26 Ekim 2020 Pazartesi

Düşünün işte, Saracchi'nin Galatasaray'ın oyunundaki değerini


Erzurumspor karşısında Saracchi, 78 kez topla buluşmuş. Düşünün işte, bu adamın Galatasaray'ın oyunundaki yerini. 1 ismin olmamasının, sistemi bozuyor olması sorun olsa da, Saracchi'nin değerini konuşmak lazım. Transfer döneminde ısrarla yazdığım, Saracchi için alternatif üretilmesi gerektiğiydi. Sakatlık meyli olabiliyor, oynamadığı uzun haftalar var. Saracchi için alternatif üretmek ve o rotasyonda sağlıklı kalmak gerekiyordu.

Caner Erkin'i bu yüzden istiyordum. Sorunlu yapısından ve istikrarsızlığından söz edildi. Oysa, ülke sınırları içindeki en iyi yerli sol bek. Hatta, Milli Takım rotasyonunda dahi, kadroya çağrılmasa bile en iyisi. Saracchi'yle birlikte harika bir rotasyon oluşabilecekken, bu transfer düşünülmedi. Ya da düşünüldü ve son anda vazgeçildi. Hocanın bu transferi isteyeceğini düşünüyordum. Belki de yönetimden döndü, bilinmez.

Kaç hafta, sağ ayaklı Linnes'le orayı götürmeye çalıştık. Ya da Emre Taşdemir'le "günü kurtarır mıyız" dedik. Emre Taşdemir'in anlık iyi performansları olsa da, Saracchi etkisi bambaşka. Geçen sezonun da üzerine koyduğunu eklemek lazım. Sezon bittiğinde de, bonservisini almaya çalışacağımız ama bizi aşacak bir futbolcu gibi görünüyor. Denayer ve Onyekuru gibi kiralanan genç isimlerin yanına, Saracchi de dahil olacaktır.

Arda Turan'ın Saracchi'yi yükselten etmenlerden olduğunu düşünüyordum. Erzurumspor karşısında, önünde Babel olmasına rağmen gösterdiği performans da iyiydi. Arda Turan biraz daha kenar oyun kurucu, Saracchi'yi de yönlendiren isimdi. Babel ise forvet özellikli, daha farklı yapıda. Mücadelesi artıyor yalnız, geçen sezona göre daha isyan eder halde. Erzurumspor karşısında savunma yardımı da vardı ve Saracchi'yle iyi bir ikil oldular.

Saracchi'nin de, Omar'ın da hücum etkisi yüksek. Bu ikili sahada olduğunda daha hızlı bir oyun var. Oyun kurabilme becerileri elbette bir Mariano değil, daha farklı tarz. Geriden pasla çıkmaya çalışırken, Mariano eksiği aransa da, bu beklerle daha dikine bir futbol var. Yeter ki sağlıklı şekilde sahada olsunlar. Dikine, hızlı çıkarak da geriden çıkabiliriz. Pas oyunu oynansa da, geriden, bu tarz hızlı çıkışların değeri var.

6 yorum:

  1. Geçen sene pandemiden sonra düşüş yaşadı diye yerden yere vuruluyordu. Şimdi bonservisi alınsın diyenler var.

    YanıtlaSil
  2. Önemli olan bu tarz futbolcuları bulup kadroya bonservisi ile katabilmek. Muslera gibi Uruguaylı bir değere sahibiz fakat kaç yıldir bir tane bile Uruguaylı genç oyuncu transfer etmedik

    YanıtlaSil
  3. Temposu ve özellikle takım savunmasına kattığı dirilik önemli olmadığında refakatçılar hamle bile yapamıyorlar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir