27 Ekim 2020 Salı

Celil Yüksel, Ömer Bayram'dan çok daha meziyetli


Celil Yüksel'le alakalı her hafta bir şeyler yazar oldum. Sürekli üzerine koyuyor çünkü, özellikle bu sezon kötü bir maçına denk gelmedim. Adanaspor'un kaybettiği gün dahi ön planda olan isim. Bu hafta, Atalay Babacan da ilk 11 başladı mesela. Tam anlamıyla sivrilememiş olsa da, zamanla ilk 11'in değişmez isimlerinden olacaktır. Gelişimi değerli, Galatasaray için şansı var. Celil Yüksel'i ise bonservisiyle verdiğimiz ve geri satın alma opsiyonu koymadığımız için iş işten geçti gibi görünüyor.

Daha önce de söyledim. Mevzu satılması değil. Burada şansı yoktur ve gelişim kaydetmiyordur. Yaşı da 23 olacak, gençlik de bir kenara. Sen yine de işini garantiye al, ne olur ne olmaz de. Koy geri satın alma opsiyonunu ve olur da futbolcu gelişim sağlarsa, ilerisi için opsiyonun olsun. Yapmadık bunu, en azından açıklanmadı. Şimdi baktığımda Celil Yüksel gelişiyor, belli ki ilerleyişi de durmayacak. İlerleyen dönemde Galatasaray için opsiyon olabilirmiş diyorum.

Galatasaray'da 6-8 numara arasıydı, Adanaspor'da 8-10 numara arası gibi oynuyor. Temposu yüksek, mücadeleci, savaşan bir orta sahaydı. Buna bir de teknik ve hücum meziyetini ekleyin. Geliştirdiği tarafı bu, müthiş bir hücum opsiyonu oldu. Bu hücum opsiyonuna, ön alan baskısını, mücadelesini de ekleyince değer kazanmış oluyor. Doğru takıma gittiğinizde tablo bu oluyor. Celil Yüksel'i kiralık gitmiyor diye eleştirsem de, doğru zamanı bulmuş gibi.

Ömer Bayram'ı izliyoruz mesela. Özverisi yüksek, takımı için mücadeleci, savaşan bir orta sahaya evrildi. Bu özelliği tamam da, işin hücum tarafı sorun olabiliyor. Topla ilişkisi sıkıntılı. Celil Yüksel'e bakıyorum, Ömer Bayram'ın önünde, en azından geçmeye başladı. Şu haliyle dahi, Galatasaray orta sahası için bir opsiyon olabilirmiş. Ya da bu sezon gelişimi devam eder, gelecek sezon için bunu düşünebilirdik.

4 yorum:

  1. Yıllarca her fırsatta Selçuk İnan'a filan şans verip bu çocukları tek bı kupa maçında oynayıp olmayacak diye kararımızı verdik. Celil ikinci lige göre çok iyi bir oyuncu gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans bulacak, ışığı verecek genç oynar zaten. Hoca da oldum olası şans vermiştir. Bu konuda hoca değil suçlu olan. Futbolcu gider, x yerde parlayabilir. Adanaspor günleri olmasa, şu performansı konuşamazdık.

      Sil
  2. Adanaspor'da parlayani biz niye parlatamiyoruz? Tek bir örnek üzerinden bütün 2000-2002 arası jenerasyonu heba ettik. Ozan Kabak diyoruz da hep. Ozan Kabak kendisini zaten çok iyi yöneten bir oyuncu. Biz oynatmasak da Avrupa'dan bir takıma bir şekilde gidip parlayacaktı Ozan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işığı vermiyor. İdmanlarda durumu farklı, şans da buldu kupada. X futbolcu burada olacak diye kural yok. İşte bu yüzden kiralanmalılar, satılırlarken de geri satın alma opsiyonu olmalı diyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir