3 Ekim 2020 Cumartesi

Etebo'nun Galatasaray orta sahasındaki "banko" isim olmasına az kaldı


Etebo'nun Galatasaray orta sahasındaki "banko" isim olmasına az kaldı. Milli Takım arasının ardından tam anlamıyla hazır olacaktır. Gerçi şu hali dahi, mevcut yapı içinde fark yaratacak halde. Galatasaray orta sahasında değil de, takım yapısında "ağırlık" sorunu tekrar oluşmaya başladı. Yorgunluk da var tabii, maçlar üst üste geldi. Taylan Antalyalı her maç 90 dakika çıkarıyor. Belhanda ve Emre Kılınç da ağırlıklı olarak ilk 11'de.

Etebo, iyi transfer. Geldiği gün oluşan ön yargıları hatırlıyorum. O gün "Nagatomo" örneğini vermiştim. İlk maçtan öyle izlenim yaratılıyor ki, hemen kötü futbolcu algısı oluşuyor. Son dönemi iyi geçmemiş olsa da, bu onu kötü kılmaz. Henüz 24 yaşında ve şu görüntüsüne bakınca da ciddi bir gelişim gösterecek. Oldukça tempolu, oyunun 2 yönünü oynayamaya çalışan ve seni öne taşıyacak orta saha.

Bu profilde başka bir orta sahamız yok. Hatta bu profilde bir orta sahamızın olmamasının eksisini de geçen sezon yaşadık. Lemina belki daha iyi bir isim olsa da, istikrarsız, sürekli sakat. Etebo'nun ise limitleri belli, ne alacağını biliyorsun. İhtiyacımız olan da bu "garanti katkı". Bugün Feghouli ve Falcao gibi isimleri de bu yüzden eleştiriyorum. Hatta Belhanda'yı da ekleyelim, Babel'i ise saymıyorum bile. Aldıkları ücretlerle alakaları yok, katkıları garanti değil, istikrarsızlar.

Rangers karşısında isyan eden ve bir şeyler yapmaya çalışan sayılı futbolcumuz vardı. Başında da Etebo geliyor. Bir ara isyanını gördüm. Topu alıp, öne taşıması ya da rakip kovalaması tamam da, pas yapacağı zaman boşa kaçan, hareketlilik gösteren kimse yok. Kaç kere eliyle Linnes ve Marcao'yu işaret etti ama tek başına kaldı. 2-1 maç, gol arıyoruz. Risk alacağız artık. Maalesef Etebo dışında kimsenin isyanı yoktu.

10 yorum:

  1. iyi oyuncu, faydali transfer ama mevcut oyun duzeninde rotasyon oyuncusu olmasi gerekir, tabii bunun icin feghouli ve Belhandanin pozisyonlafina bir 10 numara bir de kenar forvet transferini tamamlamiz lazim.
    Aksi durumda oyun sistemini Taylan-Etebo orta sahasi uzerinden 4-4-2 veya 4-2-3-1 olarak uyarlamamamiz gerekir.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katiliyorum bazi maclarda ilk oyun planini Belhanda, Feghouli, Babel gibi yetenekli ama bal yapmayan arilara göre kuracagimiza, dinamik ve press üzerine kurulu bir yapiya göre ayarlamamiz gerekiyor, bunu yapacak isimler de az cok belli Emre, Etebo, Taylan artik cani isteyince oynayan sadece alt sinif takimlara etki eden.milyon euroluk oyuncu devri gecti, bu sekilde yari bütcendeki takim gelip rahatlikla senden sonucu aliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo lazım. Hareketliliği de bu tarz isimlerle sağlayabiliriz.

      Sil
  3. Sorun hücumda ileri üçlü Arda da yoksa eğer yatıyor resmen. Diagne de ilk 11 oynamalı Ömer Bayram da Feghouli'nin yerine oynayabilir.

    YanıtlaSil
  4. Hocam, feghouli-falcao dısarı. Etebo-Diagne iceri bekliyorum ilk 11de. Hatta rangers a boyle cıksak fark edebilirdi diye düşünüyorum. Adam senden cekinmiyor geri cekilmiyor düşünmeksizin alan daraltıyor. Bu adamlar diğer yapamadıklarının yanında top da tutamayacaklarsa ne anladık biz o işten. hayal ettirdikleriyle verdikleri cok farklı, biraz yedekten girsinler iş yaparlarsa oynarlar sonra..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle bekliyorum. Adil olan da bu. Hak ediyorlar. Mücadele ve tempo bu sayede artacaktır.

      Sil
  5. Elneny'i kirala Stanislav ı al son gün bari.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir