10 Ekim 2020 Cumartesi

Dayanaksız haber yapmak, algı oluşturmak bedava


Helal olsun Halil İbrahim Dervişoğlu'na. Çıktı ve sır perdesini araladı. Fotoğraf yok, video yok ya da olayı kanıtlayabilecek hiçbir şey yok ama algı oluşturmak bedava. Hele ki söz konusu Galatasaray olunca. Adam pusuda bekliyor çünkü. Algı oluşsa da, ben de kapılıp gitsem diye. Futbol seviyorum, objektifim, şu ligi takip ederim, scout'um, ya da şöyle gazeteciyim, muhabirim, editörüm, bilmem neyim diyerek, Galatasaray'a karşı içindeki nefreti, sevgisizliği dile gelen de atladı bu habere. Duvara çarpmaları sadece 1 saat sürdü.

Marcao bir ara idam ediliyordu. Öyle bir algı oluştu ki, vatana ihanetle yargılanmak üzereydi. Ne kadar kolay çamur atmak, birilerini dayanaksız yere yargılamak? Çıkıp özür diledin mi, altında kaldığın haber üzerine. Spor medyası da bitmiş halde. Bu nefreti körükleyip, algıyı yaratan bazıları da, hala onlar da çıkıp özür dileyebilmiş değil. Fanatik'in özel haberiydi, sonrasında Salim Manav da bir paylaşım yaptı. Şu ana kadar sessizler, en azından ben bu yazıyı yazarken. Bu saatten sonra özür dilemeleri de bir şey ifade etmeyecek.

Spor medyası bitmiş halde. Galatasaray muhabirleri de başı çekiyor diyeyim. Halil İbrahim Dervişoğlu'nun açıklaması sonrası bir şeyleri araştırma gereği duydular ve olayı açıkladılar. Neyse ki Tolunay Kafkas da çıktı konuştu. Her maç içinde olabilecek bir itişme olmuş ve devamında barışmışlar. 70. dakikaya doğru artan yağmur neticesinde de, sakatlık riski olmasın diye maç bitirilmiş. Vatana ihanetle alakalı yazılan destan bundan ibaret. Çıkıp da x muhabir, ilk etapta bildiği haberi aydınlatmıyor bile.

Galatasaray yönetilemiyor diyordum da, bunun bir örneği bu olay. Algı oluşturulur oluşmaz çık ve yalanla. Elinde görüntü de vardır, paylaş. Olay bitmiş, 2 saat geçmiş ve yalanlama geliyor. Yok dava edeceğiz, şunu, bunu edeceğiz boş söylemler. İlk değil ki bu, aynı kaynakların bilmem kaçıncı haberi. Bir yaptırım uygulayabildin mi, hayır. Yalanlama da öyle yumuşak ifadelerle yazılmış ki. Bizde bu yönetim olduğu sürece, bizi daha çok ezmeye çalışırlar.

Sinan Yılmaz güzel yazdı. Söz konusu Marcao değil de, Linnes veya Şener Özbayraklı gibi isimler olsa böyle bir algı oluşmayacak. Marcao, Galatasaray'ın olmazsa olmazı çünkü. Vazgeçemeyeceği bir isim. Haliyle de onu aşağı çekmeye çalışıp, Galatasaray'ı güçsüz kılmak dertleri. Bir de Milli Takım forması arkasına saklanıyorlar ya, beni benden alıyorlar. Bir anda hepsi büyük milliyetçiye dönüşüyor. Algınızı yesinler, ne diyeyim.

6 yorum:

  1. Kesinlikle haklısın. Bir maç var oynanan ve bir çok maçta da olabilecek şeyler olmuş olabilir. Tokat ta atılmış olabilir olmuyor mu bir çok maçta. Tamam olmaması gereken bir şey ama oluyor sonuçta. Haberi ilk görünce dedim ki ne var olabilecek bir şey yemiştir kırmızı kartı bitmiştir olay. Aman allahım yorumları okumaya bi başladım yok milli formaya hakaretmis hemen kadro dışı kalmalıymış marcao üzerinde milli forma olan birine nasıl tokat atarmış. Bu nedir dedim ya. Bu nasıl bir ucuz milliyetçiliktir bu nasıl bir aptalca kafadır. Algı nın bile bir ahlakı olur da bunlar iyice ahlakı bile bir kenara koydular. Velev ki milli formalı değilde normal bir takım forması olsa ne olacaktı. Eger olay gerçek olsaydı normal mi karsilanacakti? Haa milli forma yok oyuncuda tokat atılabilir mi denecekti. Böyle bir hazırlık maçı oldugunu bile duyulmadı ama söz konusu galatasaray olunca pire yi bile deve yapmaktan geri durmuyor medya. Eee niye hiç fener le ilgili haber yok. Hani limitler hani ücretsiz yapıldığı söylenen transferler hani ömrü boyunca yapmadığı paraya oyuncu kiralayan kulüplerle al takke ver külah ilişkileri. Konu galatsaray olunca herşey mübah fener olunca koskoca medya suspus. Neymiş galasaray lobisi varmış. Nerede o acaba o lobi de böyle haberlerin çıkabilmesine izin veriyor. Yönetim yönetim değil ki haber ilk çıktığı anda hemen tekzip ettirecek o gazetecimsi adama defalarca özür diletip yalan haber yapmaktan ceza aldıracak. Şu mayıs bir gelse bir an önce...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de görüntüleri yayınlasınlar diyorlar ya, beni benden alıyorlar :)

      Sil
  2. Maç da yarım kalınca yalan haber uzmanlarına gün doğmuş.

    YanıtlaSil
  3. Burak bey florya da o gün normal bir maç oynandı hatta maç önü hava koşullarından dolayı zemin öngörüsü oldu bu durum konuşuldu yani tamamlanmıyabbilir diyerek. Marcao pozisyonu bırak rakip takım oyuncusunu her takımda antremanda bile kendi arkadaşına karşı olur oyunun doğası gereği normaldir böyle itiş kakışlar zaten maç veya idman bitmeden unutulur . algı operasyonu tesbitiniz marcao 'nun takım için önemi konusundaki anlatımınız bunun niçin gündeme getirildiğini zaten anlatıyor.bu sene suyun öte yanı için çok çok önemli sene bu yüzden her alanı kullanacaklar (siyasetten ,tff ,mhk yazılı görsel basın , sosyal medya mecralarına kadar.) Daha kimbilir neler ne senaryolar göreceğiz ama önemli olan bizim tüm bileşenler olarak tavrımız duruşumuz ne olacak suyun öte yanının değirmenine su mu taşıyacağız yada sularını kesecekmiyiz .. konunun öznesi genç kardeşimizide dürüstlüğünden dolayı kutlarım .bu arada biraz geçikme ile sevdiklerinle birlikte daha nice güzel yıllara yüzün her daim gülsün.. çocukların hatta torunların ile birlikte nice güzel şampiyonluklar gör ..😃😃

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir