28 Ekim 2020 Çarşamba

Falcao'yu etkin kullanmanın yolunu buluyor gibiyiz


Galatasaray'daki sorun "forvet sorunu" gibi görünmese de, forvetinin hareketliliği de mühim. Elbette, Falcao gibi bir ismin mümkün olduğu kadar fazla rakip ceza sahası içinde topla buluşması lazım. Ceza sahası içinde topla buluşmak adına da, biraz daha hareket gerekiyor. O kısım da Falcao'yu ilgilendiriyor. 2 taraflı bakıyorum olaya. Elinde Falcao gibi bir forvet varsa, ondan faydalanmak zorundasın. Şu an böyle bir ismi kenara alma lüksümüz yok. 

Şu an fena da ilerlemiyor. Her geçen hafta biraz daha üzerine koyacak gibi. Lige iyi başladı, sonrasında takımla birlikte o da düştü ve yeniden toparlanma dönemine geçti. Sakatlanmıyor olması dahi bir artı. Geçen sezon bu sorunu çok yaşadı. Sakatlanmıyor, fizik olarak daha iyi ve sezon başı hazırlığında yer almasının katkısı mutlaka var. 3'ü penaltı diyecek olacak da, o dahi meziyet, atlanmasın. Ligde oynadığı 6 maçta 5 gol 2 asist. Gayet iyi istatistik.

Grafikteki istatistiklere bakınca da katkısı ortada. Verilen 6 istatistikte, ligde kendi pozisyonunda oynayan isimlerin ortalamalarının üzerinde. Özellikle de şut ve isabetli şutta. Topla az buluşuyor desek de, ortalamanın üzerinde. Demek ki kendi standardına biraz olsun yaklaşsa fark daha da açılacak. Erzurumspor karşısında bir direkten dönen topu var mesela, topu çekişi kendi klasıydı. Attığı golü ise bu ligde atabilecek 2. bir forvet yok.

Taraftar da bunları daha fazla görmek istiyor. Falcao'nun biraz daha rakip ceza sahası içine koşu göstermesi lazım. Kendi de "daha komple bir forvet oldum" diyor. Oyun kurulumunda, pas organizasyonunda zaten katkısı var. Mücadele anlamında çok fazla ayakta kalamasa bile, oyun zekasıyla dahi gol krallığına ulaşabilir. Falcao'yu etkin kullanmanın yolunu buluyor gibiyiz. Bizim adımıza çok önemli bir koz.

Destek olmayı unutmayın, ihmal etmeyin :)
Destek olmak için;
Blogdaki tanıtımlara 1-2 tık atmanız yeterli olacak..

2 yorum:

  1. Falcao'yu etkin kullanmak için denemedigimiz yol kalmadı keşke biraz da Falcao uğraşsa etkin olabilmek adına için.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir