6 Ekim 2020 Salı

Diagne / Falcao ikilisi de hem formsuz, hem de birbirleriyle uyumsuz


GSCimbom'un (@GSCForum) 'un güzel bir çalışması. Son 3 sezonda tek forvetle maça başlayıp, skoru bulamayınca çift forvete döndüğümüz maçları paylaşmışlar. Genel tabloya baktığımızda, 4 maçta skoru aldığımız görülse de, genel itibarıyla kontrolsüz geçişlerdi. Mutlaka eksikler de vardır içinde, atlanan maçlar da olabilir. Geriye düşüp, skoru aradığımız anlarda, orta sahayı boşaltıp, forveti çiftlediğimiz, hatta üçlediğimiz maçlar dahi olmuştu.

Bu durumu da daha öncesinde eleştirdiğimi hatırlıyorum. Çift forvete dönmek, gole yaklaşmak demek değil. O forvetleri beslemek, organizasyonu oluşturmak sorun. Orta saha ve kanat yapısı konuşulmalı. Emre Taşdemir her ortasını isabetsiz gerçekleştirdiğinde, ceza sahası içinde kalabalık olmanın esprisi kalmıyor. Ya da o forvetler hücumda top tutamazsa, çift forvete dönmüşsün, 3 forvet oynatmışsın gibi şeyler önemli değil.

Diagne / Falcao ikilisi de hem formsuz, hem de birbirleriyle uyumsuz. İkisi de mücadele etmiyor ve ayakta kalmakta dahi zorlanıyorlar. Buldukları imkanlarda da kaleyi dahi bulamadılar. Babel daha hazır durumda, öyle düşünün. Orta sahada Etebo tek kaldı, Taylan Antalyalı yorgun. Yaratıcı isim de değiller zaten. Oyun sola yıkılmış, sağ kanat işlemiyor. Babel top tutacak, Emre Taşdemir orta yapacak. O ortalar da isabetsiz. Çift forvet sana bir şey getirmedi haliyle.

Milletin forvetine bakıyorsun. Koşu yapıyor, mücadele ediyor, olabildiğince hareketli. Samatta mesela, golü koklaması bir yana, hareketliliği sayesinde, organizasyondan uzak Fenerbahçe hücumunda dahi pozisyonlara giriyor. Ayakta çünkü, yıkılmıyor ki. Enerjisi var adamın. Sorloth'lara falan girmiyorum bile. Forvetin hareketli olmaz, koşu atamazsa sana bir şey katmaz. Rakip ceza sahası içinde forvetini besle gibi şeyler, şu oyun yapısında lüks gibi geliyor. Böyle bir lüksümüz yok.

Böyle olmayınca da, Falcao'ya o maaşı vermenin anlamı kalmıyor. "Maç kazandırması" gerekiyor diyorlar ya, haklı yorum. Kasımpaşa karşısında 2 pozisyonu var, topun nereye gittiğini gördünüz. Diagne de farklı değil, karşı karşıya kalecinin kucağına topu vuruyor. Bomboş kafa ya da, yine kalecinin üzerine. İşin mücadele kısmına girmiyorum bile, hiç hareketli değil. Fatih Hoca'nın da istediği forvet tarzını zaten biliyoruz. Muriqi'yi boşuna istememişti. Ya da Andone boşa gelmemişti. Samatta isteği de vardı.

Adem Büyük'le daha fazla üretebiliyorduk. Mücadele ediyordu, hareketliydi. Maliyetini konuşmaya dahi gerek yok. Yeni Malatyaspor'un, Antalyaspor maçını izledim ve Tetteh / Adem Büyük ikilisiyle neler yaptıklarını gördük. Tetteh de boşuna istenmemiş. Dağıttı resmen savunmayı, o kadar yırtıcı ki. Adem Büyük de mücadeleyi işin içine katınca, ön alanda oldukça agresiflerdi. Yırtıcı olman, savaşman lazım. Bu şekilde çok zor.

10 yorum:

  1. Burak kimleri transfer etmek için uğraştığımızı ve transfer oldularsa kaça transfer olduklarıyla ilgili haber yapabilir misin?Ayrıca 15 lisanslı yabancı oyuncumuz var,yanlış mıyım?

    YanıtlaSil
  2. Bu sene Adem Büyük de yok. Kaldık bu ikisine işimiz çok zor

    YanıtlaSil
  3. işin daha da kötü yani iki forvetin yüksek maliyetli,falcao 2022 diagne 2023 yılına kadar sözleşmesi var,ikiside yüksek maliyet ve elden çıkarılması oldukça zor

    feguli nin 2022 ye kadar sözleşmesi var,onunda gitmesi zor
    babel inde 2022 ye kadar sözleşmesi var,
    gelecek sezonun planını yapmak ta zor bu sözleşmelerle

    bu arada belhandanın 4 yıllık kulübe maliyeti 26 milyon avro,transfermarkt a baktım bonservis 10 milyon avro olmuş,4 yıllık 4 milyon avro senelik maaş,gelecek sezon serbest,hem yüksek bonservis verilmiş hemde yüksek maaş,

    kadro mühendisliğine bakarmısın,solda arda ve babel,ikiside fizik olarak emekli olmuş,sağda feguli 2 aylık top oynar sonra yatar,oğulcan çağlayanı aldık bu yoğun tempoda 1 dakika süre verilmedi,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbolcu satamadan mühendislik zor. Yapı dinamik ama yoruldu. Bazı yıldızlar da formsuz.

      Sil
  4. Hocam cok zorlamaya gerek yok bence, aşırı favori olmadıgımız maclarda babel bunlardan iyi oynar forvette. Bu iki arkadas futbolun temel gerekliliklerinde zaafiyet gösteriyorlar. Ayrıca babel defans anlamında da biraz derli toplu gözüktü bana bu sene, mücadele ediyor sanki. Yanlısım yoksa gecen sene defans arkasına kosu atıp yaptıgı bir gol vardı, ayrıca takım bir ara forvete değil bir şekilde kontrol edebiliyor diye uzun toplarda babeli tercih ediyordu. Bu özellikleri onu mevcut fortvetlerden iyi noktaya getiriyor bence, zaten kanatta da cok eveleyip geveliyor, forvette daha derli toplu gözükürse şaşırmam. Tabi senin yazında tasvir ettiğin profili isterim ben de ama eldeki malzemeyle bir yemek yapacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Favori olduğun maçta da daha iyi oynar. Fizik olarak çok daha iyi durumda.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir