunda beceriksiz kalıyoruz. Şimdiden gitmesi gerekenler gitmeli, yerine de hamleler gelmeliydi. Son 15 gün kala, elbette ilk 11'den kimse gitmesin denir. Fenerbahçe ve Rangers gibi rakipler karşısına o isimlerden de mahrum çıkabilirdin. Son 4 güne girdik ve hala satmadan alamayız bahanesi mevcut. Kontrolü kaybettiğimiz an da, panik transferi bizi daha da aşağı geçer. Onlar için de bir sistem arayışı olur ve zaman kaybedilir. 

Mevcut Galatasaray yönetimiyle nereye dönsek sıkıntı yani. Öyle olsa başka sorun, böyle olsa bambaşka sorun. Fatih Hoca'nın takım içinden bazı kazanımları olmasa, şu an daha dramatik şeyleri konuşuyorduk. Avrupa Ligi gitti de, Türkiye Ligi de başlamadan bitebilirdi. Türkiye Ligi'ni bir şekilde oynarız artık. Bu saatten sonra yapılacak transfer tamamen şov amaçlı olur. Bizle de, hocayla da dalga geçerler.

18 yorum:

  1. hoca taylandan 6 numara,emreden 8 numara hatta geçen sene ömerden iç oyuncusu yapmasaydı gerçekten komik durumdaydık,dursun özbek zamanında yapılan transferler zorluyor bizi diye ekranlarda ağlıyorlar peki falcao özbek döneminde gelseydi ve yıllık 7.5 milyon alsaydı neler olurdu tahmin edebiliyor musunuz ? ön alanda 3 tane hareketsiz ve toplamda 15-16 milyon euro kazanan bir üçlü var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele ki bu sezon çok komik durumdaydık. Hadi geçen yıl hamle geldi, bu yıl gelmedi.

      Sil
  2. Kimse gitmesin de gelmesin de Fatih Hoca elinden geleni yapıyor başarısızlık yönetime yazar. Yönetim ilk seçimde gitsin o yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelsin, alternatif lazım. Yine de haklısın.

      Sil
  3. J.Durmaz kiralandı,İvanov SANIRIM geliyor,A.Çalık,Şener,Atalay,Sedika,Yabancı Ozan,BELHANDA,BABEL,FEGHOULİ gitse rahatlarız.Keşke Falcao'da gitse.Israrla aynı şeyleri yazacağım ayın altısına kadar.Yüzde 50 fazlası gitse bile takım bayağı yükten kurtulacak.Hayırlısı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geliyor mu bakacağız. Gidiyor mu dediğin herkes kalır bence.

      Sil
  4. (Emre)
    Gecen sene harektsiz ve amansiz pas oyununda gol atamayan bir Galatasaray vardi. O sorun pratikte islemeyen Babel-Falcao-Feghouli hattiydi. Ayaga top isteyen 3 oyuncu. Dunku maca kimle ciktik peki? Bu sefer orta sahamiz daha genc, daha hareketli, daha dikine ve daha hizli gecen senin basina gøre. Ee? Sorun demeki orta saha degil. Babel ve Feghouli. Hatta Falcao. Falcao'nin en iyi oynadigi dønemler cift forvet. Hatta gecen seneki iyi oynadigi dønem kendisine yaklasan ikinci forvet gibi oynayan Akbaba'li dønem. Falcao'yu kesmek yerine Feghouli-Babel kesilmeli. Diagne ve Etebo ilk 11'e. Kanat gibi oynayan beklerimiz varken kanat oyuncusuna ihtiyac yok. Orta sahaya ekstra adam koyup Forvet ciftlenebilir. Belhanda'yi gøndererek su an isleyen orta sahamiz da cøkecek. Feghouli ve Babel gønderlimeye calisilmali birileri gidecekse.
    Eger kimse gitmeyecekse Feghouli yi 8/10 numaraya cekip cezayir milli takimdaki gibi oynatmak bir cøzum olabilir. 4-3-1-2 gibi. Gecen senede bunu cok konustuk. Ne Feghouli artik sag kanat'da yapabiliyor. Ne Babel sol kanat'da. Nede Falcao yalniz yapabiliyor. Formasyon degisikligi Falcao ve Feghouli'nin etkisini artirabilir. Ligin en kaliteli iki ismi. Falcao'ya partner. Feghouli'ye de yeni formasyonda yeni bir gørev. Bunu yapabilir hoca. Transfersiz bu takim ligde sampiyon olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gene de Babel,Falcao,Feghouli ve Belhanda ile olmaz.İnancım yok

      Sil
    2. (Emre)
      Iyi de arkadasim bu fifa oyunu degilki. Øyle olsaydi zaten hepsi gitmisti simdiye kadar. Mevcut yønetim oldugu surece de bu isimler kalici. Ha belki Belhanda gidecek simdi. Ama bu 4 isimden gitmesi gereken son adam. Taylan-Emre-Belhanda iyi isler yapiyorlar su an. Ondan ønce gitmesi gereken Sener ve Ahmet var daha. Avrupa'da adamlar kadroya giremeyen adamlardan bile bonservis kazaniyor. Bizimkiler ise yillik ucretimden kurtulmaya kara gectik diyor.
      Formasyon degisikligi ve oyuncularin yerini degistirme olumlu olabilir. Denenmeden yok bu olmaz demekle bir yere varilmaz. Ømer Bayram'in nerdeyse asist krali olacagini kim bilebilirdi? Taylan'dan super box to box oyuncusu? Denemeden bilemeyiz. Babeli forvet olarak denedik gecen sene. olmadi. Ondan hic beklentim yok. Ama Falcao'yu partnerle denedik (Akbaba). Golleri pes pese geldi. Feghouli'yi de ic orta saha olarak Cezayir Milli takimi uzun zamandir deniyor. Galibiyet serisi yakaladilar. Bunlari deneyelim. Oda olmaz ise tamam artik olmayacak derim.

      Sil
    3. Bu sezon kötü olmasak da, bazı pozisyonlar alternatifsiz. Bazı isimler de maalesef istikrarsız. Bunu aşmak gerekiyor. Alternatif plan, geniş kadroları gerektirir.

      Sil
  5. Eski bir spor muhabiri arkadaşımla konuştum, yönetime yakın birisi. Maaşları düzenli ödeyebilmek için kredi arayışındaymışlar. Borçlar da 10 yıl ödemesiz hale geleceği için br yerde kulübün geleceğini silecek şekilde kredi alarak yüksek olasılıkla kiralık senin de belirttiğin gibi beraber foto çektirip şov yapabileckleri 1-2 isim alma peşindeler. Marcao'yu 3-5 demeden satmak istemişler ama hoca dirence tırsmışlar. Malum hoca basın toplantılarında dile getiriyor şikayetlerini. Bu sene en büyük transfer Terim diyerek gireceğiz artık. Bunlar seneye olmayacak. Daha iyisinin gelmesi mucize ama umalım öyle olsun da bu aksaklıkları her sene konuşmak zorunda kalmayalım.

    YanıtlaSil
  6. Yönetim orta saha ve kanat mevkiilerini eksik bıraktı eyvallah. Ama hocanın her basın toplantısında bunu belirtmesi de yanlış. Kadro her ne kadar eksikli olsa da en nihayetinde ligde şampiyon olabilecek kalitede. Hoca buna yoğunlaşmalı. Ben şu an hoca ile oyuncu grubu arasında bir kopukluk görüyorum, bütünleşme göremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış değil, belirtecek elbette. Yönetim handikap yaratıyor, hoca susuyordu, artık yeter.

      Sil
  7. falcao taraftar + mevcut yönetimin ; babel fatih terim'in ; feghouli de cenk ergünlerin kazığıdır. dolayısıyla ileri üçlü için konuşuyorsak kollektif bir kazık silsilesi mevcut.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, bir şey diyemem. Doğru eleştiri.

      Sil
  8. Marcaoyu satip uygun fiyata bir stoper, gercek bir 10 numara, guclu bir regista ve kanat forvet alirsak isler degisir. Fenerbahce de Avrupada yok ama inanilmaz yatirim yatirim yapiyorlar. Kadromuz genclesiyor, altyapi oyuncularimizdan hala beklentilerimiz var, yuksek maliyetli oyuncularin sozlesmeleri bitiyor... Bu yatirimi yapabilirsek gelecel bizim olut, yoksa gec kalabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetişmez abi, şu dakika yapılacak iş değil. Kimseyi alamadığın gibi, kadronda iyi olan ve alternatifi olmayan isimden vazgeçemezsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir