8 Ekim 2020 Perşembe

Efecan Karaca'ya saygı duymamak elde değil


İnsan üzülüyor diyeceğim de, Galatasaray cephesinden baktığım için. Bazı futbolcular "garanti katkıyım" diyor ve genellikle de hakları pek teslim edilmiyor. Neyse ki Milli Takım var ve bazıları orada yer buluyor. Efecan Karaca da o rotasyonun önemli parçalarından biri. Yıllardır Milli Takım'a seçilir ve sessiz sedasız görevini bekler. Alanyaspor performansıyla ise, ligin en istikrarlı futbolcularından biridir. Hocalar değişse de, Efecan Karaca'nın yeri aynı kalır.

Garanti katkı noktasına gelirsek. Bazı isimler oynadıkları takımlarda parlar ama bir üst seviyede onları göremezsiniz. Efecan Karaca öyle değil. Atıyorum, Galatasaray'a gelmiş olsa, bu çizgisini devam ettirir. Etiket sever taraftarımız bu durumu ne kadar benimser bilmesem de, kurtuluşun bu tarz isimlerde olduğunu düşünüyorum. Feghouli'nin maliyetini ve istikrarsızlığını düşünün. 3 ayları bekliyorsun ki, orada dahi istikrarını yitirdi.

Hem istediğini alamıyorsun, hem de dünyaları ödüyorsun. Efecan Karaca ise belki çeyrek maliyetine, aynı çizgide katkısını yıllardır veriyor. Feghouli yerine Efecan Karaca'yı yazın. Hem takımın çalışkanlığını arttırıyorsunuz, hem 2 yönlü katkı yazıyorsunuz, hem de istikrar sağlıyorsunuz. Maliyete girmiyorum bile. Tabelaysa tabela, onu da veriyor. 30 yaşında olması ne değiştirir ki? Bu çalışkanlıkta bir ismin net 3 sezonu daha var.

Galatasaray altyapılı olması da cabası. Önce alt liglerde sivildi ve Alanyaspor'la yukarı adım attı. Şimdi de Milli Takım'ın, Almanya deplasmanında harikalar yaratıyor. Bunu da uzun süredir yapıyor. 2 yıl önce zannedersem sözleşmesi bitiyordu, Galatasaray'a gelmesini çok istemiştim. Bugün imkan doğsun yine isterim. Feghouli yerine bu tarz etiketten uzak, istikrara yönelik hamlelere hasretiz. İmkan doğsa da, keşke ait olduğu yere gelse.

4 yorum:

  1. Ve yıllardır seyretmemize rağmen transferi için asla çaba harcamadik belki aklımıza bile gelmedi.

    YanıtlaSil
  2. Hakkını vermemekte üzerimize yok. Mesela Ömer Bayram daha ne yapabilirdi geçen sezon ama son günlerde kırık parmakla da olsa oynamasına rağmen formsuz diye ne küfürler edildi adama. Efecan bize gelse de aynısı olacak. Terim hocam bunu görmüş de o yüzden gençleri "seyircinin"önpne atmıyor demek ki! Neden Ali Yavuz, Emin, Kerem forma sansı bulmuştur diye kızamıyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'ın verebileceği belli ölçüde olsa da, çok iyi iş çıkardı. Bugün de iyi alternatif ama taraftarımız böyle maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir