28 Ekim 2020 Çarşamba

Falcao cezalı, Belhanda'nın da sakatlığı var


Hiçbir rakibi hafife almamak gerektiğinin örneğini birçok kez yaşadık. Odağı kaybetmeden, her maçı olabildiğince ciddiye alarak oynamalıyız. Ankaragücü lige iyi başlamadı, takımdaki covid vakalarından ötürü eksikleri var, son sıradalar gibi şeyleri düşünmeyelim bile. Vaka sayısı artıyor gerçi, bir yandan da "ertelenir mi" diye çekiniyorum. Biz odağımızı yüksek tutalım yine de. Hafta içi bizimle de alakalı "kaos" ortamı doğsa da, şu an hocanın tabiriyle "herşey" yolunda. En azından öyle olmalı.

Falcao cezalı, Belhanda'nın da sakatlığı var. Bu maçta oynamaması daha yüksek ihtimal diyeyim. Bu 2 ismin yerine kimler oynayacak, bunu konuşalım. Falcao / Diagne rotasyonu ilk etapta düşünülse de, Diagne'nin de Falcao'nun yapabileceklerini yapabileceğini pek düşünmüyorum. Farklı tipte forvetler ve oynadığınız oyun bir anda değişebilir. Diagne'yi de beslemek lazım tabii, rakip ceza sahası içinde topla buluşmalı ve bitiriciliğini hatırlamalı. Şu an unuttuğu o.

Kasımpaşa deplasmanında kaçırdığı gol bir örnek. Normal şartlarda rahat gol yapardı. Fiziği iyi, ön alanda biraz daha çalışır ama onun da ayakta kalamaması gibi sorun vardı. Pas oyununa pek katkısı olmaz, oyun aklıyla hareket etmez. Beklediğim "ceza sahası içine koşuları" gösterebilir yine de. Babel mi Diagne mi arasındaydım aslında. Babel'in forvette daha yararlı olduğunu düşünsem de, sol taraftaki varlığı da düzenin bir parçası gibi.

Forveti çiftliyor çünkü. Geçen sezonki hareketsiz 4-3-3 bugün yok. Sağda Emre Kılınç ve daha dinamik bir orta saha var. Haliyle de sol tarafta Babel'in ağırlığı çok göze çarpmıyor. Saracchi de tempolu bir bek, tüm kanadı kullanabiliyor. Bu sayede Babel de daha serbest oynuyor ve forvetinin yanına geliyor. Babel'in yerine Arda Turan ya da başka bir ismi yazarsak, bu oyun oynanmaz. Oyunun bozulacağını pek düşünmüyorum.

Belhanda'nın yokluğu daha büyük etken tabii. Yerine şu oynar diyebileceğimiz direkt bir alternatif yok. Ömer Bayram devam etse, orta sahanın yaratıcılığı sorun yaşayacak. Etebo dönecek dönmesine de, işin hücum tarafında verebileceği sınırlı. Arda Turan'ı ortaya çekemezsin, nefesi yetmez. Emre Akbaba desek orta sahanın derinliklerinde en iyi haliyle dahi kayboluyor. Gözden çıkarıldı denilse de, yapılan toplantının ardından Feghouli kazanılır mı diye bakıyorum. Yaratıcılığın düşmemesi adına tek alternatif o gibi.

Emre Kılınç'ı ortaya alsan, sağa Feghouli yazılacak ve 2 kanadı düşününce, hız yine azalıyor. Bir kanadın koşucu olması güzel, bence Emre Kılınç o işi iyi yapacak. Emre Kılınç'ı ortaya alsan, orta sahanın yaratıcılığı yine sorun olacak. Feghouli tek yol gibi ve eğer kazanılacaksa da uygun rakip var. Tam maçı. Diagne'nin dahi şu maçta goller atma ihtimali büyük bir özgüven demek. Golü atan ve iyi oynayan bir anda kendine geliyor.

6 yorum:

  1. Emre Kılınç'ı ortaya çekip Emre Akbaba'yi sağ kanatta kullanabiliriz. Tempoyu kaybetmemek adına bir hamle olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine aynı şey olur, kenarda ağır kalırsın.

      Sil
  2. (Emre)
    Belhanda'nin yoklugunda Feghouli'yi 8'e cekerdim. Cezayir Milli takimda iyi isler yapiyor bu pozisyonda. Valencia gunlerinden cok uzaklarda ve artik hiziyla is yapamiyor. Oyun akliyla 8'de is yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten başka bir yol yok, yaratıcılığı ancak böyle çözebiliriz.

      Sil
  3. (M.T.A)
    Bence rakipteki artan coronadan dolayı maç ileri tarihe ertelenir.Ertelenmezse Okan-Omar,Luyindama,Marcao,E.Taşdemir-Etobo,Taylan,Ömer-E.Kılınç,Babel,Sarachi.Taşları yerinden baya oynattım ancak bana mantıklı geldi bu kadro.Sol taraf akar gider.Feghouli bu saatten sonra olmaz,Akbaba hazır değil,Arda'dan ilk 11 olmaz,Diagne Falcao tarzı değil,Donk ile ortasaha çok defansif olur,Linnes ortasaha olur ama ne kadar?Oğulcan,A.Y.Kol,Kerem hazır değil.Sedika bizim takımızın seviyesine uygun değil.Gene konu dışını çıktım.Neyse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu olmaz, taşları yıkıp atmışsın. Saracchi'yi öne atman, etkisini direkt düşürür. Orta saha da yaratıcılıktan uzak, kim pas yapacak?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir